10/9/20

Νέες ταινίες από 10/9/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους καθώς και μερικών ενδιαφερουσών επανεκδόσεων σε ψηφιακή μορφή. Μεταξύ τους και μια άγνωστη γαλλο-ελληνική παραγωγή με πρωταγωνίστρια τη Τζένη Καρέζη

Μια σφαίρα στην καρδιά - Une balle au coeur
(Επανέκδοση μιας άγνωστης ταινίας της Τζένη Καρέζη))
Είδος: Δράμα, Αισθηματική, Αστυνομική (84΄)
Χώρες: Γαλλία, Ελλάδα (1966)
Σκηνοθεσία: Ζαν Ντανιέλ Πολέ
Παίζουν: Σάμι Φρέι, Φρανσουάζ Αρντί, Τζένη Καρέζη, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σπύρος Φωκάς, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μούτσιος, Δημήτρης Μυράτ, Αρτέμης Μάτσας, Ζανίνο, Νίκος Τσαχιρίδης, Άννα Ραυτοπούλου, Βιβέτα Τσιούνη, Φάνη Χηνά, Νίκος Φέρμας, Μιχάλης Μπαλής, Σπύρος Καμπάνης, Αντώνης Αντωνίου, Κίμωνας Δημόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Αντόνιο Σπετσιάλε, Λυσιέν Μποντάρ
Σύνοψη: Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης Φραντσέσκο Μοντελέπρε (Σάμι Φρέι), συναντά τον μαφιόζο Ριτσάρντι (Βασίλης Διαμαντόπουλος) διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από τον γκάνγκστερ. Ο αρχιμαφιόζος απειλεί την ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας (Τζένη Καρέζη). Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το 1966, σε πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση (2Κ) από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Διανομή: Carousel Films

Μουλάν - Mulan
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Δράμα, Οικογενειακή  (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο
Παίζουν: Γιφέι Λίου, Ντόνι Γιεν, Τζέισον Σκοτ Λι, Γιόσον Αν, Ρον Γιουάν, Γκονγκ Λι, Τζετ Λι
Σύνοψη: Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Hua Jun, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μία εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους… και ενός περήφανου πατέρα.
Διανομή: Feelgood

Άλυτη - Entwined
Είδος: Δράμα, Φαντασίας, Τρόμου, Αισθηματική (89΄)
Χώρες: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο (2019)
Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης
Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Άννα Κοζαδίνου, Αλέκα Τουμαζάτου, Μάνος Βακούσης, Τζον ντε Χόλαντ, Μαρία Εγγλεζάκη
Σύνοψη: Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σα φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει.
Ένα θρίλερ, στην κόψη του παραμυθιού, στο οποίο ισορροπεί υποδειγματικά το φανταστικό και το ρεαλιστικό στοιχείο.
Διανομή: Neo Films

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με έβαλε να το κάνω - The Conjuring: The Devil made me do it
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες  
Παίζουν: Βέρα Φαρµίγκα, Πολ Γουίλσον, Τζούλιαν Χίλιαρντ  
Σύνοψη: Η ταινία φέρνει στην επιφάνεια μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου, δολοφονίας και κακού που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.
Διανομή: Tanweer

Το γεράκι του φιστικοβούτυρου - The peanut butter falcon
Είδος: Περιπέτεια, Δράμα, Κωμωδία, Αθλητική (97΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Τάϊλερ Νίλσον, Μίκαελ Σβαρτς
Παίζουν: Μπρους Ντερν, Ντακότα Τζόνσον, Αν Όουενς, Ζακ Γκοτσάγκεν, Σία Λα Μπεφ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς
Σύνοψη: Μια μοντέρνα ανάγνωση στο στυλ μυθιστορημάτων αλά Mark Twain, το φιλμ αφηγείται την ιστορία του Zak, ενός νεαρού αγοριού με σύνδρομο Down, που δραπετεύει από το νοσοκομείο για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γραφτεί στην επαγγελματική σχολή πάλης του ειδώλου του, του The Sal Water Redneck. Αναπάντεχα στο δρόμο του, θα βρεθεί ο Tyler, ένας μικροκακοποιός που τρέχει να σωθεί, και θα γίνει ο πιστός προπονητής και φίλος του Zak. Μαζί θα περάσουν ποτάμια, θα γλιτώσουν από ενέδρες, θα πιούν ουίσκι, θα ανακαλύψουν την πίστη και τον Θεό, θα ψαρέψουν και θα πείσουν την Eleanor, μια καλοσυνάτη νοσοκόμα, που είναι υπεύθυνη για την επιστροφή του Zak, να τους ακολουθήσει στο ταξίδι του.
Διανομή: Feelgood

Ο προδότης - Il traditore - The traitor
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Αστυνομική (145΄)
Χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία (2019)
Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Παίζουν: Πιερφραντζέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Φάουστο Ρούσο Αλέζι, Μαρία Φερνάντα Καντίντο, Φαμπρίτζιο Φερακάνε, Μπρούνο Καριέλο
Σύνοψη: Στις αρχές της δεκαετίας του '80, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της Σικελικής Μαφίας, γνωστής κι ως Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένεια του στη Βραζιλία. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο.
Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη Βραζιλιάνικη αστυνομία, τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της Μαφίας: συναντήθηκε με το Δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα. Ο Τομάσο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της Μαφίας.
Διανομή: Seven Films

Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου - Deus eo Diabo na Terra do Sol  (Επανέκδοση)
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (120΄)
Χώρα: Βραζιλία (1964)
Σκηνοθεσία: Γκλάουμπερ Ρόσα,
Παίζουν: Ότον Μπάστος, Μαουρίσιο Ντο Βάλεϊ, Λίντιο Σίλβα, Ζεράλντο Ντελ Ρέι
Σύνοψη: Σε μια πάμπτωχη, βασανισμένη Βραζιλία στη δεκαετία του 40, ένας εξ ίσου πάμφτωχος αγρότης και η γυναίκα του ακολουθούν δύο επίδοξους ηγέτες: Έναν μαύρο που σχεδόν θεωρεί τον εαυτό του θεό και κηρύσσει την απελευθέρωση από τα δεινά μέσω ενός αυστηρού, σκληρού χριστιανισμού και, τον τελευταίο των Κανγκασέιρος (ένα είδος ληστών, κάτι σαν τους δικούς μας κλέφτες της τουρκοκρατίας), που κηρύσσει την απελευθέρωση μέσω της ανεξέλεγκτης βίας και της επανάστασης. Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά κινείται η εμβληματική μορφή του Αντόνιο Ντας Μόρτες, είδος πληρωμένου δολοφόνου από τους άρχοντες (τους γαιοκτήμονες και τον κλήρο, των οποίων τα προνόμια θίγονται και από τους δύο αντίθετους δρόμους της επανάστασης), που αναλαμβάνει να σκοτώσει πρώτα τον έναν ηγέτη και μετά τον άλλο. Ο ίδιος ο Αντόνιο είναι σύνθετο πρόσωπο, αφού κι αυτός έχει ηθικούς δισταγμούς για την αποστολή του.
Διανομή: New Star

Πρόσωπο με πρόσωπο - Face to face (Επανέκδοση)
Είδος: Κοινωνική (129΄)
Χώρα: Σουηδία (1975)
Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Παίζουν: Λιβ Ούλμαν, Έρλαντ Γιόσεφσον  
Σύνοψη: Η διακεκριμένη ψυχίατρος Τζένι Ίσακσον είναι παντρεμένη με τον επίσης επιτυχημένο ψυχίατρο Έρικ. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν την ψυχική ηρεμία της και την οδηγούν σε νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης, με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.
Η ταινία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας και ήταν υποψήφια για 2 Όσκαρ, γυναικείας ερμηνείας και σκηνοθεσίας.
Διανομή: Weird Wave