12/9/24

Όλες οι νέες ταινίες από 12/9/2024 :

Μια συνηθισμένη υπόθεση / Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος / Μαζί ξανά / Τεχνητή δικΑΙοσύνη / Άπληστοι άνθρωποι / Το κοράκι / Κώδικας κινδύνου / Fires on the plain / Ο μεγάλος ύπνος (Επαν.) / Ο φόβος τρώει τα σωθικά (Επαν.) / Ξυπόλητοι στο πάρκο (Επαν.)
===
Μια συνηθισμένη υπόθεση - Le fil  - An ordinary case
Δικαστικό δράμα με ψυχολογικές προεκτάσεις, πάνω στους δυο βασικούς χαρακτήρες, τον κατηγορούμενο και το δικηγόρο του. 
(Περισσότερη κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Δικαστικό, 115΄
Χώρα: Γαλλία, 2024
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Οτέιγ
Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Γκρέγκορι Γκαντεμπουά, Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν, Αλίς Μπελαϊντί
Διανομή: Spentzos Film
===
Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος
Μια ταινία με σουρεαλιστική διάθεση και υπόγειο χιούμορ για «αυτά τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας συνέχεια και της αλλάζουν κατεύθυνση», όπως λέει ο σκηνοθέτης.
Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Από την άλλη, ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους διασταυρώνονται, όταν ένα σκυλάκι η Μάφιν έχει ένα ατύχημα.
INFO
Είδος: Κωμωδία, 92΄ 
Χώρα: Ελλάδα, 2023
Σκηνοθεσία: Χάρης Βαφειάδης
Παίζουν: Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Συριόπουλος, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Μάρω Παπαδοπούλου, Ζωή Ναλμπάντη, Αλέξανδρος Καραμούζης, Αλίκη Μπακέλλα.
Διανομή: Danaos Films
===
Μαζί ξανά – Hors-saison
Ένα ρομαντικό δράμα που αφηγείται την ιστορία δύο πρώην εραστών, του Ματιέ και της Άλις, οι οποίοι συναντιούνται ξανά μετά από 15 χρόνια. Ο Ματιέ, ένας διάσημος ηθοποιός, και η Άλις, καθηγήτρια πιάνου, είχαν μια έντονη σχέση στο παρελθόν, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Η ταινία εξελίσσεται όταν οι δυο τους συναντιούνται τυχαία σε ένα spa, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, και έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματα που δεν είχαν ξεπεράσει ποτέ.
Ο Γκιγιόμ Κανέ και η Άλμπα Ρορβάχερ ερμηνεύουν εξαιρετικά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, προσδίδοντας βάθος στην αφήγηση, ενώ η μελαγχολική ατμόσφαιρα ενισχύεται από τη μουσική του Βενσάν Ντελέρμ και την φωτογραφία του Αντουάν Εμπερλέ, που πλαισιώνει με ρομαντισμό τις περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις.
INFO
Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, 115΄
Χώρα: Γαλλίά, 
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Παίζουν: Γκιγιόμ Κανέ, Άλμπα Ρορβάκερ, Σαρίφ Αντούρα, Εμί Μπουασάρ Πομέλ, Λισέτ Μποντίν
Διανομή: Rosebud.21
===
Τεχνητή δικΑΙοσύνη – ArtIficial justice
Δυστοπικό πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που εξετάζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δικαιοσύνη, θίγοντας σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα όρια και τις συνέπειες της ΤΝ στη λήψη αποφάσεων και στην πολιτική εξουσία και προβλέποντας ένα σύγχρονο και ανησυχητικό μέλλον.
Το ισπανικό κράτος προτείνει την αντικατάσταση των δικαστών με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την αποπολιτικοποίηση του δικαστικού συστήματος. Η Κάρμεν Κόστα, μια αναγνωρισμένη δικαστής, καλείται να αξιολογήσει το σύστημα, όμως όταν η δημιουργός του λογισμικού πεθαίνει μυστηριωδώς, η Κάρμεν αρχίζει να αντιλαμβάνεται την ύπαρξη μιας επικίνδυνης συνωμοσίας που απειλεί να ελέγξει το κράτος μέσω της δικαιοσύνης. 
INFO
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Δράμα, 98΄ 
Χώρα: Ισπανία, Πορτογαλία, 2024
Σκηνοθεσία: Σιμόν Κασάλ
Παίζουν: Βερόνικα Εσέγκι, Αλμπέρτο Άμαν, Ταμάρ Νόβας
Διανομή: Flisvos Films
===
Άπληστοι άνθρωποι - Greedy people
Μια ιστορία μυστηρίου και μαύρου χιούμορ με επιρροές από τους αδερφούς Κοέν.
Ένας αστυνομικός (Τζόσεφ Γκόρντον Λέβιτ) και ο πρωτάρης συνάδελφός του βρίσκουν ένα εκατομμύριο δολάρια δίπλα σε ένα πτώμα και αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, να κρατήσουν κρυφό τον φόνο και να κρατήσουν τα χρήματα. Όταν η σύζυγος του ενός ανακαλύψει τα λεφτά και οι φήμες για τη δολοφονία αρχίζουν να διαδίδονται στην μικρή, νησιωτική κωμόπολη, η κατάσταση περιπλέκεται, οδηγώντας σε χαώδεις καταστάσεις.
INFO
Είδος: Κωμωδία, Αστυνομικό, 112΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Πότσι Πονσιρόλι
Παίζουν: Τζόσεφ Γκόρντον Λέβιτ, Λίλι Τζέιμς, Τρέισι Λορντς, Ούζο Αντούμπα, Τιμ Μπλέικ Νέλσον
Διανομή: The  Film  Group
===
Το κοράκι – The crow
Remake της cult ταινίας του 1994 και μια σύγχρονη εκδοχή του κόμικ του Τζέιμς Ο’ Μπαρ.
Ο Έρικ και η Σέλι αδελφές ψυχές, δολοφονούνται βίαια όταν τους βρίσκουν οι δαίμονες του σκοτεινού παρελθόντος της Σέλι. Αποδεχόμενος την ευκαιρία να σώσει την αληθινή του αγάπη θυσιάζοντας τον εαυτό του, ο Έρικ ξεκινά για να πάρει αμείλικτη εκδίκηση από τους δολοφόνους τους, διασχίζοντας τους κόσμους των νεκρών και των ζωντανών για να διορθώσει τα λάθη.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Δράμα, Περιπέτεια, 111΄ 
Χώρες: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Τσεχία, 2024 
Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Σάντερς
Παίζουν: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, ΦΚΑ Τουίγκς, Ντάνι Χιούστον,
Διανομή: Tanweer
===
Κώδικας κινδύνου - Blink twice
Ένα ψυχολογικό θρίλερ με ψήγματα σάτιρας και μαύρου χιούμορ, το οποίο εξερευνά θέματα όπως η κατάχρηση εξουσίας, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε ανδροκρατούμενους χώρους και η γυναικεία αλληλεγγύη. 
Η ιστορία ακολουθεί τη Φρίντα, μια σερβιτόρα με όνειρα, η οποία προσκαλείται από ένα δισεκατομμυριούχο σε ένα πολυτελές ταξίδι στο ιδιωτικό του νησί. Στην αρχή, όλα φαίνονται τέλεια, με πολυτελείς συνθήκες και συνεχείς διασκεδάσεις, αλλά σύντομα η Φρίντα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Παράξενα γεγονότα την αναγκάζουν να ψάξει την αλήθεια για να επιβιώσει.
Αν και η πλοκή περιστρέφεται γύρω από φαινομενικά επιφανειακά θέματα όπως η πολυτέλεια και η διασκέδαση, η ταινία σύντομα παίρνει μια πιο σκοτεινή και ανατριχιαστική τροπή.
INFO
Είδος: Θρίλερ, Κωμωδία, Μυστηρίου, 102΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ζόι Κράβιτς
Παίζουν: Ναόμι Άκι, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Άλια Σόκατ, Σάιμον Ρεξ
===
Fires on the plain - Nobi
Αντιπολεμικό έργο που αναδεικνύει την απελπισία, την αποσύνθεση και την κατάρρευση των ανθρώπινων ηθών σε καιρό πολέμου, καθώς οι στρατιώτες καταφεύγουν σε πράξεις απανθρωπιάς για να επιβιώσουν. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σόχεϊ Οόκα (1951) και αφηγείται την τραγική ιστορία των Ιαπώνων στρατιωτών στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Φιλιππίνες.
Η ταινία θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα αντιπολεμικά έργα στην ιστορία του κινηματογράφου και αναγνωρίζεται ως ένα διαχρονικό αριστούργημα του Ιαπωνικού σινεμά, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Πολεμικό, 104΄
Χώρα: Ιαπωνία, 1959
Σκηνοθεσία: Κον Ιτσικάουα
Παίζουν: Έιτζι Φουνακόσι, Οσάμου Τακιζάουα, Μίκι Κέρτις, Ασάο Σάνο, Μασάγια Τουσουκίντα, Χικάρου Κόσι
Διανομή: New Star
===
Ο μεγάλος ύπνος - The big sleep (Επαν.)
Μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες φιλμ νουάρ, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέιμοντ Τσάντλερ που εκδόθηκε το 1939.
Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) προσλαμβάνεται να προσέχει την κόρη του στρατηγού Στέρνγουντ, την Κάρμεν η οποία εμπλέκεται σε μια υπόθεση εκβιασμού.
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Θρίλερ, Μυστηρίου, Αισθηματική, 114΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1946
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Λορίν Μπακόλ, Τζον Ρίντζελι, Μάρθα Βίκερς, Ντόροθι Μαλόουν
Διανομή: Cine Παναθήναια
===
Ο φόβος τρώει τα σωθικά - Fear eats the soul (Επαν.)
Χαρακτηριστικό δείγμα του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου που θίγει κοινωνικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις στην μεταπολεμική Γερμανία.
Η ιστορία επικεντρώνεται στην Εμί Κρούζεβσκι, μια μεσήλικα χήρα, και τον Άλι, έναν κατά 20 χρόνια μικρότερό της Μαροκινό μετανάστη που εργάζεται ως μηχανικός στη Γερμανία. Οι δύο αυτοί άνθρωποι, παρά την κοινωνική και ηλικιακή τους διαφορά, αναπτύσσουν μια ρομαντική σχέση. Όταν παντρεύονται, έρχονται αντιμέτωποι με έντονο ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό από τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο.
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, 92΄
Χώρα: Γερμανία, 1974
Σκηνοθεσία: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Παίζουν: Μπριγκίτε Μίρα, Ελ Χέντι Μπεν Σαλέμ
Διανομή: Άστυ (από την Ama Films)
(Trailer για όλες τις ταινίες μπορείτε να δείτε στην Αμαρυσία)

===
Εκτάκτως

Ξυπόλητοι στο πάρκο / Barefoot in the park
Μία κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του διάσημου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Νιλ Σάιμον. Το θέμα της επικεντρώνεται στα προβλήματα και τις διαφορές που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην αρχή της σχέσης τους, ειδικά όταν οι προσωπικότητές τους είναι εξίσου έντονες αλλά αντίθετες.
(Αναλυτικότερη κριτική ΕΔΩ)
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 12/09/2024
Είδος: Κωμωδία, 106'
Χώρα: ΗΠΑ, 1967
Σκηνοθεσία.: Τζιν Σακς
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα, Τσαρλς Μπρόγιερ, Χερμπ Έντελμαν, Μέιμπελ Άμπερτσον
Trailer αυτής της ταινίας μπορείτε να δείτε στην ΠΕΚΚ