5/5/22

Η πριγκίπισσα της σαμπάνιας – Champagne (Άλλος ένας Χίτσκοκ από τα παλιά)

Αναρωτιόμουν την 29/4/2022, τι άλλο μου επεφύλασσε η πλατφόρμα του Netflix από ταινίες του Χίτσκοκ, και να που προ ημερών μου πρότεινε μια βωβή του 1928. Δεν την είχα δει και έτσι συμπλήρωσα τις εμπειρίες μου από τον μεγάλο αυτό σκηνοθέτη.
Η πριγκίπισσα της σαμπάνιας – Champagne
Βωβή ταινία από τις πρώτες του Χίτσκοκ, η οποία παρακολουθεί την πορεία ενός κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου (Μπέτι Μπάλφουρ) «από τα πούπουλα» που την έχει ο πατέρας της (Γκόρντον Χάρκερ) στην αναζήτηση της προσωπικής της τύχης, όταν αυτός της ανακοινώνει ότι χρεοκόπησε.
Ακολουθούν κάποιες βεβιασμένες και αφελείς κινήσεις της γοητευτικής, τότε, Μπέτι Μπάλφουρ που κρατάει στους ώμους της όλο το φιλμ του Χίτσκοκ, ο οποίος δείχνει από πολύ νωρίς ότι ξέρει να χειρίζεται την εικόνα και με λιτές κινήσεις κάμερας και πρωταγωνιστών μπορεί να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, όσο αφελές κι αν είναι το σενάριο, που όμως διαθέτει την κλασική χιτσκοκική ανατροπή.
Η ταινία αν και βωβή (δύσκολη για το σημερινό νεαρό θεατή που έχει μάθει με έγχρωμες εικόνες και αδιάκοπη μουσική υπόκρουση) βλέπεται με ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας τα ταλέντα: τόσο του Χίτσκοκ στην ανάλαφρη περιπέτεια, όσο και της βρετανίδας σούπερ σταρ της δεκαετίας του ’20 στο να ξεσηκώνει τους άντρες της εποχής.
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Κομεντί (86΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (1928)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παίζουν: Μπέτι Μπάλφουρ, Ζαν Μπραντάν, Γκόρντον Χάρκερ
Σύνοψη: Η κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας αψηφά τον πατέρα της και το σκάει με τον εραστή της, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται όταν ο πατέρας της αποκαλύπτει ότι έχει χρεοκοπήσει.