5/9/19

Ανακαλύφθηκε ο... ζελές The Blob

Διάβασα την είδηση σήμερα το πρωί στο CNN Greece με τίτλο «Αλλόκοτο εύρημα στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης: Προβληματίζει ουσία σαν... ζελές» και αμέσως εμένα, του sci-fi fan, το μυαλό μου πήγε στην ταινία του 1958 με τίτλο The blob. 

Διαβάστε όμως τη συνέχεια της είδησης και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε στα αστεία ορισμένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας: «Κανένας επιστήμονας δεν έχει ακόμη ιδέα τι είναι η ουσία σαν… ζελέ με παράξενο γυαλιστερό χρώμα, που βρήκε προ ημερών το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης. Το ρόβερ του σκάφους Chang'e-4 έπεσε τυχαία πάνω στο περίεργο υλικό και αμέσως οι Κινέζοι χειριστές του στο Πεκίνο τού έδωσαν εντολή να αναβάλει άλλες προγραμματισμένες δραστηριότητες του, προκειμένου να εστιάσει τα όργανά του στην απρόσμενη ανακάλυψη».
Οι Κινέζοι –αναφέρει το ρεπορτάζ στη συνέχεια- το ψάχνουν το θέμα και σύμφωνα με κάποια εκδοχή μπορεί αυτός ο ζελές να δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη στο φεγγάρι. Ό,τι είχε συμβεί και στην ταινία The Blob του 1958 στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσαν ο Στιβ Μακ Κουίν και η Ανέτα Κορσό. Ένα βράδυ πέφτει ένας μετεωρίτης σε μια μικρή πόλη στην κεντρική Αμερική  και μέσα από αυτόν βγαίνει ένα μυστηριώδες πλάσμα που μοιάζει με… ζελέ, το οποίο συνεχώς μεγαλώνει και καταπίνει ό,τι βρίσκει στο διάβα του. 
Σύμφωνα με την υπόθεση, οι κάτοικοι της μικρής πόλης δεν δίνουν σημασία στις προειδοποιήσεις μερικών teenagers που έχουν δει την επικινδυνότητα του πλάσματος και έτσι εκείνο, το πλάσμα-ζελές, συνεχίζει να μεγαλώνει επικίνδυνα. Το  tagline της ταινίας ήταν: «Απερίγραπτο. Τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει»
Για τους ενδιαφερόμενους, η ταινία αυτή του 1958 είχε προβληθεί στη χώρα μας με τον ελληνικό τίτλο «Εισβολή από άγνωστο πλανήτη», ενώ το 1988 είχαμε και το remake της με τον ελληνικό τίτλο «Κινούμενη μάζα» και πρωταγωνιστές τους Σόνι Σμιθ και Κέβιν Ντίλον.
(Στη φωτογραφία, από την ταινία, που κατέβασα από το Google-Εικόνες, ο εξωγήινος ζελές Blob μπροστά από ένα κινηματογράφο που παίζει μεταμεσονύκτια φρίκη, την ταινία «Κόρη της φρίκης» (του 1955) και «επίσης» ταινία με τον Μπέλα Λουγκόζι. Διαθέτει και aircondition!)