2/1/19

Destroyer

Η Νικόλ Κίντμαν, επανέρχεται αγνώριστη και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την υποκριτική της ικανότητα, σε ένα δραματικό, περισσότερο ψυχολογικό δράμα παρά αστυνομικό φιλμ, για μια γυναίκα που συνειδητοποιεί τον τρόπο που έχει ζήσει τη ζωή της μέχρι τώρα και προσπαθεί να βρει διέξοδο και να προχωρήσει. 

Ταυτόχρονα, έχουμε και ένα θρίλερ, πάνω στο παρελθόν και στις επιλογές της, αφού όταν ήταν νέα μπλέχτηκε σε μια επικίνδυνη κατάσταση, την οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και έκτοτε ζει με τις συνέπειες, ενώ προσπαθεί παράλληλα να βάλει στον ίσιο δρόμο και την κόρη της, χωρίς όμως να είναι πρότυπο μητέρας. 
Ρόλος-πρόκληση για την Κίντμαν, τον οποίο καταφέρνει να φέρει εις πέρας, θυμίζοντάς μου έντονα τη Σαρλίζ Θερόν στο «Monster». Η Έριν Μπελ ντετέκτιβ του Α.Τ. του Λος Άντζελες, την οποία υποδύεται, είναι μια γυναίκα φοβισμένη και κατεστραμμένη από τις επιλογές της, που έχει εγκαταλείψει τον εαυτό της χάριν ενός και μόνον σκοπού. Ο δρόμος που έχει πάρει είναι δύσκολος, επώδυνος αλλά και λυτρωτικός. 
Εν τω μεταξύ ο θεατής, αγχώνεται από το suspense και το πολυεπίπεδο του χαρακτήρα της, που είναι ισχυρός και με εκπληκτικές διακυμάνσεις: θυμώνει, αισθάνεται ντροπή, έχει αδυναμίες, την κυνηγούν και τα φαντάσματα του παρελθόντος της, δεν μπορεί να εκφράσει και τα συναισθήματά της, έχει κάποια εσωστρέφεια. 
Καταπληκτικό το σενάριο και θα το εκτιμήσετε στο φινάλε. Καλός ο σκηνοθετικός ρυθμός και υπέροχη η Νικόλ Κίντμαν που σηκώνει όλο το βάρος του φιλμ.(Κριτική μου στο myFILM.gr)

INFO
Προβάλλεται από 3/1/19
Είδος: Αστυνομική / Δράμα / Μυστηρίου / Δράσης
Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα 
Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμπι Κέμπελ, Τατιάνα Μασλάνι, Σκοτ ΜακΝέρι 
Σύνοψη: Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει. (Από την Odeon)