Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

7/4/22

Νέες ταινίες από 7/4/2022

Παρουσίαση και σχολιασμός όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στις αίθουσες
Υποσχέσεις - Promises
Χώρα: Γαλλία (2021)
Είδος: Δράμα (98΄)
Σκηνοθεσία: Τομά Κρουιτόφ 
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρεντά Κατέμπ, Νεντρά Αγιαντί, Ζαν-Πολ Μπορντ 
Σύνοψη: Η Κλεμάνς (Ιζαμπέλ Ιπέρ), μία ατρόμητη δήμαρχος μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ολοκληρώνει τη θητεία της. Μαζί με το δεξί της χέρι, τον πιστό Γιαζίντ (Ρεντά Κατέμπ), έχει παλέψει ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη διαφθορά. Όταν τη γίνεται πρόταση να αναλάβει ένα υπουργείο, η φιλοδοξία της φουντώνει και διακυβεύεται η αφοσίωση της απέναντι στους πολίτες. Θα επιβιώσει η πολιτική της ακεραιότητα ή θα υπερτερήσει η φιλοδοξία;
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Η υπέροχη Ιζαμπέλ Ιπέρ (Η Δασκάλα του Πιάνου) πρωταγωνιστεί σ’ αυτό το ευφυές πολιτικό δράμα του Τομά Κρουιτόφ (Η Συνομωσία της Σκιάς) και ενσαρκώνει μία μαχητική δήμαρχο που έρχεται αντιμέτωπη με ένα καθοριστικό ηθικό δίλημμα. Μία καθαρόαιμη πολιτική ταινία με έξυπνη και αιχμηρή πλοκή, σύνθετους χαρακτήρες, εξαιρετικές ερμηνείες και ρεαλιστική ατμόσφαιρα, που μας βάζει στα παρασκήνια των κέντρων αποφάσεων.

X
Είδος: Τρόμου, Φρίκης (105΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τι Γουέστ
Παίζουν: Μία Γκοθ, Τζένα Ορτέγκα, Μάρτιν Χέντερσον, Μπρίτανι Σνόου, Όουεν Κάμπελ, Στίβεν Γιούρι, Σκοτ Μεσκούντι
Σύνοψη: 1979: Μία παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μία ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωνόμενοι γέροι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους.
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Τι Γουέστ (The House of the Devil), ένας λάτρης του τρόμου και πιστός υπηρέτης του, παρουσιάζει ένα εμπνευσμένο θρίλερ με πολλές ανατροπές. Με φόντο το αγροτικό Τέξας του 1979 και με άρτια αναπαράσταση της ατμόσφαιρας της εποχής, ο Γουέστ παίζει με τους κανόνες και τα στερεότυπα του ανεξάρτητου σινεμά και σκηνοθετεί ένα δυνατό καστ από ανερχόμενους και καταξιωμένους ηθοποιούς σε μία συναρπαστική ταινία-ωδή στο είδος του τρόμου . 

Copshop
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, Δράσης (107΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζο Κάρναχαν
Παίζουν: Τζέραλντ Μπάτλερ, Φρανκ Γκρίλο, Αλέξις Λάουντερ, Τόμπι Χας
Σύνοψη: Διασχίζοντας την έρημο της Νεβάδα, ο πανούργος απατεώνας Τέντι Μουρέτο (Φρανκ Γκρίλο) καταστρώνει ένα απεγνωσμένο σχέδιο να κρυφτεί από τον επικίνδυνο εκτελεστή Μπομπ Βίντικ (Τζέραλντ Μπάτλερ), να σπάσει στο ξύλο την πρωτάρα αστυνομικό Βάλερι Γιάνγκ (Αλέξις Λάουντερ), ώστε να συλληφθεί και να κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα μιας μικρής πόλης. Η φυλακή δεν μπορεί να προστατέψει για πολύ τον Μουρέτο, και ο Βίντικ ετοιμάζει την δική του κράτηση, περνώντας το χρόνο του σε κοντινό κελί έως ότου ολοκληρώσει την αποστολή του. Η άφιξη όμως ενός ακόμα εκτελεστή (Τόμπι Χας) θα προκαλέσει ξέφρενο χάος και ο Βίντικ θα πρέπει να φανεί δημιουργικός αν θέλει να ολοκληρώσει τη δουλειά και να διαφύγει από αυτή την εκρηκτική κατάσταση.
Διανομή: Odeon
Σχόλιο: Με σενάριο που θυμίζει το «Ο σταθμός 13 δέχεται επίθεση» (1976) του Τζον Κάρπεντερ, η ταινία είναι μια καταιγιστική περιπέτεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Τζέραλντ Μπάτλερ. Εν τούτοις την παράσταση κλέβει η Αλέξις Λάουντερ που είχε συμμετάσχει και στα φιλμ: Ο Πόλεμος του Αύριο και Watchmen

Αγία Έμυ - Ηoly Emy
Είδος: Δραματική, Κοινωνική, Μεταφυσική (113΄)
Χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Αρασέλη Λαιμού
Παίζουν: Άμπιγκειλ Λόμα, Χάσμιν Κιλίπ, Μιχάλης Συριόπουλος, Ειρήνη Ιγγλέση, Αντζελί Μπαγιανί, Κου Ακουίνο
Σύνοψη: H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Όταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ αισθάνεται ως οutsider στον μικρόκοσμό της και έλκεται από ανεξήγητες μυστηριώδεις 
δυνάμεις που κατοικούν μέσα της…
Διανομή: Weirdwave
Σχόλιο: Η σκηνοθέτρια Αρασέλη Λαιμού στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο στρέφει το φακό της σε μία κοινότητα εν πολλοίς άγνωστη στην ελληνική κινηματογραφία, αλλά και την ελληνική κοινωνία: την κοινότητα των  Φιλιππινέζων στην Αθήνα και τον Πειραιά και διαχειρίζεται ένα αναπάντεχο θέμα: μιλά για τον φόβο του μεταφυσικού, αλλά και για τον τρόμο που νιώθει ο άνθρωπος όταν έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους ή πράγματα που δεν κατανοεί. (περισσότερα ΕΔΩ)

16 φορές άνοιξη - Spring blossom
Είδος: Αισθηματική (73΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Σουζάν Λιντόν
Παίζουν: Σουζάν Λιντόν, Αρνό Βαλουά, Φρεντερίκ Πιερό, Ντομινίκ Μπεσνεάρντ 
Σύνοψη: Η 16χρονη Σουζάν η οποία δεν μοιάζει με τους συνομιλήκους της και τους βαριέται αφόρητα, γνωρίζει έναν 35άρη ηθοποιό έξω απο ένα θέατρο και τον ερωτέυεται. Όμως ακόμα και ο έρωτας αδυνατεί να είναι η απάντηση στα πάντα.
Διανομή: Strada Films
Σχόλιο: Μια σύγχρονη, φρέσκια και ειλικρινής ματιά στον εφηβικό έρωτα και στην ενηλικίωση, από τη σκηνοθέτρια και κόρη του γνωστού ηθοποιού Βενσάν Λιντόν 

Διόνυσος, η επιστροφή
Είδος: Ντοκιμαντέρ (97΄)
Χώρα: Ελλάδα (2021)
Σκηνοθεσία: Σπύρος Τσιφτσής
Σύνοψη: Σχεδόν τριανταπέντε χρόνια μετά το θρυλικό ανέβασμα των Βακχών, το όνομα του Θόδωρου Τερζόπουλου συγκαταλέγεται στο πάνθεον της διεθνούς θεατρικής πρωτοπορίας. Η ταινία ακολουθεί τον Τερζόπουλο, το τέταρτο παιδί μιας αγροτικής οικογένειας προσφύγων απ’ τον Πόντο, στη συναρπαστική του διαδρομή: από τον Μακρύγιαλο της Πιερίας, τόπο καταγωγής του, στο ταξίδι του στο Berliner Ensemble, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αμερική, στη βάση του στο θέατρο Άττις στο Μεταξουργείο, φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.
Διανομή: Carousel Films

Η πόλη και η πόλη
Είδος: Ντοκιμαντέρ, 
Χώρα: Ελλάδα
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πασσαλής, Σύλλας Τζουμέρκας
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Κανάκης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Aγγελική Παπούλια, Αργύρης Ξάφης, Νίκη Παπανδρέου, Βασίλης Καραμπούλας, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Φιλίνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου 
Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μέσα από έξι κεφάλαια και μια διαδρομή επτά δεκαετιών, μέσα από ένα γύρισμα που μου θύμισε το φιλμ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου για το 1821 "Άνεμος Ελευθερίας" (μυθοπλασία και ιστορία)