31/1/19

Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουάτσον - Holmes & Watson

Από την εισαγωγή της ταινίας και μόνον, που αναφέρεται ένα ρητό από τη σειρά ταινιών Hanna Montana καταλαβαίνεις ότι πρόκειται να δεις μια κωμωδία έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο των ιστοριών του δημιουργήματος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. 

Άλλωστε και ο σκηνοθέτης Ίταν (προσοχή, όχι Ίθαν) Κοέν δεν το κρύβει αναφέροντας ότι «η ταινία δεν είναι μεταφορά μιας υπάρχουσας ιστορίας, αλλά είναι εμπνευσμένη από τα βιβλία και τον βικτωριανό κόσμο του ντετέκτιβ» και συμπληρώνει: «Το σπίτι τους φυσικά βρίσκεται στο φόντο της περιπέτειας, ενώ εμφανίζονται πολλοί γνωστοί χαρακτήρες». Εντάξει.
Η ταινία βρίθει παραλογισμών και οι λάτρεις του «παραδοσιακού» Σέρλοκ Χολμς δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. Αντίθετα εάν θέλουν να περάσουν δύο ώρες ανατρεπτικού χαβαλέ, μπορούν να τη δουν.
Ο σκηνοθέτης έχει προειδοποιήσει από την αρχή το θεατή για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενώ ο Γουίλ Φερέρ (ως Χολμς) και ο Τζον Σ. Ράιλι (ως Γουάτσον) συμμετέχουν με αμερικάνικο χιούμορ σ’ αυτή την παρωδία.(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 31/1/19
Είδος: Κωμωδία, Μυστηρίου, Αστυνομική, Περιπέτεια     
Σκηνοθεσία: Ίταν Κοέν 
Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Σ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρομπ Μπράιντον, Κέλι Μακντόναλντ, Ρέιφ Φάινς 
Σύνοψη: Όταν ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα στην τούρτα γενεθλίων του Χόλμς (Will Ferrell), όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νοσηρή έκπληξη κρύβεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι (Ralph Fiennes). Όμως, ο διάσημος ντετέκτιβ διατηρεί τις αμφιβολίες του. Όσο η έρευνα ανατρέπει όλα τα δεδομένα, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή της συνεργασίας τους. To ντουέτο πρέπει να παραμείνει δεμένο για να βρει τον δολοφόνο, να σώσει τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δε θα χωρίσουν οι δρόμοι τους εξαιτίας αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης. (Από τη Feelgood)