Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

30/12/19

Οι καλύτερες ταινίες του 2019

Ακριβώς 190 ταινίες είδα από 3/1/2019 μέχρι 24/12/2019 και από αυτές έκρινα ως «εξαιρετικές» (πέντε αστέρων) τις ακόλουθες και εάν δεν τις είδατε, ψάξτε. Κάπου θα τις πετύχετε. Αναφέρονται με σειρά αντίστροφη από αυτή που τις είδα (από Δεκέμβριο προς Ιανουάριο 2019) και κάνοντας κλικ στον τίτλο μεταβαίνετε στην κριτική που είχα γράψει όταν τις είδα. Με την ευκαιρία πρέπει να σας ευχαριστήσω που με διαβάζετε όλον αυτό τον καιρό και με ενθαρρύνετε να συνεχίζω με αυτό το στυλ. Ευχαριστώ πολύ.

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Φερνάντο Μεϊρέγιες
Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζόναθαν Πράις
Σύνοψη: Απογοητευμένος με την κατεύθυνση της εκκλησίας, ο Καρδινάλιος Μπεργκόλι (Τζόναθαν Πράις) ζητά από τον Πάπα Βενέδικτο (Άντονι Χόπκινς) το 2012, άδεια για να αποσυρθεί. Αντ’ αυτού, αντιμετωπίζοντας το σκάνδαλο και την αυτοαμφιβολία του, ο εσωστρεφής Πάπας Βενέδικτος καλεί στην Ρώμη τον σκληρότερο κριτή του και μελλοντικό του διάδοχο, για να αποκαλύψει ένα μυστικό που θα κλονίσει τα θεμέλια της Καθολικής Εκκλησίας. Πίσω από τα τείχη του Βατικανού ξεκινά ένας αγώνας ανάμεσα στην παράδοση και την πρόοδο, την ενοχή και τη συγχώρεση, καθώς αυτοί οι δύο πολύ διαφορετικοί άνδρες αντιμετωπίζουν στοιχεία από το παρελθόν τους για να βρουν ένα κοινό έδαφος και να δημιουργήσουν ένα μέλλον για ένα δισεκατομμύριο οπαδούς σε όλο τον κόσμο. (Διανομή: Odeon)

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Αντρέας Χόρβατ
Παίζει: Πατρίτσια Πλάνικ
Σύνοψη: Η Λίλιαν βρίσκεται στην Νέα Υόρκη με ληγμένη την βίζα της και δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει πίσω στην Ρωσία. Χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα αποφασίζει να διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να φτάσει στην Αλάσκα και από εκεί απέναντι, στην χώρα της. (Διανομή: Ama Film)

Είδος: Δράμα, Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Έντουαρντ Νόρτον
Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Έντουαρντ Νόρτον, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπόλντγουϊν, Λέσλι Μαν, Μπόμπι Καναβάλε, Τσέρι Τζόουνς, Φίσερ Στίβενς
Σύνοψη: Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ (Έντουαρντ Νόρτον), ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα (Μπρους Γουίλις). Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του. (Διανομή: Tanweer)

Είδος: Δράμα, Κοινωνικό
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Παίζουν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χόνεϊγουντ, Ρις Στόουν, Κέιτι Πρόκτορ
Σύνοψη: O Ricky, η Abby και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Newcastle. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ricky αλλάζει δουλειές, ενώ η Abby, που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Abby πουλάει το αυτοκίνητο της και ο  Ricky αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα  (Διανομή: Feelgood)

Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-Χο
Παίζουν: Σονγκ Κανγκ Χο, Λι Σαν Κουν, Τσο Γέο
Σύνοψη: Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ, ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων. (Διανομή: Seven Films)

Είδος: Δράμα, Ιστορική, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ
Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπερ, Σάσκια Ρόζενταλ, Όλιβερ Μασούτσι
Σύνοψη: Ο Γερμανός καλλιτέχνης Kurt Barnert έχει δραπετεύσει από την Ανατολική Γερμανία και τώρα ζει στη Δυτική Γερμανία, ενώ βασανίζεται από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας τα χρόνια των Ναζί και μετέπειτα από το καθεστώς της ΛΔΓ.
Όταν γνωρίζει την σπουδάστρια Ellie (Paula Beer), πιστεύει ότι έχει βρει την αγάπη της ζωής του και αρχίζει να δημιουργεί πίνακες που αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη μοίρα του, αλλά και τα τραύματα μιας ολόκληρης γενιάς. (Διανομή: Feelgood)

Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαζί Μπιτζ, Φράνσις Κονρόι, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλεν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ
Σύνοψη: Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο. (Διανομή: Tanweer)

Είδος: Μουσική, Δράμα, Βιογραφική, Κωμωδία, Μιούζικαλ 
Σκηνοθεσία: Γκούριντερ Τσάντα
Παίζουν: Βιβέικ Κάλρα, Κούλβιντερ Γκιρ, Μίρα Γκανάτρα, Νελ Γουίλιαμς, Άαρον Παγκιούρα, Χέιλι Άτγουελ, Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν
Σύνοψη: Η ταινία διηγείται την ιστορία του Τζέιβντ (Βιβέικ Κάλρα), ενός βρετανού εφήβου πακιστανικής καταγωγής, που μεγάλωσε στην πόλη του Λούτον στην Αγγλία, το 1987. Εν μέσω φυλετικών και οικονομικών αναταραχών, γράφει ποίηση προκειμένου να «ξεφύγει» από τη μισαλλοδοξία που μαστίζει την πόλη του, και την αυστηρότητα του συντηρητικού πατέρα του. Αλλά όταν ένας συμμαθητής του, τον «μυεί» στη μουσική του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Τζέιβντ αισθάνεται ότι η εργατική τάξη στην οποία ανήκει εκείνος και η οικογένειά του, ταυτίζεται και αντικατοπτρίζεται στους δυνατούς στίχους του Μπρους. Καθώς ο Τζέιβτν ανακαλύπτει μία καθαρτική διέξοδο για να ακολουθήσει τα όνειρά του, ταυτόχρονα βρίσκει το θάρρος να εκφραστεί με τη δική του, μοναδική φωνή. (Διανομή: Tanweer)

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι
Παίζουν: Ανερίν Μπαρνάρντ, Νικόλ Κίντμαν, Όουκς Φέγκλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Σάρα Πόλσον, Άσλι Κάμινγκς, Φιν Βόλφχαρντ, Γουίλα Φιτζέραλντ, Λιουκ Γουίλσον, Τζέφρι Ράιτ
Σύνοψη: Η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και αλλάζοντας τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο -τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα- έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα. (Διανομή: Tanweer)

Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Επιστημονικής Φαντασίας, Περιπέτεια, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι 
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμι Κένεντι 
Σύνοψη: H ιστορία ακολουθεί τον αστροναύτη Ρόι Μακ Μπράιντ (Μπραντ Πιτ) καθώς ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη. Το ταξίδι του θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και τη θέση μας στο σύμπαν. (Διανομή: Odeon)

Είδος: Κωμωδία, Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Ντένις Αρκάντ
Παίζουν: Μαξίμ Ρόι, Μαριπιέ Μορέν, Ερίκ Μπρουνό
Σύνοψη: Ένας ντροπαλός και ανασφαλής οδηγός φορτηγού, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας ληστείας και τυχαία βρίσκεται με δυο τσάντες γεμάτες χρήματα στο αυτοκίνητό του. Και εκεί ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πριν τον πιέσει κι άλλο η αστυνομία, βρίσκοντας βοήθεια σε μια πόρνη και έναν πρώην ποδηλάτη που μόλις αποφυλακίστηκε. (Διανομή: Feelgood)

Είδος: Δράμα, Αστυνομική, Μυστηρίου, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Μπέντζαμιν Ναϊσάτ
Παίζουν: Ντάριο Γκραντινέτι,  Αντρέα Φριγκέριο, Αλφρέντο Κάστρο
Σύνοψη: Βρισκόμαστε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένας παράξενος άνδρας φθάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί μέσα σε ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς.  Αργότερα την νύχτα, ο ξένος που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί επιτίθεται στον Κλαούντιο και στην γυναίκα του Σουζάνα. Ο δικηγόρος τότε θα πάρει  έναν δρόμο χωρίς επιστροφή γεμάτο μυστικά και σιωπή. (Διανομή: Spentzos Film)

Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Μιούζικαλ  
Σκηνοθεσία: Ντέξτερ Φλέτσερ
Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Τζέμα Τζόουνς, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ
Σύνοψη: Το Rocketman είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα. (Διανομή: Odeon)

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφία
Σκηνοθεσία: Μπινούρ Καραεβλί, Φατίχ Καϊμάκ
Σύνοψη: Η ιστορία του δημοφιλούς Αρμένου-Τούρκου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ, μέσα από την αναδρομική έκθεσή του στην Κωνσταντινούπολη. Καθώς ο Γκιουλέρ επιλέγει τις φωτογραφίες του, παρουσιάζονται οι ιστορίες πίσω από τις πιο εμβληματικές εικόνες. (Διανομή: New Star)

Είδος: Δράμα / Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Παίζουν: Ζάιν Αλ Ραφέα, Γιορντάνος Σιφερό, Καουσάρ Αλ Χαντάντ, Φαντί Γιουσέφ
Σύνοψη: Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι την δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία. Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι (Διανομή: Rosebud.21, Seven Films)

Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή 
Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και με υπότιτλους
Σύνοψη: Μπελ Επόκ, σε ένα Παρίσι που σφύζει από ζωή και τέχνη. Με τη βοήθεια ενός φίλου της, η μικρή Ντιλιλί αποφασίζει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών, οι οποίες μαστίζουν την μεγαλούπολη. Όσο προχωρά την έρευνά της, στο δρόμο της βρίσκει μία σειρά από απίθανους χαρακτήρες και επιφανείς φιγούρες της επιστήμης, της κοινωνίας και της τέχνης: συναντά τον Μονέ και τον Προυστ, τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, γίνεται φίλη με την Μαρί Κιουρί, επισκέπτεται το γραφείο του Γουστάβου Άιφελ στην κορυφή του πύργου και ο Φερδινάνδος φον Ζέπελιν τής δανείζει το αερόπλοιό του. Ο κάθε ένας από αυτούς τής δίνει στοιχεία για να την βοηθήσουν στην αποστολή της… Θα τα καταφέρει; (Διανομή: Seven Films)

Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν
Παίζουν: Ντογκού Ντεμιρκόλ, Μουράτ Τσεμσίρ, Μπενού Γιλντιριμλάρ
Σύνοψη: Ήρωας στην Άγρια Αχλάδια» είναι ένας νεαρός, ο Σινάν, ο οποίος επιστρέφει απρόθυμα μετά τις σπουδές του στο χωριό που μεγάλωσε, και στο σπίτι των γονιών του, φιλοδοξώντας να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του και να προσπαθήσει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. Καθώς οι μέρες περνούν, περιπλανιέται στον σχεδόν ασφυκτικό μικρόκοσμο του χωριού του, συναντά συγγενείς και φίλους και σιγά-σιγά συνειδητοποιεί τόσο την αντιπάθειά του για το μέρος που τον περιβάλλει όσο και για τον πατέρα του- έναν ανεύθυνο καθηγητή και οικογενειάρχη, πνιγμένο στα χρέη και με αδυναμία στον τζόγο. (Διανομή: Amafilm)

Είδος: Δράμα / Αστυνομική / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένα, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάθιο Σερίτσιο, Λόρεν Ντιν, Γιουτζίν Κορδέρο
Σύνοψη: Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία - φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών. Τα πάει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Παράλληλα, ο Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ), ένας σκληρός πράκτορας της DEA, της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, προσπαθεί να ανακαλύψει πως γίνεται η διακίνηση. Έτσι, παρόλο που τα οικονομικά προβλήματα του Στόουν ανήκουν στο παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει, πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ. (Διανομή: Tanweer)
* * * 
Για περισσότερη ενημέρωση ακολουθούν αυτές που βαθμολόγησα με τέσσερα (4) αστέρια:.

Στα μαχαίρια – Knives out

Ιστορία γάμου - Marriage story

Η Ανιές με τα λόγια της Βαρντά - Varda par Agnès

Οι άθλιοι - Les miserables

Χωρίς οικογένεια – Remi, sans famille

Ποτέ δεν είναι αργά κύριε καθηγητά - Richard says goodbye - The professor

Κρατικά μυστικά – Official secrets

Απρόσμενος έρωτας - An unexpected love

Το παιχνίδι του ρόδου – Bajo la rosa

Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη - A rainy day in New York

Κάποτε στο Χόλιγουντ - Once upon a time… in Hollywood

Ο έκπτωτος - El reino - The realm

Τεντ Μπάντι, ένας γοητευτικός δολοφόνος - Extremely wicked, shockingly evil and vile

Yesterday

Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο - Murder by death

Ένα αγγελικό πρόσωπο - Gueule d' ange - Angel face

Σύνορα - Gräns – Border

Αναζητώντας τον Χέντριξ - Smuggling Hendrix

Το μυστήριο του κυρίου Πικ - Le mystere Henri Pick

Θέλημα Θεού - Grâce à Dieu

Αδέλφια εξ αίματος - La terra dell' abbastanza

Η σύζυγος - The wife

Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις; - Can you ever forgive me?

Η νηπιαγωγός – The kindergarten teacher

Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης - Alita: Battle angel

Απαγορευμένες συναντήσεις - The reports on Sarah and Saleem

Ψυχρή καταδίωξη - Cold pursuit

Η ευνοούμενη - The favourite

Γυναίκα σε πόλεμο - Kona fer í stríð

Στην πύλη της αιωνιότητας - At eternity’s gate

Glass

Η στολή του λοχαγού - Der Hauptmann

Destroyer