8/9/18

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Να θέλεις να κάνεις αντιπολίτευση και να μην μπορείς. Εκεί καταντήσαμε φίλε μου, διότι τούτοι δω τα έχουν πει όλα μόνοι τους. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το καλύτερο ευθυμογράφημα ever. Ήμουν διακοπές όταν συνέβη και μου τις κατάστρεψε. Σκεφτόμουν να γράψω κάποια πράγματα, αλλά μέχρι να επιστρέψω back home, τα καλύτερα είχαν γραφτεί από άλλους στο Twitter, στο Facebook και σε ό,τι άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει.
Σταχυολογώ τα best of, για τα οποία δεν θα ζητήσει ο κ. Βαξεβάνης να με συλλάβουν:
«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το καλύτερο παράδειγμα για την ανακύκλωση: Μη πετάς τίποτα, χρησιμοποίησέ το πάλι».
«Λίγο ακόμα να κρατήσει “η μάχη με το παλιό” και ο κύριος πρωθυπουργός μας, θα δώσει υπουργείο στον Άκη Τσοχατζόπουλο».
«Αύριο το πρωί θα πάρω τηλέφωνο στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης να ζητήσω το βιογραφικό της υπουργού και μετά θα το στείλω στα παιδιά που απέτυχαν στις Πανελλήνιες. Να καταλάβουν πως τίποτα δεν έχει τελειώσει».
«Διάλογος: – Να βάλω Κατσιφάρα; – Έχει πεθάνει! – Ε, τότε να βάλω Αρσένη. – Έχει πεθάνει κι αυτός! – Τότε τον Γιαννόπουλο. – Τι σε έχει πιάσει με τους μακαρίτες; – Ποιόν να βάλουμε; – Βάλε Ξενογιαννακοπούλου!».
«Ο Τζανακόπουλος ήθελε να κάνει τις ανακοινώσεις από το Δελφινάριο, αλλά το είχε κλείσει ο Σεφερλής».
«Η Παπακώστα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρώτο βράδυ απόψε, που θα κοιμηθούμε με τα παράθυρα ανοιχτά».
«Η υπουργοποίηση της Παπακώστα αποτελεί την πολλοστή, αλλά ξεκαρδιστικότερη, απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τόση σχέση με “το νέο και την ελπίδα”, όση δύο κιλά παϊδάκια με τους vegetarians και τη δίαιτα».
«Η κ. Παπακώστα στο Twitter στις 14/8/2015, έγραφε: “Τι ταπείνωση! Θλιβερός Τσίπρας, προκλητικά αμοραλιστής. Θλιβερή κυβέρνηση. Ντρέπομαι για λογαριασμό όσων τον επέλεξαν”. Η ίδια μετά την υπουργοποίησή της από τον θλιβερό και αμοραλιστή Τσίπρα δήλωσε: “Η νέα εποχή απαιτεί κοινωνικές και θεσμικές συνεργασίες και συμπόρευση προς τον κοινό στόχο, να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας, στις νέες γενιές των Ελλήνων το μέλλον που τους αξίζει”».

Τί να γράψω τώρα, ύστερα από αυτά; Όταν ο κ. Σπίρτζης δηλώνει: «Πρέπει να αφήσουμε τις διαφωνίες του παρελθόντος και να καταλήξουμε στις προοδευτικές συγκλίσεις του μέλλοντος. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε με τον Αλέξη από εκεί που το άφησε ο Αντρέας», μπορώ να αναφωνήσω «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό»; ή να περιμένω καλύτερα μήπως σε λίγο καιρό προσθέσει στην κυβέρνηση και τους κ.κ. Αντώναρο και Ραγκούση;
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην Αμαρυσία 8/9/2018)