Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

22/8/19

Νέες ταινίες από 22/8/2019

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών και των ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Μία βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη - A rainy day in New York
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν 
Παίζουν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκομέζ, Τζουντ Λο, Ντιέγκο Λούνα, Λιβ Σράιμπερ, Ρεμπέκα Χολ, Σούκι Γουότερχαουζ, Κέλι Ρόρμπαχ 
Σύνοψη: Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής. 
Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων.
Διανομή: Odeon

Κάποτε στο Χόλιγουντ - Once upon a time in Hollywood
Είδος: Δράμα, Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο 
Παίζουν: Λεονάρντο Ντικάπριο, Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντακότα Φάνινγκ, Σκουτ Μακνέρι, Αλ Πατσίνο, Τίμοθι Όλιφαντ, Τζέιμς Μάρσντεν, Κερτ Ράσελ, Ντέμιαν Λιούις, Τιμ Ροθ, Εμίλ Χιρς  
Σύνοψη: To «Κάποτε στο Χόλιγουντ», του Κουέντιν Ταραντίνο επισκέπτεται το Λος Άντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, όταν ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντικάπριο) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Κλιφ Μπουθ (Μπραντ Πιτ) βρίσκονται σε μια βιομηχανία που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν.
Διανομή: Feelgood

IRIS: A space opera by Justice
Είδος: Μουσική 
Από 27 Αυγούστου αποκλειστικά σε Dolby Atmos στα Village Cinemas στο The Mall Athens
Σκηνοθεσία: Αντρέ Σέμετοφ
Παίζουν οι: Justice 
Σύνοψη: Οι πρωτοπόροι Justice παρουσιάζουν ένα οπτικοακουστικό θέαμα που όμοιό του δεν έχουμε δει σχεδόν ποτέ στον κινηματογράφο. Προερχόμενο από το live show «Woman Worldwide», το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερο electro live shows που έχουν γίνει ποτέ, το νέο αυτό φιλμ αποτελεί εμπειρία τόσο για τον ήχο του όσο και για τα εικαστικά δρώμενα που το συνοδεύουν.
Προσοχή: Περιέχει σκηνές με έντονο φως (flashing lights) που μπορεί να επηρεάσουν τους θεατές που είναι ευαίσθητοι σε τόσο έντονο φως.
Διανομή: Village

Ο τρίτος άνθρωπος – The third man
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, Φιλμ Νουάρ (1949)
Σκηνοθεσία: Κάρολ Ριντ 
Παίζουν: Τζόζεφ Κότεν, Όρσον Γουέλς, Αλίντα Βάλι, Τρέβορ Χάουαρντ, Μπέρναρντ Λι, Ερνστ Ντόιτς, Ζίγκφριντ Μπρόιερ, Ερικ Ποντό, Γουίλφριντ Χάιντ - Γουάιτ
Σύνοψη: Βιέννη, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Βιέννη, στην καρδιά της Ευρώπης, άλλοτε αριστοκρατική και γλεντζέδικη, τώρα έχοντας περάσει από την φονική επίδραση των ναζί, είναι κατεστραμμένη, φτωχή και διαιρεμένη σε συμμαχικές ζώνες επιρροής, και προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από συντρίμμια, ενώ καλπάζει η μαύρη αγορά. Σε ένα τέτοιο κλίμα καταφτάνει ένας αφελής και άνεργος συγγραφέας λαϊκών μυθιστορημάτων γουέστερν, ο Χόλι Μάρτινς, ύστερα από πρόσκληση ενός παλιού του φίλου, του Χάρι Λάιμ. Όταν όμως φτάνει εκεί τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: ο Λάιμ έχει ήδη πεθάνει σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Και ενώ είναι έτοιμος να φύγει πάλι πίσω στην Αμερική, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο θάνατος του Χάρι μπορεί και να μην ήταν τόσο ατύχημα, όσο δολοφονία. Γνωρίζει τους φίλους του Χάρι, την κοπέλα του και έναν Άγγλο αστυνομικό επιθεωρητή και εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην υπόθεση. Το μυστήριο μεγαλώνει συνεχώς, καθώς φαίνεται ότι στον τόπο του ατυχήματος εκτός από τους δύο φίλους του Χάρι, που τον σήκωσαν, υπήρχε και ένας τρίτος άνθρωπος, που ίσως είχε ρόλο-κλειδί στον περίεργο ατύχημα. Το μυαλό του νεαρού συγγραφέα αρχίζει να φαντάζεται διάφορα σενάρια ενώ σιγά-σιγά ανακαλύπτει όλη την αλήθεια, μια αλήθεια που δεν είχε ποτέ υποψιαστεί.
Διανομή: Bibliotheque Open

Οι δώδεκα καρέκλες - Las doce sillas - The twelve chairs 
Είδος: Κωμωδία (1962)
Σκηνοθεσία: Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα 
Σύνοψη: Η χώρα περνάει στα χέρια σοσιαλιστών επαναστατών. Μια πλούσια γυναίκα δεν αντέχει να δώσει όλο τον πλούτο και τα υπάρχοντα της στη νέα κυβέρνηση. Κρύβει, λοιπόν, όλα τα πολύτιμα κοσμήματα της, σε δώδεκα καρέκλες, από μία τραπεζαρία. Μέτα το θάνατο της, ο γαμπρός της (Ιππόλυτος) , ανακαλύπτει τι είχε κάνει η πεθερά του. Οι καρέκλες όμως έχουν «εθνικοποιηθεί» και ανήκουν σε δώδεκα διαφορετικούς ανθρώπους. Μαζί με έναν παπά και τον πρώην υπηρέτη του, ο Ιππόλυτος αρχίζει μια τρελή κούρσα για να βρει τις καρέκλες και να πάρει ότι νομίζει, πως δικαιωματικά του ανήκει.
Διανομή: New Star 

Ο διαβολάκος - Il piccolo diavolo
Είδος: Κωμωδία (1988)
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Παίζουν: Γουόλτερ Ματάου, Ρομπέρτο Μπενίνι
Σύνοψη: Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.
Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.
Διανομή: Danaos Films

Φθινοπωρινή σονάτα - Autumn sonata
Είδος: Κοινωνική (1978)
Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Παίζουν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Λένα Νίμαν
Σύνοψη: Η Σαρλότ, μια πιανίστρια διεθνούς φήμης συναντά έπειτα από επτά χρόνια την κόρη της Εύα (η οποία ζει με τον πάστορα σύζυγό της Βίκτωρα), αναζητώντας επιβεβαίωση και συναισθηματική κάλυψη από το ταπεινωμένο κορίτσι. Η συνάντηση μάνας και κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος.
Διανομή: Weird Wave

Ερνστ Τέλμαν, ο γιος της τάξης του - Ernst Thälmann, sohn seiner klasse
Είδος: Ιστορική, Βιογραφική (1954)
Σκηνοθεσία: Kurt Maetzig
Παίζουν: Günther Simon, Hans-Peter Minetti, Erich Franz, Erika Dunkelmann
Σύνοψη: Αυτή η ιστορική-βιογραφική ταινία ξεκινάει τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη του 1918 στο δυτικό μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Τέλμαν, ένας νεαρός στρατιώτης, θέλει να πάρει μέρος στις συγκρούσεις που γίνονται στο Αμβούργο στο πλευρό των συντρόφων του. Δεδομένου ότι η επανάσταση απειλείται από την προδοσία των δεξιών Σοσιαλδημοκρατών και από τον κατακερματισμό της εργατικής τάξης, προσπαθεί επίμονα να ενώσει τους εργάτες.
Η γυναίκα του Τέλμαν, Ρόζα είχε διηγηθεί σε κομμουνιστή που είχε επαφή μαζί της ότι «ο Τέλμαν δεν αμφέβαλε καμιά στιγμή, ότι η Σοβιετική Ένωση θα νικήσει τη φασιστική Γερμανία... Επιπλέον ο Τέλμαν έκφραζε τη βαθιά πεποίθησή του, ότι η γερμανική εργατική τάξη θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των προλετάριων όλου του κόσμου».
Διανομή: New Star
Αποκλειστικά στο STUDIO new star art cinema: 22/8 στις 22.00 - 23/8 στις 22.00 - 24/8 στις 22.00 και 25/8 στις 18.00

Μεσοκαλόκαιρο - Midsommar
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, Τρόμου, Φρίκης 
Σκηνοθεσία: Άρι Άστερ 
Παίζουν: Φλόρενς Πιου, Τζακ Ρέινορ, Γουίλιαμ Τζάκσον Χάρπερ, Βίλχελμ Μπλόμγκραν, Άρτσι Μαντέκι, Ελόρα Τόρτσια, Γουίλ Πούλτερ
Σύνοψη: Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.
Διανομή: Tanweer