28/12/23

Νέες ταινίες από 28/12/2023 - Παρουσίαση και κριτική

Παρουσίαση και κριτική των ταινιών που προβάλλονται από 28/12/2023 : Άγραφος νόμος / Ennio – The Maestro / Μυστήριο στη φάρμα των ζώων
Άγραφος νόμος - In the land of saints & sinners
Η συνταγή με τον σκληρό άντρα και φονιά κατά παραγγελία, που θέλει να τα παρατήσει αλλά οι καταστάσεις δεν τον αφήνουν, επαναλαμβάνεται σ’ αυτή την ταινία, η οποία με τα ανοιχτά τοπία της Ιρλανδίας, την εποχή της αντίστασης του IRA και με την παρουσία της Κέρι Κόντον, μου έφερε στο νου την ταινία «Πνεύματα του Ινισέριν» στην οποία πρωταγωνιστούσε.
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, Δράμα, 106΄
Χώρα: Ιρλανδία, 2023
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενς
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κέρι Κόντον, Κόνορ Μακλίν, Ντέσμον Ίστγουντ, Κιαράν Χιντς, Τζακ Γκλίζον
Διανομή: Spentzos Film
===
Ennio – The Maestro
Μια συγκινητική βιογραφία για τον Έννιο Μορρικόνε τον μεγαλύτερο μουσικοσυνθέτη στην ιστορία του κινηματογράφου, από τον σκηνοθέτη του «Σινεμά ο παράδεισος» Τζιουζέπε Τορνατόρε. Ένας συνδυασμός που αφήνει άφωνο τον θεατή ακόμα κι αν δεν έχει μουσικές γνώσεις.
(Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφία, Μουσικό, 156΄
Χώρες: Ιταλία, Βέλγιο, Ιαπωνία, 2021
Σκηνοθεσία: Τζιουζέπε Τορνατόρε
Εμφανίζονται: Τζιουζέπε Τορνατόρε, Κλιντ Ίστγουντ, Κουέντιν Ταραντίνο, Χανς Ζίμερ, Μπάρι Λέβινσον, Ντάριο Αρτζέντο, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Κουίνσι Τζόουνς, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόλαντ Τζοφέ, Τζέιμς Χέτφιλντ.
Διανομή: New Star
===
Μυστήριο στη φάρμα των ζώων - Mystery on the Cattle Hill Express
Η Φάρμα των Ζώων περνάει κρίση. Δεν θα υπάρξουν καλλιέργειες. Αλλά ο Άλμπερτ Γουρουνοστάιν, ο διάσημος εφευρέτης, διαθέτει έναν επαναστατικό σούπερ-σπόρο που θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα και θα τον παρουσιάσει στο τρένο-εργαστήριό του υψηλής τεχνολογίας. Όμως, κατά το ταξίδι κάποιος κλέβει τον σπόρο. Η Κλάρα και ο Αλπίνος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Άγκαθα Κριστοπούλου για να αποκαλύψουν τον κλέφτη και να εξασφαλίσουν το μέλλον της φάρμας.
INFO
Είδος: Animation, Οικογενειακό, Μεταγλωττισμένο, 80΄
Χώρα: Νορβηγία, 2023
Σκηνοθεσία: Γουίλ Άσχερστ
Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Νεφέλη Κυριακίδη, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη, Δημήτρης Σάρλος, Ήβη Σοφιανού
Διανομή: Neo Film