27/11/19

Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά - Varda par Agnès

Γεννημένη στο Βέλγιο, η μεγάλη κυρία του γαλλικού κινηματογράφου και πρωτοπόρος της Nouvelle Vague, αλλά και φωτογράφος και installation artist (όπως φάνηκε και από την ταινία που προβλήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας με τίτλο «Πρόσωπα και ιστορίες»), λίγο καιρό πριν της απονεμηθεί το βραβείο Camera στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη και γύρισε την τελευταία της ταινία με τίτλο «Varda par Agnès» τόσο  ως αποχαιρετισμό στους κινηματογραφόφιλους και τους σπουδαστές κινηματογράφου, όσο και ως μάθημα ζωής προς όλους.

Από τη μια, η Βαρντά διηγείται ιστορίες μέσα από εικόνες κι αποφεύγοντας τις συμβατικές μεθόδους αφήγησης μεταφέρει το θεατή σε ένα ταξίδι ανορθόδοξων εικόνων και από την άλλη δείχνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι δημιουργικός ακόμα κι όταν διέρχεται την αποκαλούμενη τρίτη ηλικία, η οποία για πολλούς είναι ηλικία παραίτησης.
Ένα ντοκιμαντέρ για το οποίο όταν τελειώνει θα ήθελες «να είχε λίγο ακόμα» (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 28/11/19
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική  
Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά, Ντιντιέ Ρουγκέ  
Σύνοψη: Η μεγάλη κυρία του γαλλικού κινηματογράφου, λίγο καιρό πριν της απονεμηθεί το βραβείο Camera στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου, γύρισε την τελευταία της ταινία «Agnes by Varda» ως αποχαιρετισμό στους κινηματογραφόφιλους. (Διανομή: Seven Films)