8/12/18

Ευτυχώς δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, να ’χουμε να σπαταλάμε

Πόσα χρόνια το γράφω; Δεν σωζόμαστε με τίποτα, φίλε μου. Βγήκε ολόκληρος πρωθυπουργός, και ξέρω ότι το «ολόκληρος» είναι πλεονασμός επειδή δεν θα μπορούσε να βγει ο «μισός», αλλά το αναφέρω επειδή δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τη θέση του, νομίζει ότι ζει ακόμα με τις παρέες του πίσω από τα κάγκελα των καταλήψεων.

Πήγε λοιπόν κοτζάμ πρωθυπουργός στο Μάτι, να δει από κοντά τους πυρόπληκτους και να μιλήσει μαζί τους, την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα. Δεν ξέρει, ότι στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχουν πάνω από 12 εκατομμύρια κινητά με δυνατότητες βιντεοσκόπησης. Εγώ στο τρένο που μπαίνω κάθε πρωί, βλέπω 10 στους 10 επιβάτες να κρατούν από ένα κινητό στο χέρι. Σήμερα, μάλιστα ο απέναντί μου στο κάθισμα, φορούσε ακουστικά ενός κινητού για να ακούει τις εξελίξεις της υπόθεσης των εμπόρων χρυσού, οι οποίοι ή διώκονται ή δεν διώκονται (προς το παρόν μόνον ο Κούγιας γνωρίζει) και ταυτόχρονα κρατούσε άλλο, με το οποίο έπαιζε κάποιο θορυβώδες παιχνίδι (ξέρεις: μπλιν, τοκ, τοκ, τοκ, μπλιν). Θα μου πεις τώρα: ο πρωθυπουργός δεν έχει μπει ποτέ στο τρένο. Πού να ξέρει; Σωστό. Πήγε στο Μάτι λοιπόν, και, μη γνωρίζοντας ότι τον βιντεοσκοπούν, όταν μια πυρόπληκτη διαμαρτυρήθηκε ότι δεν έχει λάβει ακόμα την οικονομική ενίσχυση των 2.000 ευρώ, της απάντησε: «Τι θα τα έκανες; Θα σου πω εγώ. Θα τα σπατάλαγες».

Και σε ξαναρωτάω, φίλε μου; Περιμένουμε σωτηρία, από τέτοιου είδους ανθρώπους; Το γενικεύω διότι δεν είναι και μόνος του. Είναι και οι επιλογές του. Και μου «διασχίζει το μυαλό» (όπως θα έλεγε και η Αχτσιόγλου) η ιδέα: μήπως και οι μειώσεις των συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (επιλογής του πρωθυπουργού κι αυτός), είχαν επιβληθεί επίτηδες για να μην τις «σπατάλαγαν» οι συνταξιούχοι; Και τι θα συμβεί τώρα, που από 1/1/2019 δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις; Μην περιμένεις να αντικατασταθεί ο Κατρούγκαλος που δεν είχε σκεφτεί ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών και πώς θα πήγαινε σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιο νόμο. Το λέω, διότι εάν ο Πολάκης βρισκόταν στην αντιπολίτευση, θα ζητούσε την παραίτησή του. Αλλά ξέρεις τι είναι ωραίο τώρα; Να ξεσηκωθούν οι καινούργιοι συνταξιούχοι, που βγήκαν εν τω μεταξύ με μειωμένες συντάξεις και να διεκδικήσουν τη δική τους «προσωπική διαφορά». «Ε ρε γλέντια», που θα έλεγε κι ο Καραγκιόζης. Αλλά αυτός δεν μιλάει, ανήκει στη συμπολίτευση.