29/8/24

Νέες ταινίες από 29/8/2024 :

 Alien: Romulus / Cold / Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα / Στοιχειωμένη καρδιά / Τελειώνει με εμάς / Ο θρύλος του κάστρου Σουράμι / Διπλή ταυτότητα 
===
Alien: Romulus
Με την ιστορία της τοποθετημένη 20 χρόνια μετά το πρώτο «Άλιεν: Ο επιβάτης του διαστήματος» (1979) και 37 χρόνια πριν το δεύτερο «Άλιενς: η επιστροφή» (1986), η ταινία του Φέντε Αλβάρεζ με παραγωγό τον Ρίντλεϊ Σκοτ, ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος, η οποία καθώς εξερευνά τα βάθη ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, έρχεται αντιμέτωπη με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν. Εντάξει, τα έχουμε δει όλα!
INFO
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Επιστημονικής Φαντασίας, 119΄
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ. Ουγγαρία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Καναδάς, 2024
Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβάρεζ
Παίζουν: Κάιλι Σπένι, Ντέιβιντ Τζόνσον, Άρτσι Ρενό, Ιζαμπέλα Μέρσεντ, Σπάικ Φερν
===
Cold - Kuldi
Μια ταινία που συνδυάζει στοιχεία θρίλερ, υπερφυσικού τρόμου και ψυχολογικού δράματος που βασίζεται στο ρητό «άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου» και η οποία βασίζεται στο ομώνυμο (Kuldi) μυθιστόρημα της Ισλανδής συγγραφέως Ίρσα Σιγκουρμπαρντότιρ. 
Στην ταινία, ο ντετέκτιβ Οντίν (Γιόχανες Χάουκουρ Γιόχανεσον), ζει μόνος του με την έφηβη κόρη του Ρουν (Όλοφ Χάλα Γιόχανεσντοτιρ), μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του Λάρα. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους  ανηλίκων που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα ίδρυμα παραβατικών εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της κόρης του. (Αναλυτικά ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, Ψυχολογικό, 98΄
Χώρα: Ισλανδία, 2023
Σκηνοθεσία: Έρλινγκουρ Θόροντσεν
Παίζουν: Γιόχανες Χάουκουρ Γιόχανεσον, Όλοφ Χάλα Γιόχανεσντοτιρ, Όλοφ Κρίστβγιοργκ Κγελντ
===
Ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα - El maestro que prometió el mar
Η Αριάδνα ανακαλύπτει ότι ο παππούς της, που εδώ και καιρό παραμένει συνεχώς σιωπηλός, ψάχνει τα ίχνη του πατέρα του που είχε εξαφανιστεί κατά τον ισπανικό εμφύλιο. Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει στο ορεινό χωριό της βόρειας Ισπανίας, τόπο γέννησης του παππού, για να ξετυλίξει το κουβάρι των δραματικών γεγονότων πριν και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Ψάχνοντας όσους ντόπιους παρέμεναν στη ζωή, όλες τους οι διηγήσεις συγκλίνουν σε ένα εμβληματικό όσο και χαρισματικό πρόσωπο: τον δάσκαλο του χωριού Άντονι Μπενάγιες, που αποπειράθηκε να εφαρμόσει στο απομονωμένο ορεινό χωριό μια πρωτοποριακή και ελευθεριακή μέθοδο διδασκαλίας, τη μέθοδο του Γάλλου εκπαιδευτικού Φρενέ. Ο Άντονι Μπενάγιες κατάφερε να εμπνεύσει τα παιδιά να διαλέξουν τις κλίσεις τους, και τους υποσχέθηκε να τους δείξει τη θάλασσα που μέχρι τότε δεν είχαν ποτέ τους δει…
INFO
Είδος: Δράμα, Βιογραφικό, Ιστορικό, 105΄
Χώρα: Ισπανία, 2023
Σκηνοθεσία: Πατρίσια Φοντ
Παίζουν: Ενίκ Ακουέρ, Λάια Κόστα, Λουίζα Γκαβάζα, Νίκολας Κάλβο, Γκαέλ Απαρίτσιο
===
Στοιχειωμένη καρδιά - Isla Perdida - Haunted Heart
Σε ένα όμορφο και απομονωμένο νησί της Ελλάδας, η γοητευτική Άλεξ πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα παραθαλάσσιο μικρό εστιατόριο. Κερδίζει αμέσως την καρδιά του χαρισματικού Ενρίκο, αλλά η ίδια ερωτεύεται τον αινιγματικό μάνατζερ του εστιατορίου, Μαξ, έναν μοναχικό Αμερικανό που εγκαταστάθηκε στο νησί πριν από δεκαετίες. Με το πέρασμα των εποχών, η σεξουαλική ένταση κλιμακώνεται. Καθώς οι τουρίστες πάνε κι έρχονται, ο Ενρίκο ανακαλύπτει ανησυχητικά στοιχεία για το σκοτεινό και μυστηριώδες παρελθόν του Μαξ. Τυφλωμένη από έρωτα, η Άλεξ επιλέγει να αγνοήσει τα σημάδια και η ιστορία αρχίζει σιγά-σιγά να παρεκτρέπεται σε μια τρομακτική μάχη για επιβίωση.
INFO
Είδος: Αισθηματική, Δράμα, Θρίλερ, 128΄
Χώρα: Ισπανία, 2024
Σκηνοθεσία: Φερνάρντο Τρουέμπα
Παίζουν: Άιντα Φολς, Ματ Ντίλον, Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο, Κίκα Γεωργίου, Πολύδωρος Βογιατζής
===
Τελειώνει με εμάς – It ends with us
Η Λίλι Μπλουμ (Μπλέικ Λάβλι) ξεπερνά την τραυματική παιδική της ηλικία και επιδιώκει μια νέα αρχή στη Βοστόνη για να κυνηγήσει το όνειρό της. Η τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κίνκεϊτ (Τζάστιν Μπαλτόνι) πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς ερωτεύονται βαθιά, η Λίλι αρχίζει να βλέπει πλευρές του Ράιλ που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Όταν ο πρώτος έρωτας της Λίλι  ο Άτλας Κόριγκαν (Μπράντον Σκλίναρ), ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ράιλ ανατρέπεται και η Λίλι συνειδητοποιεί ότι πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις για να κάνει μια ασύλληπτα δύσκολη επιλογή για το μέλλον της 
INFO
Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, 130΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλτόνι
Παίζουν: Μπλέικ Λάβλι, Τζάστιν Μπαλτόνι, Μπράντον Σκλίναρ, Τζένι Στέιν, Χασάν Μινχάζ, Έιμι Μόρτον
===
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμι – Ambavi Suramis tsikhitsa (Επαν.)
Μια δραματική ταινία που θυμίζει τον ελληνικό θρύλο για το Γιοφύρι της Άρτας, αλλά αλληγορικά αφιερωμένη στη μνήμη των Γεωργιανών πολεμιστών όλων των εποχών. Η ιστορία της είναι βασισμένη σε έναν παλιό γεωργιανό θρύλο ο οποίος καταγράφεται στο έργο του Δαβίδ Τσουμπινάσβιλι «Ο Θρύλος του Κάστρου της Σουράμ», που αφηγείται την ιστορία της οικοδόμησης ενός φρουρίου που συνεχώς καταρρέει. (Αναλυτικά ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, 88΄
Χώρα: Γεωργία, 1985
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Παρατζάνοφ
Παίζουν: Βέρικο Αγιανπαρίτζε, Ταμάρι Τσιτσισβίλι, Ντοντουκάνα Τσερότζε
===
Διπλή ταυτότητα - Double Indemnity (Επαν.)
Κλασικό film-noir, η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν, ενώ το σενάριό της συνυπογράφεται από τον σκηνοθέτη και τον Ρέιμον Τσάντλερ, έναν από τους πιο γνωστούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας.
Η ιστορία ακολουθεί τον ασφαλιστή Γουόλτερ Νεφ (τον οποίο υποδύεται ο Φρεν ΜακΜάρεϊ), ο οποίος εμπλέκεται σε μια επικίνδυνη υπόθεση όταν γνωρίζει την Φίλις Ντίτριχσον (την οποία υποδύεται η Στάνγουικ). Η Φίλις καταφέρνει να πείσει τον Γουόλτερ να την βοηθήσει να δολοφονήσει τον άντρα της για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής του, με μια ρήτρα που διπλασιάζει το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος (η Διπλή Αποζημίωση του αρχικού τίτλου). Όμως, τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο καθώς το σχέδιο τους αρχίζει να αποκαλύπτεται. (Αναλυτικά ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, Μυστηρίου, 107΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1944
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Παίζουν: Φρεντ ΜακΜάρεϊ, Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Έντουαρντ Τζέι Ρόμπινσον, Πόρτερ Χολ, Τζιν Χέδερ

(Trailer των ταινιών αυτών και άλλων, στην Αμαρυσία)