21/11/13

Thor 2: Ο σκοτεινός κόσμος (Thor 2: The dark world)

Μετά από την κριτική της ταινίας After Earth, είχα λάβει mail από έναν αναγνώστη του Myfilm, ηλικίας 15 ετών, που μου έγραφε, γιατί την είχα χαρακτηρίσει άξια τριών αστέρων (στα 10), ενώ εκείνου του άρεσε... Εκείνο το μήνυμα, με είχε ωθήσει, γράφοντας αργότερα την κριτική για το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» (4 στα 10 αστέρια), να γράψω ότι εάν είσαι πάνω από 18 «η ταινία εξελίσσεται σε μια βαρετή και θορυβώδη υπερπαραγωγή με απόλυτα προβλέψιμο τέλος». Σκέφτομαι λοιπόν τώρα, ότι δεν πρέπει να επανέλθω στα ίδια και τα ίδια, αλλά αμφιβάλω αν θα τα καταφέρω.
Ο Θορ, ήρωας της σκανδιναβικής μυθολογίας, όπως αποδόθηκε (για δεύτερη μάλιστα φορά) δεν «κολλάει» στην ιδιοσυγκρασία μας. Όχι μόνο σε εμάς τους Έλληνες με την πλούσια και ανθρωποκεντρική μυθολογία, αλλά ούτε και στους λοιπούς Δυτικούς, που έχουν συνηθίσει τους Superman, Batman, Spiderman, κλπ.
Επίσης, ακόμα και η συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, όπως ο Άντονι Χόπκινς και η Νάταλι Πόρτμαν (συν τη Ρενέ Ρούσο, τον Στέλαν Σγκάρσγκαντ και τον Ίντρις Έλμπα), μπορώ να πω ότι όχι μόνον αβανταδόρικη δεν είναι, αλλά μειώνει το γενικό αποτέλεσμα, διότι δεν χρησιμοποιούνται σωστά και σοβαρά (από άποψη προσέλκυσης ενηλίκων, τουλάχιστον). Οπότε, τι μένει; Μένει το σενάριο, άντε και η χρήση των ψηφιακών μέσων.
Το σενάριο όμως δεν τραβάει, τα δε ψηφιακά από μόνα τους δεν μπορούν να εντυπωσιάσουν, όσο εντυπωσιακά και αν είναι,
Κατά συνέπειαν, επανέρχομαι. Εφόσον είστε κάτω των 18 και θέλετε να το δείτε δεν θα σας εμποδίσω. Δείτε το με δική σας ευθύνη.
Υπόθεση: Ο Thor (Chris Hemsworth) παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith (Christopher Eccleston) σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Odin (Anthony Hopkins), ούτε ο κόσμος του Asgard μπορούν να αντέξουν, ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Jane Foster (Natalie Portman) και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει το πάντα, για να σώσει τους άλλους.
Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ
Με τους: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Κατ Ντένινγκς, Τομ Χίντλεστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Ζάκαρι Λεβί, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο, Ταντανόμπου Ασάνο, Κρίστοφερ Έκλεστον
Προβάλλεται από 21/11/2013
(Κριτική μου στο myFilm)