Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

28/7/22

Νέες ταινίες από 28/7/2022

Παρουσίαση και κριτική ταινιών που προβάλλονται από 28/7/2022 στους κινηματογράφους
Η πανσιόν -  Maison de retraite
Είδος: Κωμωδία (97΄)
Χώρα: Γαλλία (2022) 
Σκηνοθεσία: Τομά Ζιλού
Παίζουν: Κεβ Άνταμς, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντανιέλ Πρεβόστ
Σύνοψη: Για να αποφύγει τη φυλακή, ο 30άρης Μιλάν, αναγκάζεται να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε έναν οίκο ευγηρίας. Οι πρώτες του εβδομάδες είναι μια πραγματική κόλαση! Γρήγορα όμως υιοθετείται από συνταξιούχους, ιδιαίτερα από μια ομάδα 7 αχώριστων που του διδάσκουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το όραμά του για τη ζωή. Με τις εβδομάδες, ο Μίλαν ανακαλύπτει ότι το ίδρυμα εκμεταλλεύεται την ευπάθεια των κατοίκων του. Τότε αποφασίζει να οργανώσει μια μεγάλη απόδραση, αλλά τα προβλήματά του δεν έχουν τέλος...
Διανομή: Tanweer

Μυστικός Πράκτορας OSS117: Από την Αφρική με αγάπη - OSS117: Alerte rouge en Afrique noire - OSS117: From Africa with Love 
Είδος: Κωμωδία, Περιπέτεια (117΄)
Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο (2021)
Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός
Παίζουν: Ζαν Ντυζαρντέν, Πιερ Νινέ, Φατού Ν'ντιαγιέ, Βλάντιμιρ Γιορντάνοφ, Ρίκι Τριμπόρ, Πολ Ουάιτ, Καρίμ Μπαρά
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στο 1981. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – ο OSS117 βρίσκεται στη Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής;
Διανομή: Odeon
Ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία του OSS117, διαβάστε ΕΔΩ

Αμίρα – Amira
Είδος: Δράμα (98΄)
Χώρες: Αίγυπτος, Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία (2021)
Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Ντιάμπ
Παίζουν: Τάρα Αμπούντ, Αλί Σουλιμάν, Σαμπά Μουμπάρακ
Σύνοψη: Η Αμίρα, μια 17χρονη Παλαιστίνια, ήρθε στον κόσμο χάρη στο σπέρμα που είχε φυγαδεύσει ο φυλακισμένος πατέρας της, Ναγουάρ, από το κελί του εγκλεισμού του. Η αγάπη και η στοργή των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους την αποζημιώνουν -και με το παραπάνω- για την απουσία του πατέρα. Αλλά, όταν αποκαλύπτεται πως ο Ναγουάρ είναι στείρος, η Αμίρα χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της.
Διανομή: Cinobo
Αναλυτική κριτική ΕΔΩ

Στα άκρα – On the edge - Entre la vie et la mort
Είδος: Δράμα (100΄)
Χώρες: Γαλλία – Βέλγιο - Ισπανία, (2022)
Σκηνοθεσία: Τζιορντάνο Τζεντερλίνι
Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μαρίν Βακτ, Ολιβιέ Γκουρμέ
Σύνοψη: O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.
Διανομή: Weirdwave
Αναλυτική κριτική ΕΔΩ

Άιφελ – Eiffel
Είδος: Δράμα (108΄)
Χώρα: Γαλλία (2022)
Σκηνοθεσία: Μαρτίν Μπουρμπουλόν
Παίζουν: Ρομέν Ντουρί, Έμα Μάκι, Πιερ Ντελαντονσάμπ, Αρμάν Μπουλανζέ, Μπρουνό Ραφαελί, Αλεξάντρ Σταϊγκέρ
Σύνοψη: Σεπτέμβριος 1886. Ένα χρόνο πριν, το Μνημείο Ουάσινγκτον ανακηρύχθηκε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου και η γαλλική κυβέρνηση πιέζει τον διάσημο μηχανικό Γουστάβο Άιφελ να δημιουργήσει κάτι πιο θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι. Εκείνος έχει μόλις ολοκληρώσει τη συμβολή του στην ανέγερση του Αγάλματος της Ελευθερίας και προτιμά να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό του μετρό της πόλης. Όμως, όλα θα αλλάξουν όταν συναντήσει και πάλι την Αντριέν, μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν του. Το μεταξύ τους πάθος θα φουντώσει ξανά, εμπνέοντάς τον Άιφελ στην πραγματοποίηση ενός παράτολμου εγχειρήματος. Ένα πάθος που απειλεί να καταστρέψει τις ζωές και των δυο, καθώς και την ίδια την κατασκευή του Πύργου.
Διανομή: Rosebud.21

Το τελευταίο καλοκαίρι – Murina
Είδος: Δράμα (96΄)
Χώρα: Κροατία (2021)
Σκηνοθεσία: Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιάνοβιτς
Παίζουν: Γκρατς;iγια Φιλίποβιτς, Λεόν Λούτσεβ, Ντανίκα Κούρτσιτς, Κλιφ Κέρτις
Σύνοψη: Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα στην ανήσυχη έφηβη Γιούλια και τον καταπιεστικό πατέρα της Άντε, όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους, σε ένα νησάκι της Κροατίας. Καθώς ο Άντε επιχειρεί να κλείσει μια συμφωνία που θα τους αλλάξει τη ζωή, η Γιούλια προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του ισχυρού επισκέπτη, ο οποίος της προσφέρει μία γεύση ελευθερίας, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.
Διανομή: Neo Films

Το μουσικό δωμάτιο - Jalsaghar - The Music Room 
Είδος: Δράμα, Μουσική (100΄)
Χώρα: Ινδία (1958, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Σατγιατζίτ Ρέι
Παίζει: Χαμπί Μπίσβας
Σύνοψη: Ένας πλούσιος γαιοκτήμονας, ο Ρόι, ζει μια παρακμιακή ζωή σε ένα παλάτι με τη γυναίκα, τον γιο του και πολλούς υπηρέτες. Το πάθος του - η γυναίκα του θα το έλεγε ο εθισμός του - είναι η μουσική και ξοδεύει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε συναυλίες που γίνονται για τους ντόπιους στην υπέροχη αίθουσα μουσικής του. Ωστόσο, ο πλούτος του βρίσκεται σε πτώση. Τα εδάφη του διαβρώνονται από το τοπικό ποτάμι κι αναγκάζεται να πληρώσει για τη συναυλία που διοργανώνει για το πάρτι της ενηλικίωσης του γιου του πουλώντας μερικά από τα κοσμήματα της οικογένειας.
Διανομή: New Star

Ασανσέρ για δολοφόνους - Ascenseur pour l’échafaud 
Είδος: Αστυνομική, Φιλμ Νουάρ, Δράμα (91΄)
Χώρα: Γαλλία (1958)
Σκηνοθεσία: Λουί Μαλ
Παίζουν: Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Ζορζ Ποζουλί, Φελίξ Μαρτέν, Λίνο Βεντούρα, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί
Σύνοψη: Οι παράνομοι εραστές Φλοράνς και Ζιλιέν καταστρώνουν ένα σχέδιο για να σκοτώσουν τον σύζυγο της Φλοράνς, έναν πλούσιο Γάλλο βιομήχανο που είναι επίσης το αφεντικό του Ζιλιέν. Όμως η δολοφονική πλεκτάνη αρχίζει να γυρνά εναντίον τους, όταν ο ένας από τους δύο παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ.
Διανομή: Summer Classics
Αναλυτική κριτική ΕΔΩ

Δολοφόνος για γέλια - The battle of the sexes
Είδος: Κωμωδία (84΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (1960, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον
Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Κοvστάνς Κάμινγκς, Τζέιμσον Κλαρκ, ́Ερνεστ Θέσιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς
Σύνοψη: Ένας λογιστάκος ο Mάρτιν προκειμένου να διασώσει μια παραδοσιακή υφαντουργία από την μανία της μνηστής του νέου ιδιοκτήτη να
την εκσυγχρονίσει, αποφασίζει να την δολοφονήσει. 
Διανομή : Bibliotheque
Αναλυτική κριτική ΕΔΩ

Ανατολικά της Εδέμ - East of Eden
Είδος: Δράμα (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1955,ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Ελία Καζάν
Παίζουν: Τζέιμς Ντιν, Τζούλι Χάρις, Ρέιμοντ Μάσεϊ, Μπερλ Άιβς, Ρίτσαρντ Ντάβαλος, Τζο βαν Φλιτ
Σύνοψη: Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός ανήσυχου νέου, που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ιδιαίτερα θρήσκου πατέρα του, ο οποίος φαίνεται να δείχνει την προτίμησή του στον πρωτότοκό του γιο.
Διανομή: Bibliotheque
Αναλυτική κριτική ΕΔΩ