Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

28/11/19

Νέες ταινίες από 28/11/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Οι σκιές του Μπρούκλιν - Motherless Brooklyn 
Είδος: Δράμα, Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Νόρτον
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Έντουαρντ Νόρτον, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπόλντγουϊν, Λέσλι Μαν, Μπόμπι Καναβάλε, Τσέρι Τζόουνς, Φίσερ Στίβενς 
Σύνοψη: Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ (Έντουαρντ Νόρτον), ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα (Μπρους Γουίλις). Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.
Ο Έντουαρτ Νόρτον σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ, του οποίου κάθε καρέ είναι άρτιο από κάθε άποψη: ατμόσφαιρα, φωτογραφία, ντεκόρ, κοστούμια και φυσικά μια ανεπανάληπτη ερμηνεία του Νόρτον.
Διανομή: Tanweer

Ιστορία γάμου - Marriage story
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπαχ 
Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα, Ρέι Λιότα, Τζούλι Χάγκερτι, Μέριτ Γουίβερ, Άζι Ρόμπερτσον, Γουάλας Σον, Μάρθα Κέλι, Μαρκ Ο' Μπράιαν
Σύνοψη: Το διεισδυτικό και συμπονετικό πορτρέτο της διάλυσης ενός γάμου και μιας οικογένειας που θέλει να παραμείνει ενωμένη.
Η Σκάρλετ Τζόχανσον σε μια ερμηνεία ζωής και ο Άνταμ Ντράιβερ ομοίως,  νομίζουν ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Το διαζύγιο φαντάζει ως η μόνη πολιτισμένη λύση. Οι δικηγόροι όμως έχουν άλλη άποψη και η ιστορία τους θα… αγριέψει και η ταινία δεν έχει καμία σχέση με το Κράμερ εναντίον Κράμερ. 
Διανομή: Odeon

Φαντασία
Είδος: Δράμα, Μουσική   
Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς 
Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάϊνας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Καφετζόπουλος, Μαρία Αποστολακέα
Σύνοψη: Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «Είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στις Χάντρες μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Βλάσης Χρηστάκης),. Ένας λαϊκό-ποπ τραγουδιστής, ο Νίκος Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.
Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Διανομή: Feelgood

Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά - Varda par Agnès
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική  
Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά, Ντιντιέ Ρουγκέ  
Σύνοψη: Γεννημένη στο Βέλγιο, η μεγάλη κυρία του γαλλικού κινηματογράφου, λίγο καιρό πριν της απονεμηθεί το βραβείο Camera στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, γύρισε την τελευταία της ταινία «Agnes by Varda» ως αποχαιρετισμό στους κινηματογραφόφιλους και τους σπουδαστές κινηματογράφου, αλλά και ως μάθημα ζωής προς όλους.
Διανομή: Seven Films

Φως στο σκοτάδι - Light of my life
Είδος: Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Κέισι Άφλεκ 
Παίζουν: Άνα Πνιόφσκι, Κέισι Άφλεκ, Τομ Μπάουερ, Ελίζαμπεθ Μος, Τίμοθι Γουέμπερ, Χρόδγκαρ Μάθιους 
Σύνοψη: Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους – και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.
Διανομή: Spentzos Film

Iuventa
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Μισέλ Σενκ
Σύνοψη: Μέσα από μια εκστρατεία crowdfunding μια ομάδα νέων αγοράζει ένα σκάφος, το luventa, και τον Ιούλιο του 2016 ξεκινά το πρόγραμμα έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας (στην οποία περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί), το πλοίο έχει κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές στην Lampedusa και η ΜΚΟ βρίσκεται υπό διερεύνηση. Το ντοκιμαντέρ luventa ακολουθεί τη ζωή των πρωταγωνιστών από την πρώτη αποστολή του σκάφους για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι το ουτοπικό και ανθρωπιστικό τους όνειρο να συγκρουστεί με την πραγματικότητα.
Διανομή: New Star

Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ - Frozen II
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Κωμωδία, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ & Τζένιφερ Λι 
Σύνοψη: Η Άννα, η Έλσα, ο Κριστόφ και ο Ολάφ πηγαίνουν μακριά στο δάσος για να μάθουν την αλήθεια για ένα αρχαίο μυστήριο της βασιλείας τους.
Διανομή: Feelgood
(Από την παρουσίασή τους στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)