12/8/19

Ο έκπτωτος - El reino - The realm

Μια ταινία για τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα για την απουσία ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι σ’ αυτή τη διαφθορά.  Ουσιαστικά ένα φιλμ για το αυτονόητο, που περιβάλλει τη σύγχρονη κοινωνία και την αφήνει, πάνω απ’ όλα μπερδεμένη και εξοργισμένη, 

θλιμμένη και τελικά σχεδόν αναίσθητη μπροστά σε οποιαδήποτε υπόθεση πολιτικής εξαπάτησης. Ένα φιλμ με θέμα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό.
Ο Μανουέλ, ένας τοπικός γραμματέας κόμματος, ο οποίος έχει αρκετή επιρροή και είναι ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την θέση του προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα ΜΜΕ αρχίζουν να αποκαλύπτουν το σκάνδαλο σε όλη του την κλίμακα. Ενώ είναι πεπεισμένος ότι η καταιγίδα θα περάσει, το κόμμα του γυρνά την πλάτη και μόνο ο φίλος του Πάκο βγαίνει αλώβητος. Ο Μανουέλ αποβάλλεται από το κόμμα, στιγματισμένος στα μάτια της δημόσιας γνώμης και προδομένος από εκείνους, οι οποίοι, λίγες ώρες νωρίτερα, πίστευε ότι ήταν φίλοι του. 
Απεγνωσμένος θα προσπαθήσει να κρατήσει τη θέση του σε ένα χώρο που διαθέσεις κάθε άλλο παρά φιλικές είναι πλέον.
Ο Ροδρίγο Σορογκόγιεν έχει δημιουργήσει μια ταινία με κορυφούμενη αγωνία, η οποία ύστερα από ένα φλύαρο πρώτο μέρος που αναφέρεται στη χλιδάτη ζωή των μελών του κόμματος, καταφέρνει να απογειωθεί στο δεύτερο με την αγωνία του Μανουέλ που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και ταυτόχρονα -εάν δεν τα καταφέρει- να μπορέσει να πάρει μαζί του στην πτώση του και τους συντρόφους του (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/8/19
Είδος: Δράμα, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Ροδρίγο Σορογκόγιεν 
Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεθ, Τζόσεπ Μαρία Που, Μπάρμπαρα Λένι 
Σύνοψη: Ο κόσμος ενός διεφθαρμένου πολιτικού καταρρέει στον «Έκπτωτο», το νέο πολιτικό θρίλερ του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν («Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει») που μιλάει για την τεράστια πολιτική κρίση που έχει συγκλονίσει την Ισπανία - αλλά ταυτόχρονα είναι ανατριχιαστικά αναγνωρίσιμη σε όλον τον κόσμο. Έξυπνο, συναρπαστικό και επίκαιρο σινεμά, και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς στην Ισπανία, με επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας. (Από την Rosebud.21)