22/2/22

Ο νεαρός Βαλάντερ - Young Wallander (2η σεζόν)

Ο Κουρτ Βαλάντερ αποφασίζει να αποχωρήσει από την αστυνομία, αλλά ο νέος του προϊστάμενος στο τμήμα του, τον κάνει να επιστρέψει για να ερευνήσει μια υπόθεση που φαίνεται να είναι απλή. Γρήγορα, ωστόσο, ανακαλύπτεται ότι το θύμα μπορεί να συνδέεται με μια περιβόητη υπόθεση δολοφονίας που είχε λάβει χώρα πριν από πολλά χρόνια. 
Ο λιγομίλητος, εσωστρεφής νεαρός Κουρτ Βαλάντερ (με τη μορφή του γοητευτικού Άνταμ Πόλσον) αλλά και αποτελεσματικός (έστω και με ανορθόδοξους τρόπους καμιά φορά) είναι αποφασισμένος να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει.
Ουσιαστικά αυτή τη φορά έχουμε μια κλασική ιστορία whodunit διανθισμένη, με το αίσθημα του Κουρτ με τη Μόνα (Ελίς Τσάπελ) που φαίνεται να ξεθυμαίνει όσο παρατείνονται οι έρευνες «αφού ποια κοπέλα θέλει το αίσθημά της να την εγκαταλείπει κάθε τρεις και λίγο κυνηγώντας κακούς), με τη συνεργάτιδά του Ρασκ (Λίαν Μπεστ) να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις Εσωτερικές Υποθέσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά προς κρατούμενο κατά το παρελθόν και τον συνεργάτη του Ραχμάν (Γιασέν Ατούρ) να έχει προβλήματα άγχους και ανεξέλεγκτης βιαιότητας, παρά τις φιλοδοξίες του για προαγωγή σε ντετέκτιβ.
Η δεύτερη σεζόν βλέπεται με σχετικό ενδιαφέρον παρόλο που δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο στον χαρακτήρα του νεαρού Βαλάντερ. Η πρώτη σεζόν ήταν πιο ενδιαφέρουσα διότι υπήρχε η προσδοκία στο θεατή να μάθει προς εξελίχθηκε ο χαρακτήρας του Κουρτ Βαλάντερ για να καταλήξει σ’ αυτόν που είχαμε βιώσει στη σειρά με τον Κένεθ Μπράνα. Η επερχόμενη (υποψιάζομαι) τρίτη σεζόν, ας ελπίσουμε ότι ίσως καταφέρει κάτι καλύτερο. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (6 επεισοδίων των 40-45΄ περίπου)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2022)
Σκηνοθέτες: Γιένς Τζόνσον & Μάνι Μάσερατ 
Παίζουν: Άνταμ Πόλσον, Λίαν Μπεστ, Ελίς Τσάπελ, Γιασέν Ατούρ
Σύνοψη: Η δεύτερη υπόθεση του αστυνομικού επιθεωρητή Κουρτ Βαλάντερ, κατά την οποία ερευνά έναν μυστηριώδη, φρικτό θάνατο που φαίνεται να συνδέεται με μια από τις πρώτες υποθέσεις του Ρασκ στο Μάλμε.