20/8/22

Ιδιωτικότητα - Intimidad

Μια ισπανική σειρά με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση μέσα από το διαδίκτυο και τη δυσκολία των γυναικών θυμάτων, να αντιμετωπίσουν την προσβολή στον ανδροκρατούμενο κόσμο της πολιτικής και στους εργασιακούς χώρους που απασχολούν κυρίως άντρες.
Στη σειρά, πρωταγωνιστεί η Ιτζιάρ Ιτούνιο, που υποδυόταν της Ρακέλ Μουρίγιο στην σειρά του Netflix «Τέλεια ληστεία» (La casa de papel). Υποδύεται τη Μάλεν, μια αντιδήμαρχο, η οποία ετοιμάζεται να είναι υποψήφια δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η καριέρα της κινδυνεύει να καταστραφεί όταν διαρρέει ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εικονίζεται να κάνει σεξ με έναν άνδρα που δεν είναι σύζυγός της. Προς βοήθεια της Μάλεν, σπεύδει η ερευνήτρια υποθέσεων έκθεσης στο Διαδίκτυο Αλίθια (Άνα Βάγκενερ), η οποία ως ομοφυλόφιλη αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα στο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον της.
Παράλληλα, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Άνε (Βερόνικα Ετσέκι), εργαζόμενη σε ένα εργοστάσιο, για την οποία κυκλοφορούν φωτογραφίες της μέσω των κινητών τηλεφώνων από συμμετοχή της σε όργιο συναδέλφων της καθώς και η κόρη της υποψηφίας δημάρχου Λέιρε (Γιούνε Νεγκουέιρας).
Στη σειρά, δεσπόζει η ερμηνεία της Ιτζιάρ Ιτούνιο, που ως Μάλεν καταφέρνει να αποτυπώσει την ευθραυστότητα της γυναίκας με δημόσιο αξίωμα, που εξωτερικά δείχνει ισχυρή και μάλιστα παραμονές εκλογών, όταν έχει να πάρει σημαντικές αποφάσεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τη σκληρότητα των αντρών του χώρου της, ακόμα και του δικηγόρου πατέρα της, ο οποίος δεν την βοηθάει αλλά δέχεται να υπερασπιστεί μία από τις άλλες περιπτώσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ερμηνεία της Άνα Βάγκενερ, η οποία ως ερευνήτρια, παίζει δύο ρόλους για χάρη της καριέρας της, προσπαθώντας να πείσει τα θύματα να υψώσουν ανάστημα και φωνή ενώ η ίδια, αρνείται να συμμετέχει ακόμα και σε διαδηλώσεις μαζί με τη σύντροφό της.
Η σειρά που δημιουργήθηκε από τις Λάουρα Σαρμιέντο και Βερόνικα Φερνάντεζ και σκηνοθετήθηκε από μια γυναίκα και τρεις άντρες σκηνοθέτες, αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς μελοδραματισμούς εμβαθύνοντας στη διαφορετική οπτική των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια, Κοινωνική, Δράμα (σειρά 8 επεισοδίων των 50΄)
Χώρα: Ισπανία
Σκηνοθεσία: Μάρτα Φον Πασκουάλ (1), Γιόργκε Τορεγκρόσα (4), Μπεν Γκούτεριτζ (2), Κόλντο Αρμάντοζ (1)
Παίζουν: Ιτζιάρ Ιτούνιο, Άνα Βάγκενερ, Βερόνικα Ετσέκι, Γιούνε Νεγκουέιρας
Σύνοψη: Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο επηρεάζουν τις ζωές μια  πολλά υποσχόμενης υποψηφίας δημάρχου και άλλων γυναικών, οι οποίες αναγκάζονται να περάσουν τη γραμμή μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής.