15/9/23

Καλό μου παιδί – Liebes kind

Βραδυφλεγής κλειστοφοβική σειρά μυστηρίου από τη Γερμανία, με βασικό χαρακτήρα μια πιτσιρίκα εφιαλτικής υπακοής και αφέλειας ταυτόχρονα, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ρόμυ Χάουσμαν (που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο).
Η Λένα (Κιμ Ρίντλε) ζει σε πλήρη απομόνωση μαζί με τα δύο παιδιά της Χάνα (Νάιλα Σούμπερτ) και Τζόναθαν (Σάμι Σράιν) σε ένα εξαιρετικά ασφαλές σπίτι. Τρώνε τα γεύματά τους, πηγαίνουν στην τουαλέτα και κοιμούνται σε συγκεκριμένες ώρες. Μόλις μπαίνει στο δωμάτιο ο προφανώς διεστραμμένος τύπος που τους κρατάει φυλακισμένους, στοιχίζονται για να δείξουν ότι τα χέρια τους είναι καθαρά. Είναι υπάκουοι σε όλα όσα λέει. Μέχρι που η Λένα καταφέρνει να ξεφύγει συνοδευόμενη από τη Χάνα. Όμως μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο τροχαίο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με τη μικρή Χάνα η οποία αποπροσανατολίζει με τη συμπεριφορά της όλους εκείνους που προτίθενται να σώσουν την ίδια και το μικρό αδερφό της που έχει εγκαταλειφθεί στο σπίτι. Εφιάλτης.
Όμως η πραγματική έκταση αυτού του εφιάλτη θα αποκαλυφθεί με τον ερχομό των γονιών της Λένας στο νοσοκομείο το ίδιο βράδυ. Αναζητούν απεγνωσμένα την εξαφανισμένη κόρη τους για σχεδόν 13 χρόνια, αλλά διαπιστώνουν ότι στο κρεβάτι του νοσοκομείου δεν βρίσκεται η κόρη τους και κάτι άλλο συμβαίνει.
Η αστυνομική επιθεωρητής Άιντα Κουρτ (Χέιλι Λουίζ Τζόουνς) και ο αστυνομικός Γκερτ Μπίλινγκ (Χανς Λεβ) προσπαθούν να βγάλουν άκρη από τη μικρή Χάνα και τους (υποτιθέμενους) γονείς της Λένας, αλλά αντιμετωπίζουν μια λαβυρινθώδη υπόθεση και συναντούν αδιέξοδα. Το μυστήριο λύνεται σταδιακά μέσα από flashback και για όλα υπάρχει μια εξήγηση στο τέλος: για τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει στο όνομα της αγάπης, για την αγάπη ή το φόβο που κυριαρχεί στις οικογενειακές σχέσεις, για τις παλιές πληγές που πρέπει να κλείνουν…
Η σειρά σε κρατάει σε ενδιαφέρον μέχρι το αμφιλεγόμενο φινάλε, που όμως εάν έχεις προσέξει κάποιες σκηνές, έχει κι αυτό εξήγηση και δεν αφήνει κενά (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Είδος: Σειρά, Αστυνομική, Μυστηρίου (6 επεισοδίων των 45΄)
Χώρα: Γερμανία, 2023
Σκηνοθεσία: της Ίζαμπελ Κλίφελντ και του Τζούλιαν Πόρκσεν. 
Παίζουν: Κιμ Ρίντλε, Νάιλα Σούμπερτ, Σάμι Σράιν, Χανς Λεβ, Χέιλι Λουίζ Τζόουνς, Γιούστους φον Ντονάνι
Προβάλλεται στο Netflix