26/10/23

Νέες ταινίες από 26/10/2023 - Παρουσίαση και σχολιασμός

Παρουσίαση και σχολιασμός των ταινιών που προβάλλονται από 26/10/2023 στους κινηματογράφους: Ένα καινούργιο αύριο / Πορεία προς τη Ρώμη / Αντίπαλος / Τhe killer / Πέντε νύχτες στου Φρέντι / Αρκαδία, Καμπανία της Ανατολής / Μπάντι, ο ροκ σταρ 3 / Ο νονός (Επαν.) / Αγώνες πείνας (Επαν.)
Ένα καινούργιο αύριο – Il sol dell’ avvenire
Ο Τζιοβάνι, ένας αναγνωρισμένος σκηνοθέτης από την Ιταλία, ετοιμάζεται για το γύρισμα μιας πολιτικής ταινίας. Καθώς ο γάμος του περνάει κρίση και ο συμπαραγωγός της ταινίας είναι στο χείλος της χρεωκοπίας και ενώ η βιομηχανία του κινηματογράφου αλλάζει ραγδαία, όλα μοιάζουν να στέκουν σαν εμπόδια! Ο Τζιοβάνι θα χρειαστεί να επανεξετάσει τον τρόπο που κάνει τα πράγματα, αν θέλει να οδηγήσει τον μικρόκοσμό του σε ένα καινούργιο αύριο. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κομεντί, 95΄
Χώρα: Ιταλία, 2023
Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι
Παίζουν: Νάνι Μορέτι, Μαργκερίτα Μπάι, Σίλβιο Ορλάντο, Μπάρμπορα Μπαμπούλοβα 
Διανομή: Feelgood
===
Πορεία προς τη Ρώμη - Marcia su Roma
Ένα ντοκιμαντέρ για την εμφάνιση και την άνοδο του Μουσολίνι (και του Φασισμού) στην Ιταλία και ταυτόχρονα ένα μάθημα κινηματογράφου και ιδιαίτερα του προπαγανδιστικού.
Ο Ιρλανδοσκωτσέζος σκηνοθέτης  Μαρκ Κάζινς δεν περιορίζεται στην άνοδο του Φασισμού στην Ιταλία, αλλά εξετάζει το φαινόμενο της διάχυσης των ακροδεξιών και φασιστικών ιδεών παντού, καθώς και στη συμβολή της κινηματογραφικής (και της  τηλεοπτικής σήμερα) εικόνας σ’ αυτή την εξάπλωση. Οι παραλληλισμοί με τον Τραμπ και την είσοδο των οπαδών του στο Καπιτώλιο πριν λίγα χρόνια, που χρησιμοποιεί στο ντοκιμαντέρ αυτό αποδεικνύει ότι η εικόνα, «ο κινηματογράφος είναι το πιο δυνατό όπλο».  (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Ιστορικό, 98΄
Χώρα: Ιταλία, 2022
Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζινς
Αφήγηση: Άλμα Ρορβάχερ & Μαρκ Κάζινς
Διανομή: Weird Wave
===
Αντίπαλος -  Opponent
Ένα δράμα για τη δοκιμασία ενός άντρα που συγκρούεται με τις προκαταλήψεις και με τον ίδιο του τον εαυτό προκειμένου να αποκτήσει ταυτότητα και την ελευθερία του.
Ένας πρώην πρωταθλητής πάλης φεύγει με την οικογένειά του από το Ιράν για να αποφύγει τις συνέπειες μιας επώδυνης φήμης εις βάρους του. Ζώντας πλέον καθημερινά με την αγωνία της απέλασης, σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στον παγωμένο σουηδικό βορρά, ο ήρωας αποφασίζει να ξαναγυρίσει επαγγελματικά στην παλαίστρα. Εκεί όμως τον περιμένει το παρελθόν του και ό,τι προσπαθούσε να αποφύγει.  
INFO
Είδος: Δράμα, 109΄
Χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, 2023
Σκηνοθεσία: Μιλάντ Αλαμί                
Παίζουν: Παϊμάν Μααντί, Αμιραλί Αμπαζάντ, Αχμέντ Αμπντουλαχί
Διανομή: Ama Films
======================
Τhe killer
Μια σκληρή, αιματηρή αλλά και κομψή ιστορία νουάρ ενός επαγγελματία δολοφόνου που χάνεται σε έναν κόσμο χωρίς ηθική πυξίδα, χωρίς ενδοιασμούς ή τύψεις.
Μετά από μια παραλίγο αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας, ένας πληρωμένος εκτελεστής βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αφεντικά του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό. Μοναχικός, ψυχρός και μεθοδικός περιμένει στη σκιά, παρακολουθώντας τον επόμενο στόχο του. Κι όσο περισσότερο περιμένει, τόσο περισσότερο πιστεύει ότι χάνει το μυαλό του, να μην πούμε και την ψυχραιμία του…
INFO
Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, 118΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φίντσερ
Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τίλντα Σουίντον, Άρλις Χάουαρντ
Διανομή: Rosebud.21
===
Πέντε νύχτες στου Φρέντι – Five nights at Freddy’s
Η ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του νύχτας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.
INFO
Είδος: Τρόμου, 110΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Έμα Τάμι
Παίζουν: Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Λέιλ, Κατ Κόννερ Στέρλινγκ, Πάιπερ Ρούμπιο
Διανομή: Tanweer
===
Αρκαδία, Καμπανία της Ανατολής – Arcadia, Champagne D' Orient
Μια ιστορία για το κρασί και την απληστία.  Η υπόθεση αφορά στην άνοδο, το θρίαμβο και την πτώση  της Οινοποιίας Αδερφών Παπανικολάου από την Αρκαδία, που ενώ έξω δρέπουν βραβεία, μέσα οι συγκρούσεις στην οικογένεια και οι ανταγωνιστές  θα τους οδηγήσουν σε τραγικό τέλος. 
INFO
Είδος: Δράμα, 79΄
Χώρα: Ελλάδα, 2022
Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος
Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Σοφία Σειρλή,  Οδυσσέας Σταμούλης
Διανομή: New Star
===
Μπάντι, ο ροκ σταρ 3 – Rock dog 3, Battle the beat
Μετά την παγκόσμια περιοδεία του, ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του για να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου, Battle the Beat και να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ. 
INFO
Είδος: Animation, Οικογενειακό, Κωμωδία, 90΄
Χώρες: ΗΠΑ, Κίνα, 2022
Σκηνοθεσία: Άντονι Μπελ
Διανομή: Tanweer
===
Ο νονός – The godfather (Επαν.)
Το κλασικό πλέον, πολυβραβευμένο αριστούργημα του Κόπολα και με την αξέχαστη μουσική του Νίνο Ρότα, σε νέα κυκλοφορία και ψηφιακά αποκατεστημένο. 
INFO
Είδος: Αστυνομικό, Δράμα, 175΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1972
Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα
Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Τζέιμς Κάαν, Αλ Πατσίνο, Ντάιαν Κίτον, Ρόμπερτ Ντιβάλ
Διανομή: New Star
===
Αγώνες πείνας – Hunger games (Επαν.)
Επανακυκλοφορία του πρώτου μέρους της επιτυχημένης σειράς, εν όψει του prequel «The Hunger Games Η Μπαλάντα Των Αηδονιών & Των Φιδιών» που θα προβληθεί σύντομα.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, 142΄ 
Χώρα: ΗΠΑ, 2012
Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ
Διανομή: Spentzos Film
(Από τη μόνιμη σελίδα μου στην έντυπη Αμαρυσία)