5/5/22

Νέες ταινίες από 5/5/2022

Παρουσίαση και σχολιασμός όλων των νέων ταινιών (και μιας επανέκδοσης) που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Full Time - À Plein Temps 
Είδος: Δράμα (88΄)
Χώρα: Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Γκραβέλ
Παίζουν: Λορ Καλαμί, Αν Σουάρεζ, Ζενεβιέβ Μνιχ
Σύνοψη: Η Ζουλί που πασχίζει να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά έξω από το Παρίσι, καταφέρνει να κλείσει μια συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελε. Την ημέρα της συνέντευξης, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια γενική απεργία που παραλύει τα μέσα μεταφοράς. Θα χρειαστεί να παλέψει ενάντια στο χρόνο για να διατηρήσει την εύθραυστη ισορροπία που έχει εξασφαλίσει.
Διανομή: Cinobo
Σχόλιο: Αγώνας δρόμου και επιβίωσης στο Παρίσι του σήμερα. Ένα ανθρώπινο δράμα που αναδεικνύει τέλεια τη σύγχρονη πραγματικότητα και ασχολείται με τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα (ο θεατής ενημερώνεται off από το ραδιόφωνο για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Γαλλία). Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας το 2022.

Ο Πύργος του Ντάουντον 2: Μια νέα εποχή - Downton Abbey: A new era 
Είδος: Κοινωνικό, Δράμα, Αισθηματικό (125΄)
Χώρα: ΗΒ, ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέρτις
Παίζουν: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ,  Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Λέσλι Νίκολ, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον, Χιου Ντάνσι, Λόρα Χάντοκ, Ναταλί Μπάιγ, Ντομινίκ Γουέστ και Τζόναθαν Ζακάι.
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στο 1928 και η οικογένεια του Downton μαζί με τους οικιακούς υπηρέτες, είναι παρόντες στο γάμο του Τομ Μπράνσον με την Λούσι Σμίθ. Οι ανακατατάξεις είναι πολλές. Απρόσμενα τηλεφωνήματα με ανέλπιστα μαντάτα και επισκέψεις που θα ταράξουν την ησυχία. Όμως η σημαντικότερη εξέλιξη αφορά την Κοντέσα του Γκράντθαμ, Βάιολετ Κρόουλι, η οποία έχει αποκτήσει μια βίλα στη Νότια Γαλλία που αλλάζει τα δεδομένα της διαθήκης της.
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Μετά την επιτυχημένη και με πολλά βραβεία Emmy τηλεοπτική σειρά των έξι σεζόν, έρχεται αυτή η δεύτερη ταινία για το Downton Abbey το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Ο τζογαδόρος». Γεγονός που άλλους θα ξενίσει και άλλους θα γοητεύσει μέσα στον πύργο, της εξιδανικευμένης… «πάλης των τάξεων».

Doctor Strange in the Multiverse of Madness 
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια (126΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Σάμ Ράιμι
Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τσιουέτερ Έτζιοφορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μπένεντικτ Γουόνκ, Σίλα Έιτιμ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς 
Σύνοψη: Καθώς ο Doctor Strange κάνει ένα συναρπαστικό, πολυδιάστατο ταξίδι σε διαφορετικά σύµπαντα και διασχίζει παράξενες και επικίνδυνες εναλλακτικές πραγµατικότητες µαζί µε παλιούς και νέους συµµάχους, ένας µυστηριώδης νέος αντίπαλος τον περιµένει.
Διανομή: Feelgood
Σχόλιο: Ύστερα από 53 χρόνια και 28 ταινίες της Marvel Comics, αυτή (και γυρισμένη στη Νορβηγία) είναι η δεύτερη αποκλειστικά δημιουργημένη για τον χαρακτήρα του Doctor Strange και οπωσδήποτε κάτι παραπάνω έχει να προσφέρει στους fan του και στους φίλους του είδους.

Δωμάτιο 108 - L' ennemi
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό (105΄)
Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο (2020)
Σκηνοθεσία: Στεφάν Στρεκέρ
Παίζουν: Ζερεμί Ρενιέ, Άλμα Χοδορόφσκι, Εμανουέλ Μπερκό
Σύνοψη: Ένας διάσημος πολιτικός κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του που βρέθηκε νεκρή, ένα βράδυ, στο δωμάτιο 108 του ξενοδοχείου τους. Είναι αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Και ίσως να μην ξέρει και ο ίδιος.
Διανομή: Tanweer - Filmtrade
Σχόλιο: Ένα φιλμ για την αλήθεια, για τα ενδόμυχα πιστεύω μας, την ενοχή, την ευθύνη, την δικαιοσύνη που ταυτόχρονα αποτελεί και την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα. Ένα φιλμ για τις στενές σχέσεις των ανθρώπων.

Νέα Φρουρά - Young Guard  
Είδος: Δράμα, Πολεμικό (160΄)
Χώρα: Σοβιετική Ένωση (1948)
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Γερασίμοφ 
Παίζουν: Βλαντιμίρ Ιβάνοφ, Ίνα Μακάροβα, Νόνα Μορντιούκοβα, Σεργκέι Γκούρτζο, Λουντμίλα Σαγκαλόβα, Βίκτορ Χοχριακόφ  
Σύνοψη: Το 1941, μόλις οι γερμανοφασίστες κατακτητές είχαν καταλάβει την ουκρανική πόλη Κρασνοντόν, νεαροί πατριώτες συγκρότησαν την νεολαιΐστικη παράνομη οργάνωση Νέα Φρουρά. Ο αγώνας της οργάνωσης αυτής αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές και τραγικές σελίδες λαϊκού άθλου στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Αφού τους κατέδωσαν οι προδότες, 73 νεαροί Νεοφρουροί, ύστερα από άγρια βασανιστήρια στην Γκεστάπο, εκτελέστηκαν το 1943. 
Διανομή: New Star

Οι πικροδάφνες – The oleanders
Είδος: Ντοκιμαντέρ (67΄)
Χώρα: Ελλάδα (2021)
Σκηνοθεσία: Πάολας Ρεβενιώτη
Σύνοψη: Mια βόλτα στην νυχτερινή Αθήνα μέσα από τα μάτια της Μπέτυς Βακαλίδου, της Εύας Κουμαριανού και της Πάολας Ρεβενιώτη. To βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, αστείο ντοκιμαντέρ της Πάολα Ρεβενιώτη για τις πιάτσες της Αθήνας που δεν υπάρχουν πια.

100% Λύκος - 100% Wolf
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Οικογενειακό (95΄)
Χώρα: 
Σκηνοθεσία: Φιν Εντκουιστ και Αλεξ Στάντερμαν
Σύνοψη: Ο Φρέντι Λουπέν θα ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος, εάν δεν ήταν ο νεότερος απόγονος μιας οικογένειας λυκανθρώπων! Τρέμοντας την ώρα της πρώτης μεταμόρφωσής του σε λύκο στα 14 του, ο Φρέντι διαπιστώνει με έκπληξη και τρόμο, πως τελικά, αντί για αιμοβόρος λύκος, μεταβάλλεται σ’ ένα… λευκό-ρόζ και φουντωτό σκυλί κανίς! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Φρέντι, σαν σκύλος, βιώνει τη δύσκολη ζωή του αδέσποτου στο δρόμο, για να καταλήξει σε μια «σκυλο-φυλακή»! Θα τα καταφέρει να αποδράσει από εκεί; Ποιος είναι ο μυστηριώδης τύπος που τον ακολουθεί κατά πόδας, και θα αποδείξει τέλος πάντων ο Φρέντι πως είναι 100% λύκος;
Διανομή: Tanweer