4/7/23

Τα πάνω κάτω - The innocent

Μια διασκεδαστική κωμωδία καταστάσεων, η οποία στο δεύτερο μέρος εξελίσσεται σε αστυνομική περιπέτεια δράσης.
Ο Αμπέλ (Λουί Γκαρέλ) γιος της  Σιλβί (Ανούκ Γκρίνμπεργκ)  μιας γυναίκας, η οποία διδάσκει θέατρο και υποκριτική στις φυλακές, πανικοβάλλεται όταν μαθαίνει ότι η μητέρα του σκοπεύει να παντρευτεί έναν ληστή τον Μισέλ (Ροσντί Ζεμ), που σύντομα θα αποφυλακιστεί. 
Θα κάνει τα πάντα για να την αποτρέψει, αλλά ο γάμος θα γίνει μέσα στη φυλακή και η συνάντηση με τον μελλοντικό πατριό του μετά την αποφυλάκιση θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Θα μπλέξει σε ένα «κόλπο» με τον πατριό του. Μια ληστεία μεγάλης ποσότητας από χαβιάρι, στην οποία -μεταξύ σοβαρού και αστείου- θα εμπλακεί και η φίλη του Κλεμάνς (απολαυστική η Νοεμί Μερλάν).
Ο σκηνοθέτης Λουί Γκαρέλ που γράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στο φιλμ, έχει ισορροπήσει δυο αισθηματικές ιστορίες, με μια ιστορία ληστείας και με λεπτές δόσεις χιούμορ πάνω σε ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές, έχει δημιουργήσει την απόλυτα διασκεδαστική ταινία. Τον βοηθούν σ’ αυτό και οι καλές ερμηνείες του σωστά επιλεγμένου καστ.
Η ταινία, με 11 υποψηφιότητες στα Βραβεία Σεζάρ 2023, κέρδισε το Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου και εκείνο του Β’ Γυναικείου Ρόλου και βλέπεται ευχάριστα. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 6/7/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Κωμωδία, Αστυνομική, Αισθηματική, 99΄
Χώρα: Γαλλία, 2022
Σκηνοθεσία: Λουί Γκαρέλ
Παίζουν: Λουί Γκαρέλ, Νοεμί Μερλάν, Ροσντί Ζεμ, Ανούκ Γκρίνμπεργκ
Διανομή: Cinobo