3/5/18

Νέες ταινίες από 3/5/2018

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών
Η καταγωγή των Σάμι - Sameblod
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεαία: Αμάντα Κέρνελ
Παίζουν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μαζ-Ντόρις Ρίμπι, Γιούλιους Φλάισάντλερ, Άννα Άλστρομ
Σύνοψη: Η Κριστίνα είναι μια γηραιά κυρία που ζει στην Ουψάλα της Σουηδίας. Όταν πεθαίνει η Νίνα, η μικρότερη αδελφή της, με την οποία είχαν να βρεθούν για πάρα πολλές δεκαετίες, δεν μπορεί παρά να παραβρεθεί στην κηδεία της, παρέα με τον γιο της και την εγγονή της. Η Κριστίνα δεν προλαβαίνει να πατήσει το πόδι της στο σουηδικό βορρά, στη Λαπωνία, όπου ζουν τα μέλη της φυλής των Σάμι, και το μόνο που θέλει, είναι να εξαφανιστεί το ταχύτερο δυνατόν από εκεί. Νιώθει πληγωμένη, δεν τη χωράει ο τόπος, ασφυκτιά. Καθώς χαλαρώνει, θυμάται. Θυμάται τον εαυτό της, 14 ετών, τότε που ζούσε εκεί και την έλεγαν Έλε Μάργια. Η Έλε Μάργια ζούσε σε δύσκολες συνθήκες με την οικογένειά της, που όπως όλοι οι Σάμι, ασχολούνταν με την εκτροφή ταράνδων. Όταν πέθανε ο πατέρας της η μητέρα της αναγκάστηκε να στείλει τις δύο κόρες της σε ένα οικοτροφείο. Εκεί, η Έλε Μάργια ήρθε σε επαφή με τον ρατσισμό στη χειρότερη μορφή του. Ήρθε, όμως, σε επαφή και με τα γράμματα. Η Έλε Μάργια άρχισε να ονειρεύεται μιαν άλλη ζωή. Αλλά προκειμένου να ζήσει το όνειρό της, έπρεπε να γίνει κάποια άλλη, να σπάσει όλους τους δεσμούς με την οικογένεια και την κουλτούρα της, να γίνει μια καθωσπρέπει Σουηδή. 
ΔΙΑΝΟΜΗ: SEVEN FILMS

Ο κύριος και η κυρία Αντελμάν - Mr & Mme Adelman
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός
Παίζουν: Ντοριά Τιλιέρ, Νικολά Μπεντός, Ντενί Πονταλίντες, Πιέρ Αρντιτί
Σύνοψη: Είναι 1971, και η Σάρα συναντά για πρώτη φορά τον Βικτόρ. Ερωτεύεται με πάθος τόσο τον ίδιο όσο και τη δουλειά του. Όλα τα εύκολα και τα δύσκολα, τα καλά και τα κακά που έζησαν μαζί ξαναπερνούν σήμερα μπροστά από τα μάτια της, σα να ξαναζεί μια ολόκληρη ζωή μαζί του.
Νευρωτικός, εγωκεντρικός και ανώριμος από τη μία, αλλά γοητευτικός και ταλαντούχος από την άλλη, ο Βικτόρ αποδοκιμάζει και απορρίπτει τη ζωή της μπουρζουαζίας, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει τη φήμη και την μποέμ στάση που του εξασφαλίζει η δουλειά του συγγραφέα. Η Σάρα, ανεξάρτητη, δίχως αναστολές, αφήνει τις επιθυμίες και τα συναισθήματα να διεγείρονται στην κοινή τους ζωή, με σύμμαχο την δημιουργία και την ελευθερία της λογοτεχνίας.
ΔΙΑΝΟΜΗ: DANAOS FILMS

Ζευγάρι με το Ζόρι – Overboard
Είδος: Κωμωδία / Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φίσερ, Ρομπ Γκρίνμπεργκ   
Παίζουν: Εουχένι Ντερμπέζ, Άννα Φάρις, Εύα Λονγκόρια, Σούζι Κερτζ, Τζον Χάνα, Τζος Σεγκάρα, Μελ Ροντρίγκεζ
Σύνοψη: Σύγχρονο ριμέικ της ταινίας «Γυναίκα στη Θάλασσα» (1987) του Γκάρι Μάρσαλ, με αντεστραμμένους τους ρόλους. Ο Εουχένιο Ντερμπέζ είναι ένας κακομαθημένος playboy, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Άννα Φάρις, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της.
ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Anon
Είδος: Επιστημονικής φαντασίας / Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ
Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο' Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ, Ίντο Γκόλντμπεργκ
Σύνοψη: Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ (Κλάιβ Όουεν) πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα (Αμάντα Σέιφριντ), η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.
ΔΙΑΝΟΜΗ: TANWEER

Ο γιός μου - Mon garcon
Είδος: Δράμα / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν 
Παίζουν: Γκιγιόμ Κανέ, Μελανί Λοράν, Ολιβιέ ντε Μπενουά, Αντουάν Χαμέλ, Μοχάμεντ Μπρικά, Λίνο Παπά  
Σύνοψη: Ο Ζουλιέν ταξιδεύει συνεχώς για την δουλεία του, η μόνιμη απουσία από το σπίτι του, του στοίχησε τον γάμο του. Κατά την διάρκεια μιας στάσης του στην Γαλλία λαμβάνει ένα απεγνωσμένο μήνυμα από την πρώην γυναίκα του, ο εφτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής στα βουνά. Ο Ζουλιέν ξεκινάει την αναζήτηση του γιου του και τίποτα δεν θα τον σταματήσει από το να τον φέρει πίσω.
ΔΙΑΝΟΜΗ: SPENTZOS FILM

Revenge
Είδος: Περιπέτεια / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Κοραλί Φαρζάτ  
Παίζουν: Ματίλντα Άννα Ίνγκριντ Λουτζ, Κέβιν Τζάνσενς, Γκιγιόμ Μπουσέντ, Βενσάν Κολόμπ  
Σύνοψη: Τρεις πλούσιοι, παντρεμένοι άνδρες συναντιούνται για το ετήσιο, καθιερωμένο κυνήγι τους στην έρημο. Μόνο που αυτήν τη φορά, ο ένας θα φέρει μαζί και την ερωμένη του, μια σέξι «Λολίτα» που με το σεξαπίλ της θα προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον των άλλων δύο. Τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου όταν οι τρεις άνδρες εκμεταλλεύονται τη νεαρή κοπέλα και την εγκαταλείπουν στην κόλαση της ερήμου, θεωρώντας τη νεκρή. Διψασμένη για εκδίκηση, εκείνη θα επιστρέψει και θα μετατρέψει το κυνήγι στο πιο ανελέητο και αιματηρό ανθρωποκυνηγητό.
ΔΙΑΝΟΜΗ: ODEON

Θάρρος ή αλήθεια; - Truth or dare
Είδος: Τρόμου / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου
Παίζουν: Λούσι Χέιλ, Τάιλερ Πόουζι, Βάιολετ Μπιν, Σοφία Άλι, Νόλαν Τζέραρντ, Λάντον Λιμπόιρον 
Σύνοψη: Ένα φαινομενικά ακίνδυνο παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» μεταξύ φίλων καταλήγει αιματηρό, όταν κάποιος ή κάτι, απειλεί θανάσιμα όσους δεν αποφασίζουν να ακολουθήσουν τους κανόνες και να «τολμήσουν» ή να «πουν την αλήθεια».
ΔΙΑΝΟΜΗ: UIP
(Παρουσίαση στην Αμαρυσία 3/5/2018)