12/8/21

Νέες ταινίες από 12/8/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους. 
Ιδρώτας – Sweat
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (106΄)
Χώρες: Πολωνία, Σουηδία (2020)
Σκηνοθεσία: Μάγκνους Φον Χορν
Παίζουν: Μαγκνταλένα Κόλεσνικ, Τζούλιαν Βιεζέφσκι, Αλεξάντρα Κόνιεζκα
Σύνοψη: Τρεις μέρες από τη ζωή της influencer  Σύλβια,  μιας διασημότητας των social media γύρω από θέματα Fitness, η οποία αν και περιτριγυρισμένη από πιστούς υπαλλήλους και θαυμαστές, ψάχνει για την πραγματική της ταυτότητα.
Σχόλια: Αριστουργηματική απόδοση της ματαιοδοξίας, του ναρκισσισμού και της εκμετάλλευσης των influencers. Ουσιαστικά, ένα ψυχολογικό φιλμ με μια υπέροχη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό, τη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ.
Διανομή: One From The Heart

Persona non grata
Είδος: Περιπέτεια (105‘)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ρόσντι Ζεμ
Παίζουν: Νικολά Ντιβοσέλ, Ραφαέλ Περσονάζ, Ρόσντι Ζεμ
Σύνοψη; Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον συνεργάτη τους προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Όταν, όμως, εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται τελικά δολοφονημένοι, οι δύο εμπνευστές του φόνου θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με το διάολο και πως, τώρα, από θύτες έχουν γίνει και αυτοί πιθανά θύματα.
Σχόλιο: Ένα φιλόδοξο φιλμ γύρω από την ιστορία δύο ανθρώπων που από  απληστία και δίψα για αναγνώριση οδηγούνται σε παρανομίες.
Διανομή: Weirwave

Ντε Γκωλ - De Gaulle
Είδος: Δράμα, Βιογραφική (110΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Λε Μπομάν
Παίζουν: Λαμπέρ Γουϊλσόν, Ιζαμπέλ Καρέ
Σύνοψη: 1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Εκεί, με σύμμαχο τον Τσώρτσιλ, και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του θα εκφωνήσει ένα πύρινο λόγο στο BBC που θα τον μετατρέψει σε σύμβολο της Γαλλικής Αντίστασης.
Σχόλιο: Βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά περιστατικά και με μια έξοχη ερμηνεία του Λαμπέρ Γουϊλσόν.
Διανομή: Neo Films

Η πεθερά χτυπάει την πόρτα - Un tour chez ma fille  
Είδος: Κωμωδία (88΄)
Χώρα: Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν
Παίζουν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ματίλντ Σενιέ, Ζερόμ Κομαντέρ, Φιλίπ Λεφέβρ
Σύνοψη: Όσο το διαμέρισμά της ανακαινίζεται, η Ζακλίν είναι ενθουσιασμένη που θα μετακομίσει για λίγες μέρες στο σπίτι της κόρης της Καρόλ, και του γαμπρού της. Η Ζακλίν αμέσως νιώθει σαν στο σπίτι της και οι λίγες μέρες γίνονται λίγοι μήνες. Αναδιοργανώνει την κουζίνα, μονοπωλεί το τηλεκοντρόλ και έχει άποψη για όλα. Τελικά, η Ζακλίν... ήρθε για να μείνει.
Σχόλιο: Κωμωδία καταστάσεων με την παλαίμαχη Ζοσιάν Μπαλασκό
Διανομή: Rosebud.21

Ο βιρτουόζος - The virtuoso
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομική, Δράσης (110΄)
Χώρα:  ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Νικ Σταγκλιάνο
Παίζουν: Άνσον Μάουντ, Έιμπι Κόρνις, Άντονι Χόπκινς, Έντι Μαρσάν, Ρίτσαρντ Μπρέικ, Ντέιβιντ Μορς
Σύνοψη: Ένας εκτελεστής αναλαμβάνει να σκοτώσει ένα μαφιόζο με τον οποίο υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί. Η μόνη πληροφορία που έχει για αυτόν είναι το που θα βρίσκεται και πότε. Καμία περιγραφή της εμφάνισης του, καμία άλλη πληροφορία.
Διανομή: Spentzos Film

Free Guy
Είδος: Περιπέτεια, Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ  (2021)
Σκηνοθεσία: Σον Λεβί
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζόντι Κόμερ, Τζο Κίρι, Λιλ Ρελ Χάουερι, Ούτκαρς Αμπούντκαρ, Τάικα Γουαϊτίτι
Σύνοψη: Ο Ράιαν Ρέινολντς πρωταγωνιστεί ως ο μοναχικός τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ανακαλύπτει πως είναι ένας χαρακτήρας στο πραγματικών διαστάσεων videogame και αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας – εκείνης που γράφει ο ίδιος. Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν όρια, έχει αποφασίσει να γίνει ο ήρωας που σώζει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο, πριν να είναι πολύ αργά.
Διανομή: Feelgood

Σε μια γειτονιά της Νέας Υόρκης - In the Heights
Είδος: Μιούζικαλ, Δράμα, Μουσική, Αισθηματική (142΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζον Μ. Τσου
Παίζουν: Κόρι Χόκινς, Άντονι Ράμος, Μελίσα Μπαρέρα, Λέσλι Γκρέις, Γκρέγκορι Ντιάζ IV, Ντάσα Πολάνκο, Δάφνη Ρούμπιν - Βέγκα, Στέφανι Μπέατριζ, Λιν - Μάνουελ Μιράντα, Όλγα Μερέντιζ, Τζίμι Σμιτς
Σύνοψη: Μια κινηματογραφική έκδοση του μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στην οποία ο Usnavi, ένας συμπαθητικός ιδιοκτήτης μανάβικου σε ισπανόφωνη γειτονιά της Νέας Υόρκης, αποταμιεύει κάθε σεντ που κερδίζει καθώς φαντάζεται και τραγουδά για μια καλύτερη ζωή.
Διανομή: Tanweer

Spirit, ο ατίθασος – Spirit untamed
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Γουέστερν (88΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ελέιν Μπόγκαν
Ακούγονται οι: Λάκι Πρέσκοτ, Προύντενς Γκρέιτζερ, Άμπιγκεϊλ Στόουν
Σύνοψη: Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Όλα ξεκίνησαν επιδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κόρα, της θείας της, που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Η Λάκι αναγκάζεται λοιπόν να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Όμως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο και το αποτέλεσμα θα είναι η ζωή της να αλλάξει δραματικά.
Διανομή: Tulip

Τα κόκκινα γοβάκια και οι επτά νάνοι - Red shoes and the seven dwarfs
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια (92΄)
Χώρα: Νότια Κορέα (2021)
Σκηνοθεσία: Σουνγκ-Χο Χονγκ
Ακούγονται οι: Νεφέλη Κυριακίδη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιώργος Φλωράτος, Μιχάλης Γλυνιαδάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Ήβη Σοφιανού, Ντίνος Σούτης
Σύνοψη: Στο Παραμυθένιο Νησί τα φανταστικά συμβάντα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Η Χιονάτη φεύγει από το Άσπρο Κάστρο αναζητώντας το χαμένο της πατέρα, τον Βασιλιά, και βρίσκει ένα ζευγάρι μαγικά γοβάκια που την μετατρέπουν σε μια εντελώς καινούργια εκδοχή του εαυτού της. Στην αναζήτησή της, η «γοβούλα» ανακαλύπτει ένα σπίτι στο οποίο ζουν επτά πρίγκιπες που κάποιος τους έχει μεταμορφώσει σε επτά πράσινους νάνους. Οι νάνοι αποφασίζουν να την βοηθήσουν μιας και είναι η μοναδική τους ελπίδα να σπάσουν την κατάρα. Εν τω μεταξύ, η μοχθηρή βασίλισσα Ρετζίνα η οποία ονειρεύεται να αποκτήσει αιώνια ομορφιά, αρχίζει να καταδιώκει την γοβούλα ώστε να της πάρει τα μαγικά γοβάκια...
Διανομή: Neo Films

Μπίλυ ο ψεύτης - Billy liar

Είδος: Δράμα, Αισθηματική (98’)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (1963, ψηφιακή επανέκδοση)
Σκηνοθεσία: Τζον Σλέσινγκερ
Παίζουν: Τομ Κόρτνεϊ, Τζούλι Κρίστι
Σύνοψη: Ο Μπίλι είναι ένας νεαρός υπαλληλάκος γραφείου κηδειών με οργιώδη φαντασία, βομβαρδισμένη από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Έτσι, κάθε μια στο τόσο, το μυαλό του φεύγει και πηγαίνει στην Αμβροσία, ένα μυθικό βασίλειο στο οποίο είναι είτε βασιλιάς, είτε εραστής, είτε οποιοσδήποτε ήρωας που θα ανταπεξέρχονταν στις αληθινές καταστάσεις της ζωής του. Είναι όμως ο Μπίλι απλά ένας ονειροπόλος και εντελώς ανεύθυνος νέος που δεν ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, βασανίζοντας αδίκως γονείς και συναδέλφους; Και είναι, άραγε, ικανός να βγει από αυτό το τέλμα, διεκδικώντας μια ζωή που μπορεί και να του αξίζει;
Διανομή: Bibliotheque