12/9/24

Ξυπόλητοι στο πάρκο / Barefoot in the park (Επαν.)

Μία κωμωδία βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του διάσημου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Νιλ Σάιμον. Το θέμα της επικεντρώνεται στα προβλήματα και τις διαφορές που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην αρχή της σχέσης τους, ειδικά όταν οι προσωπικότητές τους είναι εξίσου έντονες αλλά αντίθετες.
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι, τον Πολ Μπράτερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), έναν σοβαρό και συντηρητικό δικηγόρο, και τη Κόρι Μπράτερ (Τζέιν Φόντα), μια ζωηρή και αυθόρμητη νεαρή γυναίκα. Το ζευγάρι μετακομίζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης, το οποίο όμως αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, όπως δυσλειτουργίες στις εγκαταστάσεις και την ανύπαρκτη θέρμανση. Η Κόρι είναι ενθουσιώδης και ρομαντική, ενώ ο Πολ είναι πιο συγκρατημένος, κάτι που οδηγεί σε διαρκείς συγκρούσεις και διαφωνίες, καθώς και κωμικές καταστάσεις.
Το σενάριο είναι γεμάτο έξυπνους διαλόγους και χαρακτηρίζεται από την ελαφρότητα και το γνωστό χιούμορ του Νιλ Σάιμον. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και είναι από τις πιο γνωστές ρομαντικές κωμωδίες της εποχής της, ενώ βοήθησε επίσης στην εδραίωση της καριέρας του Ρέντφορντ και της Φόντα
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 12/09/2024
Είδος: Κωμωδία, 106'
Χώρα: ΗΠΑ, 1967
Σκηνοθεσία.: Τζιν Σακς
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιν Φόντα, Τσαρλς Μπρόγιερ, Χερμπ Έντελμαν, Μέιμπελ Άμπερτσον