10/5/18

Κοκομπλόκο - Blockers

Είναι τόσο προχωρημένη η κατάσταση, που απορείς εάν πράγματι υπάρχουν τόσο προστατευτικοί γονείς στις ΗΠΑ, που θα ήθελαν οι κόρες τους να μη χάσουν την παρθενιά τους και μάλιστα στον περίφημο χορό αποφοίτησης. Τι να πω και τι να σχολιάσω… Αν είχαν αγόρια άραγε, θα κοιτούσαν το laptop τους, να δουν μήπως ενδιαφέρονται για όπλα;

Εφόσον δεχόμαστε ότι υπάρχουν, τότε οι τρεις που αγωνιούν στην ταινία είναι τόσο υπερβολικοί (για γέλια και για κλάματα) που τα κορίτσια τους έχουν δίκιο σε ό,τι κάνουν και φυσικά, φροντίζουν να μη χάσουν την παρθενιά τους όπως-όπως. Ευτυχώς δε, που στο τέλος με τη λογική τους τα κορίτσια (που εμφανισιακά, είναι «της διπλανής πόρτας») βάζουν λίγο μυαλό στους τρεις «άνευ προηγουμένου» γονείς και το μήνυμα είναι αισιόδοξο.
Δεν γελάς «ποιοτικά», αλλά ώρες-ώρες γελάς. Κυρίως με τους γονείς και όχι με τις γκάφες των κοριτσιών που επιζητούν το σεξ πάνω σε κινηματογραφικά στερεότυπα και στο κάτω-κάτω ψάχνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Η σκηνοθέτρια Κέι Κάνον έχει σκύψει με σεβασμό πάνω στους χαρακτήρες των «άβγαλτων» κοριτσιών (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 10/5/18
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κέι Κάνον
Παίζουν: Λέσλι Μαν, Τζον Σένα, Κάθριν Νιούτον, Άικ Μπάρινχολτζ
Σύνοψη: Πόσες κωμωδίες έχουν γυριστεί για τον χορό αποφοίτησης; Και σε πόσες από αυτές πρωταγωνιστούσαν κορίτσια που σκοπό τους έχουν να χάσουν την παρθενία τους; Aν απαντήσατε πολλές και καμία τότε θα παρακολουθήσετε την κατάλληλη κωμωδία καταστάσεων: Κοκομπλόκο! Όταν τρεις γονείς, κατά λάθος, διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν τα κορίτσια τους μεταξύ τους, αναφορικά με την πρόθεσή τους να γίνουν γυναίκες στο χορό αποφοίτησης, αρχίζει ένα κυνήγι να τις προλάβουν προτού… γίνει το κακό.
Διανομή: U.I.P.