27/11/19

Ιστορία γάμου - Marriage story

Εντάξει, το φιλμ θα σας θυμίσει το «Κράμερ εναντίον Κράμερ», αλλά δεν έχει καμία σχέση, επειδή ο Νόαμ Μπάουμπαχ εισδύει τόσο πολύ στους χαρακτήρες του έργου του, που σου έρχεται να τους λυπηθείς και να παρακαλάς να μην πετύχει ο -δικηγορικός βασικά- αγώνας τους για το διαζύγιο.

Το ζευγάρι είναι η Νικόλ και ο Τσάρλι που τους υποδύονται ζώντας τους ρόλους τους η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Άνταμ Ντράιβερ. Εκείνη είναι ανερχόμενη ηθοποιός και εκείνος σκηνοθέτης θεάτρου. Οι δουλειές τους τυχαίνει να καλούν εκείνη στο Λος Άντζελες και εκείνον να παραμένει στη Νέα Υόρκη. Έντονα ανέμελη και χαλαρή δυτική ακτή απέναντι στην κουλτούρα της ανατολικής. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι εύκολα εάν δεν υπήρχε το παιδί, που ακολουθώντας τη μητέρα, βολεύεται μαζί της σε ένα περιβάλλον γεμάτο πειρασμούς.
Είχαν αρκετές φορές διάσταση απόψεων, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση ξέφυγε και ο Τσάρλι πηγαίνοντας να τη συναντήσει βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μαχητική δικηγόρο (Λόρα Ντερν) που του μιλάει για διαζύγιο τόσο σοβαρά και σκληρά που δεν θα ήθελες να την έχεις απέναντί σου. Ο Τσάρλι αντιδρά βίαια και δημιουργεί βίαιη ανταπάντηση από τη Νικόλ. Έτσι καταφεύγει σε έναν πολύ έμπειρο δικηγόρο (Άλαν Άλντα) που μετράει ήδη τρία δικά του διαζύγια και διανύει τον τέταρτο γάμο του, ο οποίος δείχνει πιο συγκαταβατικός. 
Η σχέση τους πλέον φιλτράρεται περνώντας μέσα από τους δικηγόρους τους. Έτσι η Νικόλ αν και μας είχε περιγράψει τον Τσάρλι ως εξαιρετικά ταλαντούχο και δημιουργικό, τώρα τον θεωρεί εγωκεντρικό και ανταγωνιστικό «που τρώει το φαΐ του γρήγορα λες και πρόκειται να του το κλέψουν». Από την άλλη ο Τσάρλι αν και μας είχε περιγράψει τη Νικόλ σαν έναν δοτικό χαρακτήρα που «ακούει υπομονετικά και της αρέσει να παίζει με το γιο τους», τώρα πια αγαπάει υπερβολικά τη μητέρα και την αδερφή της και είναι ανοικοκύρευτη. 
Σωστός σκηνοθετικός ρυθμός, σχεδόν θρίλερ, για ένα καθαρά οικογενειακό δράμα, που γίνεται καλύτερο από όσα κινηματογραφικά διαζύγια έχουμε δει, εξ αιτίας των ερμηνειών τόσο της Σκάρλετ Γιόχανσον όσο και του Άνταμ Ντράιβερ.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 28/11/19 και αργότερα στο Netflix
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπαχ 
Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα, Ρέι Λιότα, Τζούλι Χάγκερτι, Μέριτ Γουίβερ, Άζι Ρόμπερτσον, Γουάλας Σον, Μάρθα Κέλι, Μαρκ Ο' Μπράιαν
Σύνοψη: Το διεισδυτικό και συμπονετικό πορτρέτο της διάλυσης ενός γάμου και μιας οικογένειας που θέλει να παραμείνει ενωμένη. (Διανομή: Odeon)