22/8/19

Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη - A rainy day in New York

Κλασικός Γούντι Άλεν στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη, εκεί που τα πάντα είναι ρευστά, από τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων μέχρι τις publicity business, τις οποίες πάντοτε αναπαριστά με ενάργεια και ειρωνική, πειραχτική διάθεση.

Εδώ, το ζευγάρι των φοιτητών πηγαίνει στη πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη. Εκείνος για να κάνει περισσότερο περιήγηση κουλτούρας. Εκείνη γιατί πρέπει να πάρει συνέντευξη από ένα διάσημο σκηνοθέτη, για την εφημερίδα της σχολής της. Αυτός εντυπωσιασμένος από την πληθώρα των ευκαιριών για υψηλή κουλτούρα στο Μανχάταν. Αυτή καταγοητευμένη από τον κόσμο του κινηματογράφου που συναντά στο διάβα της. Μάλλον δεν ταιριάζουν…
Σ’ αυτή τη διαπίστωση θα τους βοηθήσει και ο βροχερός καιρός, που φέρνει κάποια εσωστρέφεια και χρόνο για σκέψη, αλλά και το περιβάλλον της Νέας Υόρκης, που όπως είπαμε δημιουργεί ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, νέες αντιλήψεις και φρέσκα συναισθήματα.
Ο Τιμοτέ Σαλεμέ μιλάει, κινείται, χειρονομεί όπως  ακριβώς και ο Γούντι Άλεν πριν πολλά (πόσα;) χρόνια στις πρώτες του ταινίες. Αμήχανα, αδέξια, διστακτικά, αλλά έχοντας τουλάχιστον κάποιο στόχο. Κουλτούρα. Η Ελ Φάνινγκ, ξανθιά φοιτήτρια με το επαρχιακό ντύσιμο, ενθουσιασμένη με το αντικείμενο της δουλειάς της (τη δημοσιογραφία που προσπαθεί να υπηρετήσει με όλους τους τύπους), παρασύρεται από τον κόσμο της show business βρίσκεται άθελά της, ακόμα και στο επίκεντρο των αισθηματικών εξελίξεων γνωστού σταρ του σινεμά.
Δύο χαρακτήρες εξαιρετικά δομημένοι από τον σεναριογράφο Γούντι Άλεν και πανέξυπνα σκηνοθετημένοι από τον ίδιο, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον, μέχρι το φινάλε της ταινίας.
Γύρω τους γνωστοί ηθοποιοί, τους πλαισιώνουν σε χαρακτηριστικούς ρόλους και όλοι μαζί προσφέρουν στο θεατή μια εξαιρετικά ρομαντική ταινία, που συνοδεύεται (όπως πάντα στις ταινίες του Άλεν) από μια lounge μουσική και κλασικές επιλογές. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 22/8/2019
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν 
Παίζουν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκομέζ, Τζουντ Λο, Ντιέγκο Λούνα, Λιβ Σράιμπερ, Ρεμπέκα Χολ, Σούκι Γουότερχαουζ, Κέλι Ρόρμπαχ 
Σύνοψη: Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής. 
Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων. (Από την Odeon)