5/9/19

Όλες οι νέες ταινίες από 5/9/2019

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους καθώς και όλων των ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων.

Το Αυτό: Κεφάλαιο 2 – ΙΤ: Chapter 2 * * 
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Φρίκης
Σκηνοθεσία: Αντρέ Μουσιέτι
Παίζουν: Τζέιμς Μακαβόι, Χαβιέ Μποτέτ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Μπιλ Χάντερ, Σοφία Λίλις, Τζέι Ράιαν, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ 
Σύνοψη: Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν. 
Το κακό, όπως το περιέγραψε η αξεπέραστη πένα του Στίβεν Κινγκ,  αναδύεται ξανά στην κωμόπολη Ντέρι, καθώς ο σκηνοθέτης Άντι Μουσιέτι επιστρέφει και συγκεντρώνει τα ενήλικα πια μέλη του Κλαμπ των Χαμένων στο δεύτερο κεφάλαιο του «IT».
Too much, σε σχέση με το πρώτο κεφάλαιο
Διανομή: Tanweer

Η εμμονή - Une intime conviction * * 
Είδος: Δικαστικό θρίλερ
Σκηνοθεσία: Αντουάν Ρεμπόλ
Παίζουν: Μαρίνα Φόι, Ολιβιέ Γκουρμέ
Σύνοψη: Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.
Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.
Διανομή: Weird Wave

Τελευταίο μάθημα - L'heure de la sortie - School’ s out * * 
Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ, Τρόμου
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιέν Μαρνιέ
Παίζουν: Λορέν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό
Σύνοψη: Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Πιέρ αναλαμβάνει τη θέση του δασκάλου και γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Η παγερή υπεροψία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο εκείνον όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, του προκαλούν τρόμο και εμμονικές σκέψεις. Αδυνατώντας να κατανοήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό τους. 
Ψυχολογικό θρίλερ χαρακτήρων.
Διανομή: Weird Wave 

Πού χάθηκες, Μπερναντέτ; - Where'd you go, Bernadette? * * * 
Είδος: Κωμωδία, Μυστηρίου, Δράμα  
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ 
Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ 
Σύνοψη: Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.
Υπάρχει αναλυτική κριτική σε άλλη ανάρτηση.
Διανομή: Odeon

Angry birds: H ταινία 2 - The angry birds: Movie 2 * * * *
Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Θάροπ Βαν Όρμαν 
Ακούγονται οι: Τζέισον Σουντέκις, Πίτερ Ντινκλέιτζ, Μπιλ Χάντερ, Τζος Γκαντ 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Δράσης, Περιπέτεια, Οικογενειακή    
Σύνοψη: Τα μονίμως θυμωμένα και ανίκανα να πετάξουν Angry Birds και τα ογκώδη πράσινα γουρούνια προχωράνε στην επόμενη πίστα. Όλα αυτά στο Angry Birds: Η Ταινία 2, όπου μια νέα απειλή βάζει και το νησί των Πουλιών, και εκείνο των Γουρουνιών σε μεγάλο κίνδυνο. Όλοι ενώνονται για το κοινό καλό, κάνοντας εκεχειρία και φτιάχνοντας μια απίθανη σούπερ-ομάδα για να σώσουν τα σπίτια τους.
Υπάρχει αναλυτική κριτική σε άλλη ανάρτηση.
Διανομή: Feelgood

Πορφυρά ποτάμια - Les rivières pourpres - Crimson rivers * * * *
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου (του 2000)
Σκηνοθεσία: Ματιέ Κασοβίτς
Παίζουν: Ζαν Ρενό, Βενσάν Κασέλ, Ντομινίκ Σαντά, Φιλίπ Ναόν
Σύνοψη: Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Ο Πιέρ Νιεμάν είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας. Του ανατίθεται μια περίεργη υπόθεση στη Γκεμόν, μια κωμόπολη στους πρόποδες των Άλπεων, όπου το πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος. Από την άλλη έχουμε τον νέο, πανέξυπνο, μοναχικό άλλα και βίαιο Μαξ Κερκέριαν. Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Σαρζάκ και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου. Η έρευνά των δυο υποθέσεων τον οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού είκοσι χρόνια πριν. Η δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν. Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους φέρει μπροστά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.
To best seller μυθιστόρημα του Ζαν Κριστόγ Γκρανζ γίνεται ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, με την υπογραφή του Ματιέ Κασοβίτς («Το Μίσος», «Gothika») γεμάτο μυστήριο και ανατροπές και με μουσική που καθηλώνει από τον βραβευμένο Μπρούνο Κουλέ.
H ταινία αποτέλεσε εμπορική επιτυχία όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα, ενώ στη Γαλλία που έσπασε τα ταμεία, απόσπασε πέντε υποψηφιότητες για τα γαλλικά βραβεία Cesar (αντίστοιχα των αμερικανικών Όσκαρ).
Υπάρχει αναλυτική κριτική σε άλλη ανάρτηση.
Διανομή: Strada Films 

Η τελευταία ταινία - The last movie * * *
Είδος: Δράμα (του 1971)
Σκηνοθεσία: Ντένις Χόπερ
Παίζουν: Τζούλι Άνταμς, Ντάνιελ Άντις, Ρίτσμοντ Λ. Αγκιλάρ, Τομ Μπέικερ, Τόνι Μπέιζιλ, Τζον όλντερμαν, Ντόνα Μπάκαλα 
Σύνοψη: «Η τελευταία ταινία» ακολουθεί ένα συνεργείο από το Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια γυρίσματος ενός γουέστερν σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού. Όταν η παραγωγή ολοκληρώνεται, ο Χόπερ, ως ο κασκαντέρ Κάνσας, παραμένει εκεί, προσπαθώντας να βρει τη λύτρωση στην απομόνωση του Περού και στην αγκαλιά μιας πρώην πόρνης. Την ίδια στιγμή, οι ντόπιοι έχουν καταλάβει το ερειπωμένο σκηνικό και ξεκινούν να στήσουν μια τελετουργική αναπαράσταση της παραγωγής, με τον Κάνσας ως το εξιλαστήριο θύμα τους. 
Ο Χόπερ είχε στο μυαλό του μια κατά μέτωπο επίθεση στην ψευδαισθητική λειτουργία του χολιγουντιανού σινεμά, ένα μανιφέστο ενάντια στη ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία που τον τιμώρησε τελικά παραδειγματικά. Το αποτέλεσμα είναι μια από τις πλέον ρηξικέλευθες και εμβληματικές ταινίες του αμερικανικού σινεμά των αρχών της δεκαετίας του ’70 γεμάτη ιδέες που σήμερα θα έφταναν για να γυριστούν δέκα ταινίες.
Διανομή: One From The Heart

Οι νύχτες της Καμπίρια - Le notti di Cabiria * * * *
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (του 1957)
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι 
Παίζουν: Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ, Αμεντέο Νατζάρι
Σύνοψη: Η ιστορία της αγαθιάρας και κακομοίρας λαϊκής πόρνης Καμπίρια που ζει κι επιβιώνει στις εργατικές συνοικίες της Ρώμης. Μια νύχτα θα βρεθεί στην πολυτελή έπαυλη ενός σταρ του σινεμά. Από κει θα φύγει άπραγη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση θα συμμετάσχει σε νούμερο ταχυδακτυλουργού ενός συνοικιακού βοντβίλ. Εκεί θα την γνωρίσει ένας ομορφονιός, ο οποίος θα της πουλήσει έρωτα. Σε ένα τους ραντεβουδάκι θα την οδηγήσει σε ένα δασάκι δίπλα σε έναν γκρεμό, θα της αρπάξει όλες της τις οικονομίες και θα εξαφανιστεί. Η γλυκιά και αφελής Καμπίρια θα κλάψει για την εξαπάτησή της αλλά στο συναρπαστικό φινάλε θα γίνει ένα με μια παρέα νέων αγοριών και κοριτσιών που κατηφορίζουν χαμογελαστοί, τραγουδώντας στον δρόμο. Η ζωή αποδεικνύεται υπέροχη ακόμα και μετά τη συντριβή.
Υπάρχει αναλυτική κριτική σε άλλη ανάρτηση.
Διανομή: Bibliotheque Open

Μ, ο δράκος του Ντίσελντορφ – Μ * * * * * 
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, Φιλμ Νουάρ (του 1931)
Σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ
Παίζουν: Πίτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν, Ίνγκε Λάντγκουτ
Σύνοψη: Βερολίνο, αρχές 1930. Η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού serial killer που σκοτώνει μόνο παιδιά. Ο «δράκος» αυτός, καταφέρνει και ξεφεύγει συνέχεια και ο αριθμός των παιδιών που εξαφανίζονται μεγαλώνει. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ποιος μπορεί να είναι αλλά ο δολοφόνος έχει ένα χαρακτηριστικό: σφυρίζει πάντα έναν συγκεκριμένο σκοπό από ένα κομμάτι κλασικής μουσικής… Στο μεταξύ, η υποψία πλανάται στον αέρα και οι άνθρωποι ψάχνουν ανάμεσά τους τον στυγνό δολοφόνο. Η αστυνομία κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να εντοπίσει τον δολοφόνο, φρουρεί κάθε δρόμο και ερευνά τις συνοικίες σπιθαμή προς σπιθαμή. Παράλληλα, ο υπόκοσμος της περιοχής αποφασίζει να αναλάβει δράση! Οι μικροκακοποιοί και οι κλέφτες, δυσανασχετούν με τη βαριά αστυνόμευση της περιοχής, που δεν τους επιτρέπει πια να κάνουν τις απατεωνιές τους, και αποφασίζουν να βρουν αυτοί μόνοι τους τον σίριαλ κίλερ και να δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό. Συνεννοούνται με τους ζητιάνους των δρόμων, που κυκλοφορούν παντού χωρίς να τους υποψιάζεται κανείς, και τους αναθέτουν το έργο να κατασκοπεύουν στους δρόμους για να ανακαλύψουν τον απεχθή εγκληματία. Πράγματι, σύντομα ο δολοφόνος προδίδεται από τον μουσικό σκοπό που σφυρίζει, τον οποίο αναγνωρίζει ένας τυφλός ζητιάνος. Ο δολοφόνος πέφτει στα χέρια των κακοποιών, οι οποίοι τον πάνε σε ένα λαϊκό δικαστήριο δικό τους, με σκοπό την αυτοδικία…
Υπάρχει αναλυτική κριτική σε άλλη ανάρτηση.
Διανομή: New Star