11/8/21

Ιδρώτας – Sweat

Αριστουργηματική απόδοση του θαυμαστού κόσμου των influencers και των παρασκηνίων που τους καταπιέζουν.
Η Σύλβια είναι μια όμορφη νέα κοπέλα με δικό της προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Βαρσοβία, η οποία διαθέτοντας 600.000 followers βρίσκεται διαρκώς στη τσίτα, να μη χάσει το ρεκόρ της ή και να αυξήσει τους θαυμαστές της. Η μοναχική ζωή της με μοναδική συντροφιά το σκύλο της, χαρακτηρίζεται από καθημερινές ασκήσεις μπροστά στην κάμερα και από τα συνεχή ποσταρίσματα στο κινητό της, προς τους φανατικούς θαυμαστές της και θαυμάστριες. Ταυτόχρονα, είναι απόλυτα δεσμευμένη από τις εταιρίες των οποίων προμοτάρει τα προϊόντα, είτε είναι διατροφικά, είτε είδη ρουχισμού ή γυμναστικής. Χρόνος για τον εαυτό της, μηδέν. Χρόνος για φιλίες εντός της πραγματικότητας, πάλι μηδέν.
Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός Μαγκνταλένα Κόλεσνικ, μια φρέσκια ύπαρξη, ξανθιά με καταγάλανα μάτια και βλέμμα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, μαγνητίζει ερμηνεύοντας τη Σύλβια, η οποία δεν προλαβαίνει να καταλάβει τι ακριβώς ζητάει από τη ζωή για τον εαυτό της.
Αφηγούμενη στους γονείς της ένα περιστατικό με έναν ηλικιωμένο θαυμαστή που την είχε σοκάρει, αντί να βρει κατανόηση δέχεται τις παρατηρήσεις της μητέρας της και σε μια στιγμή αδυναμίας, οδηγείται στην αγκαλιά ενός φίλου της, τον οποίο παροτρύνει να φερθεί σκληρά στον ενοχλητικό ηλικιωμένο θαυμαστή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι καταλυτικό για το χαρακτήρα της. Για πόσο όμως; Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και εκείνος των μέσων ενημέρωσης, εάν θέλεις να είσαι επιτυχημένη, απαιτεί να είσαι μονίμως χαμογελαστή και «ευτυχισμένη».
Ο Μάγκνους Φον Χορν έχει γυρίσει μια αιχμηρή και ταυτόχρονα γεμάτη τρυφερότητα ματιά στον λαμπερό, αλλά και απατηλό εικονικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα. Η δε Μαγκνταλένα Κόλεσνικ προσφέρει μια απόλυτα καθηλωτική ερμηνεία, ειδικά προς το φινάλε της ταινίας όταν έχει κληθεί να την παρουσιάσουν σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.
Μια ταινία που πρέπει να δείτε.(Κριτική μου για το Myfilm)
INFO
Προβάλλεται από 12/8/2021
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (106΄)
Χώρες: Πολωνία, Σουηδία (2020)
Σκηνοθεσία: Μάγκνους Φον Χορν
Παίζουν: Μαγκνταλένα Κόλεσνικ, Τζούλιαν Βιεζέφσκι, Αλεξάντρα Κόνιεζκα
Σύνοψη: Τρεις μέρες από τη ζωή της influencer  Σύλβια,  μιας διασημότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γύρω από θέματα Fitness, η οποία αν και περιτριγυρισμένη από πιστούς υπαλλήλους και θαυμαστές, ψάχνει για την πραγματική της ταυτότητα.
Διανομή: One From The Heart