Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

25/5/23

Νέες ταινίες από 25/5/2023 - Παρουσίαση και σχόλια

Παρουσίαση και σχολιασμός των ταινιών που προβάλλονται από 25/5/2023 στους κινηματογράφους: Απίστευτο κι όμως αληθινό / Kandahar: Σημείο διαφυγής /  Η μέθοδος Κομπρομάτ / Η ζωγραφιά του Θεού / Στα άκρα / Μπάσταρδα / Τα άνθη στα άνθη / Ο αθώος (Επαν.)
Απίστευτο κι όμως αληθινό - Incroyable mais vrai
Ο Αλέν και η Μαρί μετακομίζουν στα προάστια σε σπίτι των ονείρων τους. Αλλά ο κτηματομεσίτης τους προειδοποιεί ότι η κάθοδος στο υπόγειο μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τη ζωή τους. Την ίδια ώρα ένας διευθυντής εταιρίας αντικαθιστά βασικό όργανο του σώματός του, που με αυτό ελπίζει ότι θα αλλάξει τη ζωή του. (Αναλυτικά ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Φαντασίας, Δράμα, 74΄
Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, 2022
Σκηνοθεσία: Κουεντίν Ντυπιέ
Παίζουν: Αλέν Σαμπά, Λέα Ντρυκέρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Αναΐς Ντεμουστιέ
Διανομή: Weirdwave
======
Kandahar: Σημείο διαφυγής – Kandahar
Όταν η ταυτότητα ενός πράκτορα της CIA αποκαλύπτεται μαζί με την μυστική του αποστολή, θα δώσει μάχη με το χρόνο προκειμένου να δραπετεύσει προτού τον εντοπίσουν οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του διερμηνέα του, ο οποίος μπορεί να έχασε τον γιο του από τους Ταλιμπάν, αλλά κατηγορεί τις δυτικές δυνάμεις για τη συνέχιση του αιματοκυλίσματος. (Ανάλυση ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, 
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Βο
Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Νέιβιντ Νίκαμπαν, Αλί Φαζάλ
Διανομή: The Film Group
======
Η μέθοδος Κομπρομάτ – Kompromat
Ο Ματιέ, ένας ασυνήθιστος και αφοσιωμένος διπλωμάτης δέχεται μια απόσπαση στο Ιρκούτσκ ως επικεφαλής της Alliance Française της Σιβηρίας. Ελπίζει ότι η αλλαγή αυτή θα είναι καλή για την οικογένειά του και τον γάμο του. Σύντομα όμως  οι επιλογές του τον φέρνουν σε αντίθεση με τις τοπικές αρχές και θα βρεθεί κατηγορούμενος για ένα τρομερό έγκλημα. Κάποιος έχει κατασκευάσει μια υπόθεση εις βάρος του με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.  Φυλακισμένος και απομονωμένος, δεν έχει πού να στραφεί. Η υπεράσπιση του εαυτού του είναι αδύνατη, οι γαλλικές αρχές δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Μόνο μία επιλογή του απομένει... να προσπαθήσει μόνος του να δραπετεύσει.
INFO
Είδος: Θρίλερ, Κατασκοπευτικό, 127΄
Χώρα: Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ
Παίζουν: Ζιλ Λελούς, Τζοάνα Κούλιγκ, Λουί-Ντο Ντε Λενκεσέν  
Διανομή: Rosebud.21
======
Η ζωγραφιά του Θεού
Ο Δημήτρης γυρνάει στην Ελλάδα μετά το θάνατο της μητέρας του για να βάλει σε ίδρυμα την ανάπηρη αδερφή του ώστε να ζήσει τον έρωτα του με τη Στέλλα.  Η ζωή όμως έχει διαφορετική άποψη.  Στο πατρικό τον περιμένουν εκπλήξεις που θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την προσωπική του ζωή και την κοσμοθεωρία του.  Στη συνέχεια κωμικά περιστατικά, εκβιασμοί, ίντριγκες και έρωτες θα συνθέσουν ένα γαϊτανάκι αποκαλύψεων και καταστάσεων που δύσκολα θα ξεμπερδευτούν.  (Ανάλυση ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κωμωδία, 96΄
Χώρα: Ελλάδα, 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλογερόπουλος
Παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνά, Νανά Τζαβάρα, Εύη Καραδήμα, Στεφανία Γκουρνέλου, Ευτυχία Μελή, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Ανανιάδου, Χρήστος Μπίλιας, Κωνσταντίνα Μπάδρα, Γιάννης Κιουφτής
Διανομή: New Star
======
Στα άκρα - En los márgenes - On the fringe
Μια ταινία για την οικογένεια, την αγάπη και την αλληλεγγύη. Μια αντίστροφη μέτρηση για τρεις διαπλεκόμενους χαρακτήρες που προσπαθούν να μην καταρρεύσουν και να περάσουν 24 ζωτικές ώρες που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Ποια είναι η επίδραση του οικονομικού στρες στις προσωπικές σχέσεις και πώς η φιλία και η αλληλεγγύη μπορούν να μας βοηθήσουν στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής; Ένας συναρπαστικός αγώνας ενάντια στο χρόνο, στο περιθώριο μιας μεγάλης πόλης.
INFO
Είδος: Δράμα, 105΄
Χώρα: Ισπανία, 2022
Σκηνοθεσία: Χουάν Ντιέγκο Μπότο
Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Λουίς Τοσάρ, Αντέλφα Κάλβο, Κριστιάν Τσέκα
Διανομή: Spentzos Film
======
Μπάσταρδα
Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια, έχουν αφήσει την πόλη μόνη της για να ζήσουν κοινοβιακά σε ένα σπίτι στην εξοχή. Εκεί το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. ζούνε «εδώ και τώρα» για το Τώρα. Εδώ δε πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν και τους νεκρούς. Δεν σκέφτονται το μέλλον ηθικολογικά και σκέφτονται να καταστρέψουν ότι υπάρχει και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, για να το καταστρέψουν κι αυτό στη συνέχεια. Διατηρούν μια αίσθηση απελπισίας. Γι’ αυτά ο κόσμος μοιάζει να τελειώνει. Τραγουδούν και καταδικάζουν τους πάντες και τα πάντα. Είναι ακόμα παιδιά. Τα παιδιά όλων. (Ανάλυση ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κοινωνικό, Δράμα, 94΄
Χώρα: Ελλάδα, 2022
Σκηνοθεσία: Νίκος Πάστρας
Παίζουν: Ναταλία Swift, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος, Michele Valley, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Κοκιασμένος
Διανομή: Cinobo
======
Η μικρή γοργόνα - The little mermaid
Η νεότερη από τις κόρες του βασιλιά Τρίτωνα, η Άριελ είναι μια όμορφη και ζωηρή νεαρή γοργόνα με δίψα για περιπέτεια. Λαχταρώντας να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, η Άριελ επισκέπτεται την επιφάνεια και ερωτεύεται τον ορμητικό πρίγκιπα Έρικ. Ακολουθώντας την καρδιά της, κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας, την Ούρσουλα, για να ζήσει τη ζωή στη στεριά. 
INFO
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Οικογενειακό, 135΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ
Παίζουν: Χάλι Μπέιλι, Τζόνα Χάουερ-Κινγκ, Μελίσα Μακάρθι, Χαβιέ Μπαρδέμ 
Διανομή: Feelgood
======
Τα άνθη στα άνθη - Blossoms to blossoms
Την τελευταία μέρα του στην Αθήνα προτού φύγει για το εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντάει την Σοφία στο πάρκο. Νιώθοντας την πίεση του χρόνου, οι δυο (όχι και τόσο καλοί) φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι και να πουν όσα δεν έχουν πει τόσο καιρό. Περνούν τις επόμενες ώρες μιλώντας, πίνοντας και καπνίζοντας,  αποκαλύπτοντας αποσπασματικά κομμάτια του εαυτού τους.  Η συζήτηση εναλλάσσεται μεταξύ σοβαρού και αστείου,  μεταξύ πολύ προσωπικού και γενικόλογου. Όταν φτάνει το βράδυ και η ώρα του αποχωρισμού, οι χαρακτήρες μας συνεχίζουν τους μοναχικούς τους δρόμους τους γνωρίζοντας λίγο περισσότερο ο ένας τον άλλον. 
INFO
Είδος: Δράμα, 76΄
Χώρα: Ελλάδα, 2022
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αθανασίου
Παίζουν: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός
Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου 
======
Ο αθώος – L’ innocente (Επαν.)
Ρώμη, 1891. Ο Τούλιο Χέρμιλ και η σύζυγός του, Τζουλιάνα, διατηρούν, από καιρό, εντελώς τυπικές σχέσεις. Κι ενώ η Τζουλιάνα φαίνεται να δέχεται παθητικά τη σχέση του συζύγου της, κατά τη διάρκεια μιας απουσίας του γνωρίζει τον συγγραφέα Φιλίπο Ντ' Αρμπόριο και γίνεται ερωμένη του. Όταν ο σύζυγος επιστρέφει, η Τζουλιάνα μετακομίζει στην έπαυλη της πεθεράς της. Εκείνος, διαπιστώνοντας ότι τον εγκαταλείπει, αισθάνεται εκ νέου γοητευμένος και της προτείνει να ξαναρχίσουν μαζί μια νέα ζωή. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Αισθηματικό, 129΄ 
Χώρα: Ιταλία, 1976
Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Παίζουν: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Λάουρα Αντονέλι, Μάσιμο Τζιρότι, Τζένιφερ Ο’ Νιλ, Ρίνα Μορέλι
Διανομή: New Star