Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

31/1/19

Νέες ταινίες από 31/1/2019

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Η αρχή της ισότητας - On the basis of sex 
Είδος: Δράμα, Βιογραφική
Σκηνοθεσία: Μίμι Λίντερ
Παίζουν: Τζάστιν Θερού, Φελίσιτι Τζόουνς, Άρμι Χάμερ, Κάθι Μπέιτς, Τζακ Ρέινορ, Σαμ Γουότερστον, Γκέιλι Σπέινι 
Σύνοψη: Η πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Ruth αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Martin Ginsburg, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία. (Διανομή: Spentzos Film)
Η ιστορία μιας εκπληκτικής γυναίκας που όμως αποδίδεται με ντοκιμαντερίστικο και ελαφρώς βαρετό τρόπο.

Backtrace – Flashback
Είδος: Δράμα, Αστυνομική 
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Α. Μίλερ 
Παίζουν:  Σιλβέστερ Σταλόνε, Ράιαν Γκούσμαν, Μάθιου Μοντίν, Κρίστοφερ Μακντόναλντ, Μίντοου Γουίλιαμς,  Κόλιν Έγκλσφιλντ  
Σύνοψη: Μία ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής (Μάθιου Μοντίν) παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια. Όταν μία μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά. Όσο ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί πριν τον ανακαλύψει ένας ξεχασμένος εχθρός και τον προλάβει. (Διανομή: Tanweer)
Ο Σλάι δεν πάει άλλο.

Η θετική πλευρά της ζωής - The upside
Είδος: Δράμα, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Νιλ Μπέργκερ 
Παίζουν: Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ, Νικόλ Κίντμαν, Τζουλιάνα Μάργκουλις, Άτζα Ναόμι Κινγκ 
Σύνοψη: Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μια ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς «Άθικτοι», αυτό το δεύτερο remake (έχει προηγηθεί και ένα μεξικάνικο με τίτλο «Λατίνοι και άθικτοι») είναι μια τρυφερή και ειλικρινής κωμωδία για τη φιλία, από τον σκηνοθέτη Νιλ Μπέργκερ και με τους Μπράιαν Κράνστον, Κέβιν Χαρτ και Νικόλ Κίντμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. (Διανομή: Odeon)

Τοσοδούλικα 2: Περιπέτεια στην άκρη του κόσμου – Minuscule: Les mandibules du bout du monde 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Κωμωδία      
Σκηνοθεσία: Ελέν Ζιρόντ, Τομάς Σζάμπο  
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σύνοψη: Καθώς οι πρώτες νιφάδες πέφτουν στην κοιλάδα, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ο εφοδιασμός για το χειμώνα. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μια μικρή πασχαλίτσα παγιδεύεται σε ένα δέμα… με προορισμό την Καραϊβική. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γυρίσει σπίτι: να ενωθεί για ακόμη μια φορά με την dream team: η πασχαλίτσα, το μυρμήγκι και η αράχνη ενώνουν τις δυνάμεις του στην άλλη άκρη του κόσμου. Νέος κόσμος, νέες γνωριμίες και νέοι κίνδυνοι... Θα τα καταφέρουν; (Διανομή: Seven Films)

Αποδημητικά πουλιά - Pájaros de verano
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Σίρο Γκέρα, Κριστίνα Γκαλέγκο 
Παίζουν: Καρμίνα Μαρτίνεζ, Τζον Ναρβάεζ, Χοσέ Ακόστα, Χοσέ Βισέντε Κότες, Χουάν Μαρτίνεζ, Ναταλία Ρέγιες 
Σύνοψη: Η εναρκτήρια νότα που ξεκίνησε το τραγούδι του εμπορίου ναρκωτικών στην Κολομβία, γίνεται προσωπική υπόθεση μέσα από την τραγική ιστορία μιας οικογένειας γηγενών, των Γιάγιου που βρίσκονται, σχεδόν αυθόρμητα, αναμεμειγμένοι στην αναπτυσσόμενη επιχείρηση πώλησης μαριχουάνας στους νέους Αμερικανούς της δεκαετίας του '70. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πολιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους. (Διανομή: Danaos Films)
Η παράδοση, οι προλήψεις και οι προφητείες δίνουν μια νέα διάσταση της «μαφιόζικης» φαμίλιας με φόντο την έρημο της βόρειας Κολομβίας.
Σέρλοκ Χολμς & Δρ. Γουότσον - Holmes & Watson 
Είδος: Κωμωδία, Μυστηρίου, Αστυνομική, Περιπέτεια     
Σκηνοθεσία: Ίταν Κοέν 
Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Σ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρομπ Μπράιντον, Κέλι Μακντόναλντ, Ρέιφ Φάινς 
Σύνοψη: Όταν ένα πτώμα αποκαλύπτεται μέσα στην τούρτα γενεθλίων του Χόλμς (Will Ferrell), όλα δείχνουν ότι πίσω από τη νοσηρή έκπληξη κρύβεται το εγκληματικό μυαλό του Τζέιμς Μοριάρτι (Ralph Fiennes). Όμως, ο διάσημος ντετέκτιβ διατηρεί τις αμφιβολίες του. Όσο η έρευνα ανατρέπει όλα τα δεδομένα, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουάτσον αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απειλή της συνεργασίας τους. To ντουέτο πρέπει να παραμείνει δεμένο για να βρει τον δολοφόνο, να σώσει τη Βασίλισσα και να αποκαταστήσει τη φήμη του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δε θα χωρίσουν οι δρόμοι τους εξαιτίας αυτής της μυστηριώδους υπόθεσης. (Διανομή: Feelgood)
Πόσες ταινίες έχουμε δει βασισμένες στον ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ; Δεν θυμάμαι. Αυτή εδώ πάντως δεν τρώγεται…
(Από την παρουσίασή τους στην έντυπη Αμαρυσία 31/1/2019)