2/5/22

Το start-up στη Γη της Ελιάς, Νο 2

Συνεχίζουμε με τις startup επιχειρήσεις, σύμφωνα με το σήριαλ Γη της Ελιάς. Μετά την επιχείρηση καλλυντικών Μυρτάλης & Ισμήνης, που σας ανάλυσα στο προηγούμενο, έχουμε την επιχείρηση καλλιέργειας λαχανικών Άννας & Λεωνίδα. Δύο νέων φιλόδοξων παιδιών που αγόρασαν θερμοκήπια με τις οικονομίες τους και ένα δάνειο που πήραν και άρχισαν να σπέρνουν διάφορα, χωρίς προηγουμένως να ρωτήσουν κάποιον γεωπόνο (ξέχασαν τη Μυρτάλη) για την καταλληλόλητα του χώματος. Αρκεί που είχαν τον έρωτά τους και διάθεση για δουλειά. Ο Λεωνίδας εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις (που βγήκαν αληθινές στη συνέχεια), αλλά πού να τον αφήσει ο ενθουσιασμός της ξερόλας Άννας, που ως σερβιτόρα στον καφενέ του Πότη, κάτι παραπάνω γνώριζε. Αυτό κι αν ήταν startup. Θα επανέλθω όμως, για τη Βασιλική με τις πάνινες τσάντες, διότι μου προέκυψε κι άλλο θέμα, σοβαρότερο και επίκαιρο που το θέτω εμβόλιμο. 
------------------------
Αναφέρομαι, στο come back του κ. Τσίπρα, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθει στην πολιτική σκηνή. Με δύο λόγια. Βγήκε στην Πάτρα πριν λίγο καιρό και σε ομιλία του, είπε το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του ΓΑΠ, τον οποίο κορόιδευε. Ύστερα, κατέβηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και εκεί είπε το άλλο σημαδιακό: «Χάος παρέλαβε το 2009 ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως χάος παραλάβαμε εμείς από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο». Ποτέ δεν τον είχαμε ακούσει να αναφέρεται στις ευθύνες του Καραμανλή Τζούνιορ για την οικονομία. 
------------------------
Στους Δελφούς, στο Οικονομικό Forum, ο κ. Τσίπρας έκανε άλλη στροφή λέγοντας: «Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ένα έλλειμμα πρωτόγνωρο που αρχικά το εκτιμούσαν πολύ μικρότερο από ό,τι τελικά ήταν». Άρχισε να κρίνει με επιείκεια τον ΓΑΠ. Καλά έκανε. Διότι, βεβαίως ήταν μεγαλύτερο του αναμενόμενου το έλλειμμα, αλλά τότε ζούσε με ψευδαισθήσεις και καλύπτοντας τον Κωστάκη.
-------------------------
Τέλος, ο κ. Τσίπρας έδωσε ρέστα, στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας αυτό που είχε πει ο ΓΑΠ «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», ενώ προχωρώντας «προοδευτικά προς τα πίσω», για να τιμήσει και τον Ανδρέα μίλησε και για τον «ήλιο που πρέπει να σηκωθεί ψηλά». 
-------------------------
Και το ανέκδοτο της ημέρας: Στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, ένας ομιλητής βροντοφώναξε ότι «είμαστε μακριά από τον ψηφιακό κόσμο, δεν είδα πουθενά εδώ πάνω, ούτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ούτε μια πρίζα» για να τον διορθώσει ο συντονιστής από το πάνελ: «Υπολογιστικό εγκέφαλο»! Για να μην επεκταθώ στον άλλο ομιλητή, που είπε: «Οι σημερινοί καραβανάδες με τους πολιτικούς πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς που μας κυβερνά από το 1824»!!
(Από τη μόνιμη στήλη μου στην έντυπη Αμαρυσία)