27/5/21

Νέες ταινίες από 27/5/2021

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη - My Salinger Year
Είδος: Κοινωνική (101΄)  
Χώρες: Καναδάς, Ιρλανδία (2020)
Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau
Παίζουν: Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth
Σύνοψη: Νέα Υόρκη 1995. Η Τζοάνα μόλις αποφοίτησε και αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρο της και να γίνει συγγραφέας, προσλαμβάνεται ως βοηθός της Μάργκαρετ, της ατζέντισσας του J. D. Salinger. Βασικό καθήκον της στο παλιομοδίτικό γραφείο, είναι να διαχειρίζεται την αλληλογραφία του. Καθώς διαβάζει τα γράμματα των θαυμαστών του, δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να  στέλνει το τυποποιημένο και απρόσωπο γράμμα, που έχει ορίσει το πρακτορείο και αρχίζει να απαντά προσωπικά, με συγκινητικά και αστεία αποτελέσματα. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
Διανομή: Spentzos Film

Σουπερνόβα – Supernova
Είδος: Δράμα, Αισθηματική (95΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2020)
Σκηνοθεσία: Harry Macqueen
Παίζουν: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, Peter Ο Macqueen, James Dreyfus
Σύνοψη: Ο Σαμ και ο Τάσκερ ταξιδεύουν κατά μήκος της Αγγλίας με το παλιό τους τροχόσπιτο και επισκέπτονται φίλους, συγγενείς, καθώς και μέρη από το παρελθόν τους. Από τη στιγμή που ο Τάσκερ διαγνώστηκε με άνοια πριν από δύο χρόνια, κάθε μέρα που μοιράζονται είναι γι αυτούς πολύτιμη. Στην πορεία του ταξιδιού οι ιδέες που έχει ο καθένας τους για το μέλλον αρχίζουν να συγκρούονται. Μυστικά αποκαλύπτονται, προσωπικά σχέδια ξετυλίγονται και η αγάπη δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Τελικά,  ο Σαμ και ο Τάσκερ θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ερώτημα τι σημαίνει η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον στο πλαίσιο της μη αναστρέψιμης ασθένειας του Τάσκερ. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
Διανομή: Tanweer – Filmtrade

Μάρτιν Ίντεν - Martin Eden
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (129′)
Χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία (2019)
Σκηνοθεσία: Pietro Marcello
Παίζουν: Luca Marinelli, Carlo Cecchi, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi
Σύνοψη: Διασκευή του ομότιτλου κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον και τοποθετημένο στην Νάπολη στα μέσα του 20ό αιώνα, το «Martin Eden» με πρωταγωνιστή ένα διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, ονειρεύεται και ελπίζει να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
Διανομή: Weirdwave

Έντιμος κλέφτης – Honest thief
Είδος: Περιπέτεια, Δράση (97΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Mark Williams
Παίζουν: Liam Neeson, Kate Walsh, Jai Courtney, Jeffrey Donovan
Ο Τομ είναι διαβόητος ληστής και ταυτόχρονα ένας ερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για μια κοπέλα τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να εγκαταλείψει την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.
Διανομή: Tanweer

Οι Βιτελόνοι - I Vitelloni (σε αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια)
Είδος: Κοινωνική (103΄)
Χώρα: Ιταλία (1953)
Σκηνοθεσία: Federico Fellini
Παίζουν: Alberto Sordi, Franco Fabrizi, Franco Interlenghi, Leopoldo Trieste
Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Φεντερίκο Φελίνι απέφερε την πρώτη του εμπορική επιτυχία. Ένα διορατικό πορτρέτο πέντε νεαρών αντρών που παραμένουν σε μια αιώνια μετεφηβική κατάσταση και ονειρεύονται περιπέτειες σχεδιάζοντας την απόδρασή τους από τη μικρή παράκτια πόλη τους. Αντλώντας έμπνευση από τις αναμνήσεις μιας νοσταλγικής παιδικής ηλικίας και της μεθυστικής έλξης των μεγαλουπόλεων, ο Φελίνι δημιουργεί ένα ημι-αυτοβιογραφικό αριστούργημα, με το οποίο σκιαγραφεί με ξεκάθαρο τρόπο τους χαρακτήρες των αντρών: του Φάουστο, ενός σύγχρονου Δον Ζουάν που αναγκάζεται να παντρευτεί το κορίτσι το οποίο άφησε έγκυο, του Αλμπέρτο, ο οποίος αρνείται να αποδεχτεί ότι ενηλικιώθηκε, του Λεοπόλντο, ενός συγγραφέα που διψάει για φήμη, και του Μοράλντο, ο οποίος αποτελεί τη φωνή της συνείδησης της παρέας. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, η ταινία αποτυπώνει την αποχαύνωση και τις επιθυμίες των πρωταγωνιστών με κωμική διαίσθηση και συμπόνια.
Διανομή: Neo Films