Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

15/12/21

21 γέφυρες - 21 bridges

Κλασσική αστυνομική περιπέτεια με φόντο το νυχτερινό Μανχάταν και τις γέφυρες που το ενώνουν με τη Νέα Υόρκη. 
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο ρόλο ενός σκληροτράχηλου, με ψυχικά τραύματα από το παρελθόν αστυνομικού, αναλαμβάνει μια υπόθεση που του θέτει διλλήματα για το λόγο ότι κρύβει περισσότερα από όσα  φαίνονται (τόσο κλασσική και ίσως προβλέψιμη) και τον σπρώχνει σε ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό όταν ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Στην πορεία των ερευνών του πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει.
Ο Μπράιαν Κερκ έχοντας εμπειρία από τα τηλεοπτικά «Game of Thrones», «Luck» και «The Tudors», εδώ είχε την ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία δίνοντας έμφαση  στους χαρακτήρες της, που ερμηνεύουν με κέφι οι Στέφαν Τζέιμς  και Τέιλορ Κιτς (υποδύονται τους κακούς με μπόλικες δόσεις κυνισμού και μαύρου χιούμορ) καθώς και ο Τζέι Κέι Σίμονς που προΐσταται του Τσάντγουικ Μπόουζμαν.
Τελικά, το φιλμ έχει ενδιαφέρον, διαθέτει ατμόσφαιρα χωρίς πολλά και εντυπωσιακά εφέ και σε κρατάει σε αγωνία, παρά το κλασσικό του στυλ, που όπως και να το κάνεις δεν διαφέρει από πολλές ταινίες του είδους εκτός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά. Ακόμα και οι 21 γέφυρές του. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στην COSMOTE TV
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια (99')
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ
Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλερ, Τζέι Κέι Σίμονς, Στέφαν Τζέιμς, Τέιλορ Κιτς
Σύνοψη: Ένας διεφθαρμένος αστυνομικός ντετέκτιβ βρίσκει ευκαιρία να λυτρωθεί, όταν στην προσπάθειά του να συλλάβει ένα δολοφόνο, ανακαλύπτει μια συνωμοσία που εμπλέκει συναδέλφους του με το οργανωμένο έγκλημα. Τότε θα πρέπει να αποφασίσει εάν τολμά να προδώσει ή όχι τους συνεργάτες του.