Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

21/6/13

Δε γνώριζαν την Αρχή Συνεχούς Λειτουργίας

Τελικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την τελευταία απόφασή του, όχι μόνο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση της απόφασής του, αλλά επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η Επιτροπή Αναστολών επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω εκτεθέντα» και αυτό είναι αισιόδοξο. Όχι μόνο, δηλαδή, να παίρνουμε μια απόφαση και τελείωσε, αλλά να παρακολουθούμε και αν τηρείται. Εξηγούν δε ότι ότι κατέληξαν στην άποψη αυτή λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο ρόλο που επιφυλάσσει ο νομοθέτης στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και τον σκοπό του δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος. 
Όπως λένε χαρακτηριστικά, επιβάλλεται «η τήρηση της αρχής της συνεχούς λειτουργίας που διέπει τη Δημόσια Διοίκηση, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής παροχή των υπηρεσιών». Για τον λόγο αυτό έκριναν ότι «συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος συναπτόμενοι με την ομαλή λειτουργία της ως άνω δημόσιας υπηρεσίας, που επιβάλλουν την κατ' αρχήν συνέχιση της παροχής των ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών υπηρεσιών μέχρι την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου φορέα»
Είναι απορίας άξιο: Αυτά δεν τα ήξεραν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού προηγουμένως, να τον ενημερώσπυν, ώστε να μην εκτίθεται και φτάνουμε στο σημείο να συζητείται επί μια βδομάδα, τι θα γίνει με την ΕΡΤ; Δεν θέλω να παίρνω πολιτική θέση, αλλά αυτό το θέμα με την ΕΡΤ μου κόστισε, επειδή παρακολουθούσα και το ραδιόφωνο και την τηλεόρασή της, αποφεύγοντας συστηματικά τα ιδιωτικά κανάλια. Το συμπέρασμα δε που έβγαλα, είναι για άλλη μια φορά η επιπολαιότητα εκ μέρους της κυβέρνησης, η απαξίωση που έδειξε στα κόμματα που τη στήριζαν (η δήλωση αποχώρησης του κ. Κουβάλε, αυτό δείχνει) και η -για άλλη μια φορά- καταλυτική στάση του κ. Βενιζέλου, αρκεί βέβαια να μην τον καταπιεί το χωνευτήρι της εξουσίας. Είμαι κατά της πρόωρης προκήρυξης εκλογών και πάντα έλεγα ότι πρέπει να εξαντλείται η τετραετία, πολύ περισσότερο τώρα που η χώρα προσπαθεί για κάτι καλύτερο (άσχετο, το ότι δεν τα καταφέρνει).. 
Δεν τους θεωρώ ιδανικούς για να μας κυβερνούν, αλλά δεν μου αρέσουν και οι εκτροπές. Το δε θέμα της ΕΡΤ όπως το διαχειρίστηκε ο πρωθυπουργός και ο κ. Κεδίκογλου (ευνοημένος κάποτε από την ΕΡΤ) ήταν μια εκτροπή, όπως έμμεσα ανάφερε και το ΣτΕ, που είπε ότι δεν ακολουθήθηκε η Αρχή της Συνεχούς Λειτουργίας που διέπει τη Δημόσια Διοίκηση.