4/5/22

Οι γείτονες από πάνω - Sentimental

Μια κωμωδία για τον γάμο και τις σχέσεις, βασισμένη στο επιτυχημένο θεατρικό έργο του Σεσκ Γκέι και σκηνοθετημένη από τον ίδιο με ένα ρυθμό που δεν πλατειάζει και με μια εκπληκτική ισορροπία μεταξύ κωμωδίας και δράματος.Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάνε ο ένας τον άλλο, ούτε αγγίζουν ο ένας τον άλλο πια και οι καυγάδες είναι η καθημερινότητά τους. 
Ένα βράδυ, η Άνα καλεί στο σπίτι τους «από πάνω» γείτονες χωρίς όμως να έχει προετοιμάσει τον Χούλιο που είναι αντίθετος για μια σχέση μαζί τους. Οι «από πάνω», ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι, πιο απελευθερωμένοι και έφεραν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας όταν πρωτομετακόμισαν στο κτήριο. Όμως οι συνεχείς αναστεναγμοί και τα βογγητά που ακούγονται από το διαμέρισμά τους, αποτελούν πηγή έντασης για τον Χούλιο και την Άνα. Ίσως να είναι και ζήλια. Ίσως να εύχονται και η δική τους σεξουαλική ζωή να ήταν τόσο... πικάντικη. Αυτό το βράδυ, τα δυο ζευγάρια θα γίνουν αυτουργοί, αλλά και θύματα ενός συναισθηματικού τσουνάμι, με αφορμή μια ασυνήθιστη και απρόσμενη πρόταση. Οι τέσσερις γείτονες θα εμπλακούν αναγκαστικά σε μια βραδιά , η οποία θα είναι καταλυτική, κυρίως για το ζευγάρι Χούλιο και Άνα. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται από 12/5/2022 στις αίθουσες
Είδος: Κωμωδία, Κοινωνική (82΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι
Παίζουν: Χαβιέ Καμάρα, Γκριζέλντα Σισιλιάνι, Μπελέν Κουέστα, Αλμπέρτο Σαν ΧουάνΣύνοψη: Ο Χούλιο και η Άνα είναι ένα ζευγάρι που κυρίως καυγαδίζει. Ένα βράδυ, η Άνα αποφασίζει να καλέσει για δείπνο τους γείτονές τους που ζουν από πάνω, τον Σάλβα και τη Λόρα, παρά το γεγονός πως ο Χούλιο δεν τους συμπαθεί για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι ακούγονται συχνά όταν κάνουν σεξ. Όσο η βραδιά προχωρά, διάφορα μυστικά για τα δυο ζευγάρια βγαίνουν στην επιφάνεια.
Διανομή: Cinobo