7/3/19

Αδέλφια εξ αίματος - La terra dell' abbastanza

Οι ανέσεις που τους εξασφαλίζει το εύκολο χρήμα και η αυταπάτη μιας ανοδικής πορείας στην ιεραρχία της τοπικής μαφίας, δίνουν αέρα στα μυαλά δύο νέων που σκοτώνουν κατά λάθος με το αυτοκίνητό τους, κάποιο μέλος αντίπαλης συμμορίας. Πολύ σύντομα, όμως,
θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι αυτό που περίμεναν: η «γη της επαγγελίας», όπως είναι και ο αρχικός τίτλος της ταινίας.
Τα αδέλφια Νταμιάνο και Φάμπιο Ντ’ Ινοτσέντσο κάνουν το σκηνοθετικό ντεμπούτο τους, με μια ταινία που αναδεικνύει το σκοτεινό κόσμο των συμμοριών, μέσα από τη φιλία δύο νέων παιδιών, μονογονεϊκών οικογενειών, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά κάνουν όνειρα και σχεδιάζουν «πώς θα πιάσουν την καλή», ενώ ταυτόχρονα η φιλία τους δοκιμάζεται. 
Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά σκοτεινή και απαισιόδοξη με προβλέψιμο τέλος και ειρωνεία για τον θεατή, που βλέπει το δράμα να πλησιάζει στην κορύφωσή του, αλλά οι δύο φίλοι δεν το αντιλαμβάνονται. 
Η σκηνοθεσία είναι σφιχτή και δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, ενώ οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές. Ο Αντρέα Καρπεντζάνο και ο Ματέο Ολιβέτι (ως Μανόλο και Μίρκο αντίστοιχα) κερδίζουν από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις με την απλότητα και τη φυσικότητά τους. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/3/19
Είδος: Δράμα, Αστυνομική 
Σκηνοθεσία: Φάμπιο και Νταμιάνο Ντ΄ Ινοσέντζο
Παίζουν: Άντρεα Καρπεντζάνο, Ματέο Ολιβέτι, Μιλένα Μαντσίνι, Μασιμιλιάνο Τορτόρα, Τζιορντάνο Ντε Πλάνο, Μικέλα Ντε Ρόσι, Γουόλτερ Τόσκι, Λούκα Τζινγκαρέτι 
Σύνοψη: Ο Μίρκο και ο Μανόλο, είναι κολλητοί φίλοι από παιδιά. Ζουν και οι δύο σε μονογονεϊκές οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, κάπου στα προάστια της Ρώμης. Περνούν τις μέρες τους στη σχολή και τις νύχτες τους κάνοντας βόλτες με το αμάξι, κάνοντας όνειρα για τις γυναίκες, τον έρωτα, τις δουλειές που θα βρουν, τα χρήματα που θα κερδίσουν και μια καλύτερη ζωή που έρχεται. Ένα βράδυ, παρασύρουν άθελά τους με το αμάξι έναν άγνωστο πεζό και στη συνέχεια τον εγκαταλείπουν αβοήθητο στην άσφαλτο. Αυτό που δεν γνωρίζουν, είναι ότι στην πραγματικότητα έχουν σκοτώσει έναν πληροφοριοδότη της αστυνομίας και ότι με αυτό τον τρόπο έχουν μόλις εξαργυρώσει μια θέση στην τοπική συμμορία μαφιόζων. (Από τη Danaos Films)