11/7/24

Νέες ταινίες από 11/7/2024:

Πάντα υπάρχει το αύριο / Fly me to the Moon / Ανεξιχνίαστοι φόνοι  / Twisters / Longlegs / Πάφιν Ροκ, νέες φιλίες / Κλέφτης ποδηλάτων (Επαν.) / Πρόγευμα στο Τίφανυς (Επαν.) / Η παράσταση αρχίζει (Επαν.) 
====
Fly me to the Moon
Ανατρεπτική κωμωδία πάνω σε ένα γνωστό ιστορικό θέμα, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και μια διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας: αυτής που λέει ότι οι Αμερικανοί δεν πάτησαν ποτέ στο φεγγάρι, αλλά όλα ήταν στημένα σε στούντιο. Αυτή τη θεωρία συνωμοσίας, έρχεται ο Γκρεγκ Μπερλάντι να την κάνει μια ελαφριά αισθηματική κωμωδία, ή μια φανταστική περιπέτεια πάνω σε ένα ιστορικό γεγονός. Διαλέγετε… (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, 132΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μπερλάντι
Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Γούντι Χάρελσον, Ρέι Ρομάνο
Διανομή: Feelgood
===
Πάντα υπάρχει το αύριο - C' e ancora domani
Με την άποψη ότι «το χιούμορ μπορεί να είναι ένα όχημα για να αφηγηθεί κανείς μια ιστορία που διαφορετικά θα απωθούσε τον κόσμο», η κωμική ηθοποιός Πάολα Κορτολέζι (που εδώ κάνει το ντεπούτο της ως σκηνοθέτρια), χρησιμοποιώντας ασπρόμαυρο φορμά που παραπέμπει στον ιταλικό νεορεαλισμό, καταφέρνει να μιλά ανάλαφρα  για τα πιο σοβαρά ζητήματα: την αυστηρά ανδροκρατούμενη κοινωνία, την ενδοοικογενειακή βία και την καταπίεση των γυναικών, ισορροπώντας με έναν ανεπανάληπτο τρόπο ανάμεσα στο δράμα, την κωμωδία και το «ειρωνικό μιούζικαλ», μέσα από τις χορογραφημένες σκηνές του ξυλοφορτώματος της Ντέλια, κάτω από τους ήχους μελωδικών τραγουδιών, οι στίχοι των οποίων αποτελούν μέρος της αφήγησης. 
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δραματική, Κομεντί, 118΄
Χώρα: Ιταλία, 2023
Σκηνοθεσία: Πάολα Κορτελέσι
Παίζουν: Πάολα Κορτελέσι, Βαλέριο Μασταντρέα, Ρομάνα Μαγκιόρα Βέργκανο, Εμανουέλα Φανέλι, Πάολα Τιζιάνα Κρουσιάνι
Διανομή: Weirdwave
===
Ανεξιχνίαστοι φόνοι – Boneyard
Ξέπνοο και βραδυφλεγές αστυνομικό θρίλερ, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, ακολουθεί μια έρευνα διαφορετικών υπηρεσιών που ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκαν τα λείψανα έντεκα γυναικών στην έρημο του Νέου Μεξικού.
Η ταινία θέλει τον ντετέκτιβ Ορτέγκα (Μπράιαν Βαν Χολτ), τον αρχηγό της αστυνομίας Κάρτερ (Κέρτις «50 Σεντ» Τζάκσον) και τον πράκτορα του FBI Πέτροβιτς (Μελ Γκίμπσον) να προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατά συρροή δολοφόνο. Καθώς οι ατζέντες και οι μέθοδοί τους συγκρούονται, ένας μπερδεμένος ιστός ίντριγκας δημιουργεί υποψίες προς όλες τις κατευθύνσεις.
INFO
Είδος: Αστυνομικό, Θρίλερ, 96΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ασίφ Ακμπάρ
Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Μπράιαν Βαν Χολτ, Κέρτις-50 Σεντ-Τζάκσον, Νόρα Ζέχετνερ, Μάικλ Σίρο
Διανομή: Spentzos Film
===
Twisters
Η Κέιτ Κούπερ (Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς), μία πρώην κυνηγός καταιγίδων, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει μία παλιότερη τραγωδία από ανεμοστρόβιλο, τώρα μελετάει μοτίβα των καταιγίδων από την ασφάλεια του σπιτιού της στη Νέα Υόρκη, αλλά παρασύρεται σε ανοιχτές πεδιάδες από τον φίλο της, Χάβι (Αντονι Ράμος), για να δοκιμάσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού. Εκεί, διασταυρώνεται με την ομάδα του Τάιλερ Όουενς (Γκλεν Πάουελ), ενός γοητευτικού και απερίσκεπτου σταρ των social-media που έχει γίνει διάσημος από τις αναρτήσεις του με ριψοκίνδυνες περιπέτειες κυνηγώντας καταιγίδες. 
Καθώς η εποχή των καταιγίδων πλησιάζει, παρουσιάζονται τρομακτικά και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα. Η Κέιτ και ο Τάιλερ με τις αντίπαλες ομάδες τους βρίσκονται να παλεύουν για τη ζωή τους ανάμεσα σε πολλού τυφώνες που όλοι συγκλίνουν πάνω από την Οκλαχόμα. 
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Καταστροφής, 122΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Λι Άιζακ Τσανγκ
Παίζουν: Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Γκλεν Πάουελ, Άντονι Ράμος, Μπράντον Περέα
Διανομή: Tanweer
===
Longlegs
Ανατριχιαστικό θρίλερ τρόμου με τον Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του δολοφόνου Longlegs, και την ανερχόμενη Μάικα Μονρό στο ρόλο της Λι Χάρκερ, πράκτορα του FBI, η οποία έχει αναλάβει μία δύσκολη υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου με μυστικιστικά στοιχεία. Η Χάρκερ ανακαλύπτει μία προσωπική σχέση με τον δολοφόνο και θα πρέπει να τον σταματήσει πριν χτυπήσει ξανά.
INFO
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 101΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς
Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μάικα Μονρό, Αλίσια Γουίτ, Μπλερ Άντεργουντ
Διανομή: The Film Group
===
Πάφιν Ροκ, νέες φιλίες - Puffin Rock & the new friends
Η παρέα της αγαπημένης Ιρλανδικής σειράς Πάφιν Ροκ, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τώρα σε μια περιπέτεια μεγάλου μήκους.
Η εξαφάνιση του τελευταίου αυγού της σεζόν κάτω από περίεργες συνθήκες, οδηγεί την Ούνα και τους φίλους της να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να προσπαθήσουν να το σώσουν πριν μια μεγάλη καταιγίδα χτυπήσει το Πάφιν Ροκ και βάλει το νησί σε κίνδυνο.
INFO
Είδος: Animation, Οικογενειακό, Μεταγλωττισμένο, 80΄
Χώρα: Ιρλανδία, 2024
Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Πουρσέλ, Λορέιν Λόρνταν
Διανομή: Spentzos Film
===
Κλέφτης ποδηλάτων - Ladri di biciclette (Επαν.)
Μια από τις πιο γνωστές και σημαντικές ταινίες του ιταλικού νεορεαλισμού. Κυκλοφόρησε το 1948 και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λουίτζι Μπαρτολίνι.
Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Αντόνιο Ρίτσι, ενός άνεργου εργάτη στη Ρώμη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρίσκει δουλειά ως αφισοκολλητής. Για να μπορέσει να εργαστεί, χρειάζεται ένα ποδήλατο, το οποίο αποκτά με μεγάλες δυσκολίες. Όταν το ποδήλατό του κλέβεται, ξεκινά μια απεγνωσμένη αναζήτηση στην πόλη, μαζί με τον μικρό του γιο, για να το βρει.
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Κοινωνικό, 93΄
Χώρα: Ιταλία, 1948
Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα
Παίζουν: Λαμπέρτο Μαγκιοράνι, Ένζο Σταϊόλα, Λιανέλα Καρέλ, Βιττόριο Αντονούτσι, Τζίνο Σαλταμερέντα
Διανομή: New Star
===
Πρόγευμα στο Τίφανυς - Breakfast at Tiffany's  (Επαν.)
Αμερικανική ρομαντική κομεντί η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε (που εκδόθηκε το 1958). Η ταινία είναι ευρέως γνωστή για την εμβληματική ερμηνεία της Όντρεϊ Χέπμπορν στον ρόλο της Χόλι Γκολάιτλι μιας εκκεντρικής, νεαρής γυναίκας που ζει στη Νέα Υόρκη και ονειρεύεται έναν πλούσιο γάμο. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Πολ Βαρζάκ (Τζορτζ Πέπαρντ), έναν νεαρό συγγραφέα που μετακομίζει στο ίδιο κτίριο.
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί, 115΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1961
Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς
Παίζουν: Όντρεϊ Χέπμπορν, Τζορτζ Πέπαρντ, Μάρτιν Μπάλσαμ, Μίκι Ρούνεϊ
Διανομή: Summer Classics
===
Η παράσταση αρχίζει - All that jazz (Επαν.)
Το δραματικό μιούζικαλ των τεσσάρων βραβείων Όσκαρ (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, Μοντάζ και Μουσικού Σάουντρακ) για την παρακμή και τον θάνατο ενός καταπονημένου, εγωιστή χορογράφου. 
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Μιούζικαλ, Δράμα, 123΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1979
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσi
Παίζουν: Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Αν Ράινκινγκ, Λίλαντ Πάλμερ, Κλιφ Γκόρμαν, Μάικλ Τόλαν, Έρσεμπετ Φόλντι
Διανομή: μόνο στη Riviera
(Trailer όλων των ταινιών μπορείτε να δείτε στην Αμαρυσία)