1/12/19

Τα παιδιά παίζουν (ακόμα)

Ένα ομαδικό παιχνίδι που παίζαμε μικροί, προέβλεπε το χωρισμό των παιδιών σε δύο αντίπαλες ομάδες ,με τη μια να προσπαθεί να αποσπάσει και να εντάξει στη δική της ομάδα παιδιά από την άλλη, η οποία, αμυνόμενη προσπαθούσε να το αποτρέψει αυτό. Όταν η πρώτη κατάφερνε να αποσπάσει κάποιο παιδί, θριαμβολογούσε για το επίτευγμά της τραγουδώντας: «Σας πήραμε σας πήραμε φλουρί Κωνσταντινάτο» για να λάβει απάντηση από την άλλη πλευρά: «Μας πήρατε μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο».

Σ αυτό το στυλ της λεκτικής αντιπαράθεσης συνεχιζόταν το παιχνίδι το οποίο  θυμήθηκα «εξ αντιδιαστολής», τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση εκμεταλλευόμενος το διορισμό του 80χρονου παππού («Πατέρα» θα με διορθώσετε, αλλά εγώ «Παππού» τον βλέπω) στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, προσπαθεί να καταφέρει πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Διότι έτσι πάει: όταν έκαναν αυτοί τους διορισμούς ήταν αξίας φλουριού Κωνσταντινάτου, τώρα που τους κάνουν οι άλλοι είναι βαρέλια δίχως πάτο.
Παρόλο, λοιπόν, που παραιτήθηκε ο 80ετής από την προεδρία του νοσοκομείου, φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ (…) αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. (…) το ελληνικό Δημόσιο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τα ρουσφέτια του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που έχει να κάνει, είναι να ζητήσει ακόμα 112 παραιτήσεις. Αυτές των 111 «αρίστων» που διόρισε ΚΑΙ του Υπουργού των ρουσφετιών Βασίλη Κικίλια».
Οπότε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, που του έμεινε κουσούρι από τα τεσσεράμισι χρόνια Πολάκη που ζούσαμε με το «Ε και; Αυτά έκαναν κι οι προηγούμενοι» βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει αλύπητα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές  νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση».
Γι αυτό και εγώ έχω να επαναλαμβάνω: Δεν σωζόμαστε με τίποτα, ό,τι και να γίνει.  Θα μου πείτε: Και τι κάνεις επαναλαμβάνοντάς το; Ε, δεν μπορώ να προτείνω κάτι, όπως θα έκανα στο καφενείο, εκεί όπου όλοι έχουν λύσεις για όλα. «Ξέρεις βρε τι θα έκανα εγώ αν ήμουν μια βδομάδα πρωθυπουργός;» «Άσε μεγάλε. Πιες μια γουλιά καπουτσίνο και κάτσε να σχολιάσουμε γιατί έφαγε τέσσερα γκολ ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ».
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην Αμαρυσία της 30/12/19)