5/7/23

Ο τέταρτος επιβάτης – El cuarto pasajero

Από τον σκηνοθέτη του «Μπαρ», μια κωμωδία καταστάσεων και χαρακτήρων με φόντο έναν ανομολόγητο έρωτα. Μια screwball κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καταιγιστικό roadmovie.
Στα 50 του, ο Χούλιαν (Αλμπέρτο Σαν Χουάν), διαζευγμένος και με οικονομικά προβλήματα, ταξιδεύει τακτικά από το Μπιλμπάο στη Μαδρίτη χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να μετακινείσαι μοιράζοντας τα έξοδα με άλλους (carpooling). Έτσι, γνωρίζει και ερωτεύεται την Λορένα, είκοσι χρόνια νεότερή του, με την οποία συνταξιδεύουν τακτικά.  Όμως την ημέρα που αποφασίζει να της εκμυστηρευτεί τον έρωτά του, δύο νεοφερμένοι επιβάτες, o γοητευτικός Σέρτζιο (Ρουμπέν Κορτάδα) και ο τυχοδιώκτης Ροντρίγκο (Ερνέστο Αλτέριο), τού ανατρέπουν το σχέδιο και αποκαλύπτουν τον πραγματικό του χαρακτήρα στη Λορένα. Οι προσπάθειές του να βελτιώσει τη θέση του και να ξεφορτωθεί τουλάχιστον τον γοητευτικό Σέρτζιο, φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα, που θα κινητοποιήσουν όλη την αστυνομική δύναμη. 
Ο σκηνοθετικός ρυθμός, οι ανατροπές του σεναρίου και οι ερμηνείες που μαγνητίζουν, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι του θεατή μέχρι τη  σαρωτική σεκάνς του φινάλε, που θυμίζει την κλασική screwball κωμωδία «Το πάρτυ». (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 6/7/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Κωμωδία, 100΄
Χώρα: Ισπανία, 2022
Σκηνοθεσία: Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια
Παίζουν: Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Μπλάνκα Σουάρεζ, Ερνέστο Αλτέριο, Ρουμπέν Κορτάδα
Διανομή: Weird Wave