10/7/24

Η παράσταση αρχίζει - All that jazz (Επαν.)

Το δραματικό μιούζικαλ των τεσσάρων βραβείων Όσκαρ (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, Μοντάζ και Μουσικού Σάουντρακ) για την παρακμή και τον θάνατο ενός καταπονημένου, εγωιστή χορογράφου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ημι-αυτοβιογραφικό έργο που απεικονίζει τη ζωή ενός σκηνοθέτη και χορογράφου του Μπρόντγουεϊ, ιστορία που τελικά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο τον Φόσι. 
Η ταινία ακολουθεί τον Τζο Γκίντεον, έναν χαρισματικό αλλά αυτοκαταστροφικό σκηνοθέτη και χορογράφο, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην καριέρα του, τις προσωπικές του σχέσεις και την υγεία του. Καθώς εργάζεται πυρετωδώς σε μια νέα θεατρική παραγωγή και μια ταινία, η σωματική και ψυχολογική του κατάσταση χειροτερεύει, οδηγώντας τον τελικά σε μια κατάρρευση.
Η ταινία του Φόσι θίγει ζητήματα όπως η καλλιτεχνική δημιουργία, η θυσία και το τίμημα της επιτυχίας, καθώς και τη θνητότητα. Μέσα από την πορεία του Τζο Γκίντεον, ο σκηνοθέτης προσφέρει μια κριτική, εντυπωσιακή, ρεαλιστική και γλυκόπικρη  ματιά στην ίδια τη βιομηχανία του show biz και παράλληλα, στην προσωπική του ζωή. 
Το All That Jazz παραμένει, ένα από τα πιο γνωστά και επιδραστικά έργα του σκηνοθέτη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της καριέρας του και αφήνοντας ένα διαρκές αποτύπωμα στον κόσμο του κινηματογράφου και του θεάτρου. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται από 11/7/2024
Είδος: Μιούζικαλ, Δράμα, 123΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1979
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσι
Παίζουν: Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Αν Ράινκινγκ, Λίλαντ Πάλμερ, Κλιφ Γκόρμαν, Μάικλ Τόλαν, Έρσεμπετ Φόλντι
Διανομή: αποκλειστικά στη Riviera