12/8/21

Οι σπεσιαλίστες - The Misfits

Θεαματική και εξωτική «περιπέτεια - ληστείας», σκηνοθετημένη από τον γνωστό Ρένι Χάρλιν (Die Hard 2: Die Harder, Cliffhanger), με τους εξαιρετικούς Πιρς Μπρόσναν και Τιμ Ροθ στους κεντρικούς ρόλους.
Ο πρώτος υποδύεται έναν άσο των ληστειών και των αποδράσεων και ο δεύτερος το υποψήφιο θύμα του. Μεγαλοαπατεώνες και οι δύο, αλλά υποτίθεται ότι ο Ρίτσαρντ Πέις (του Μπρόσναν) κλέβει μόνον πλούσιους που πλουτίζουν εις βάρος του λαού, ενώ ο επιχειρηματίας Σουλτζ (του Ροθ) είναι ο καταλληλότερος για να τον ληστέψει ο Πέις, μαζί με μια ομάδα φερέλπιδων νεαρών απατεώνων που αποκαλούνται The Mistfits, μεταξύ των οποίων είναι και η Χόουπ, η κόρη του Πέις.
Το φιλμ αναλώνεται στη σχεδίαση της ληστείας και στις ευτυχείς συμπτώσεις που διευκολύνουν την ομάδα των «Ρομπέν των δασών», ή στις ατυχείς συγκυρίες που κυνηγούν τον ταλαίπωρο πάμπλουτο Σουλτζ, τον οποίο ο Τιμ Ροθ υποδύεται αρκετά καρτουνίστικα. Να σημειώσουμε εδώ ότι και ο Μπρόσναν δεν πάει πίσω, αλλά αυτός τουλάχιστον φαίνεται να παρωδεί τον Τζέιμς Μποντ σε ύφος και ατάκες και έτσι η ταινία χαρίζει πολλά χαμόγελα.
Ο εξωτικός χαρακτήρας της ταινίας αποδίδεται στο γεγονός ότι η ομάδα των Mistfits ταξιδεύει από το Λος Άντζελες στο Αμπού Ντάμπι και διαβιώνει σε ό,τι πολυτελέστερο ξενοδοχείο μπορείτε να φανταστείτε και με όποιες glamorous εμφανίσεις.
Η σκηνοθεσία είναι σφιχτή, οι ερμηνείες διασκεδαστικές και η δράση συνεχής. Που σημαίνει δύο ευχάριστες ώρες. (Κριτική μου για το MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 12/8/2021
Είδος: Περιπέτεια, Δράση (93΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Τιμ Ροθ, Νικ Κάνον, Τζέιμι Τσανκ, Ρέιμι Τζέιμπερ, Μάικ Άντζελο, Χερμιόνι Κόρφιλντ
Σύνοψη: Αφού στρατολογήθηκε από μια ομάδα αντισυμβατικών κλεφτών, ο διάσημος εγκληματίας Ρίτσαρντ Πέις βρίσκεται μπροστά σε μια περίτεχνη ληστεία χρυσού, που υπόσχεται να έχει θεαματικές επιπτώσεις στην ποιότητα της  ζωής του και στις ζωές άλλων.
Διανομή: Spentzos Film