15/12/21

Dissolved

Τολμηρός κινηματογράφος πάνω στις ευαίσθητες ανθρώπινες σχέσεις.
Ο Θοδωρής Βουρνάς έχει δημιουργήσει μια σπονδυλωτή ταινία από την οποία περιμένεις κάποια στιγμή, οι τρεις διαφορετικές ιστορίες που την απαρτίζουν, να συγκλίνουν σε ένα δραματικό και λυτρωτικό φινάλε. 
Στην πρώτη, μια γυναίκα είναι ερωτευμένη με έναν αστυνομικό που την επισκέπτεται συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας μόνο και μόνο για να κάνουν σεξ. 
Στη δεύτερη, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φόβο της δέσμευσης και στην τρίτη, δύο άντρες που έχουν σχέση, προβληματίζονται για το μέλλον της που στηρίζεται στο παρελθόν τους.  
Το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης προσπαθεί να εισχωρήσει σε χώρους ιδιωτικούς (πίσω από κλειστές πόρτες) τον έχει σπρώξει σε ένα επίπεδο θεατρικό εγχείρημα, που αποδυναμώνει ακόμα και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του. Ενώ οι τολμηρές σκηνές αποσπούν το θεατή από τα όποια μηνύματα θέλει να του στείλει.
Το «Dissolve» τελικά, ενώ διαθέτει μια καλή σεναριακή ιδέα, δεν την προχωρά δυναμικά και στο φινάλε δεν σου αφήνει κάτι για να τη θυμάσαι, εκτός ίσως ότι «κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκτός από τους ανθρώπους που ήταν εκεί» και αυτό είναι ένα επίκαιρο slogan, για τις περιπτώσεις που πολλοί, κατόπιν εορτής, «πέφτουν από τα σύννεφα» (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 16/12/2021
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (107΄)
Χώρα: Ελλάδα (2021) 
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς 
Παίζουν: Ευθύμης Γεωργόπουλος, Μαρία Θωμά, Χρήστος Καπενής, Γιάννης Βασιλώττος, Νίκος Μέλλος, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, Αλέξιος Κοτσώρης, Λία Τσάνα, Στεφανή Καπετανίδη 
Σύνοψη: Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκτός από τους ανθρώπους που ήταν εκεί και μοιράστηκαν τις κοινές τους στιγμές και τη δικιά τους αλήθεια. Από το πάθος μέχρι και τη διάλυση, οι διαδρομές τριών ζευγαριών σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες που τους ενώνει ένας συνδετικός κρίκος στο πρόσωπο ενός μυστηριώδη άντρα.
Διανομή: New Star (μόνο στο Studio Art Cinema)