Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

11/11/21

Νέες ταινίες από 11/11/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που παίζονται στους κινηματογράφους.
Καλάβρυτα 1943 - Echoes of the past  
Είδος: Δράμα, Ιστορική (99΄)
Χώρα: Ελλάδα (2021)
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Παίζουν: Μαξ Φον Σίντοφ, Άστριντ Ρος, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μάρτιν Λάερ, Άλις Γκριτζ, Τόμας Αράνα, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής 
Σύνοψη: Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δύο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη διαδικασία που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Συγκινητική, αξιοπρεπής υπερπαραγωγή αντάξια των χολιγουντιανών, με σημασία στη λεπτομέρεια και το θέαμα, πάνω στο ιστορικό γεγονός της εκδικητικής από τους Γερμανούς Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Ο Μαξ Φον Σίντοφ δίνει τον τελευταίο –σπαρακτικό- ρόλο της ζωής του, αν και η ταινία θα μπορούσε να «προχωρήσει» και χωρίς αυτόν, που λειτουργεί ως «κράχτης» του ευρωπαϊκού κοινού. Όσο για τη σκηνή με τον Γερμανό που σώζει τα γυναικόπαιδα στην εκκλησία, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, μιας και υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, επειδή στηρίζεται σε φήμες.

Εξόριστος - Exil - Exile
Είδος: Δράμα (121΄)
Χώρες: Γερμανία, Κόσοβο (2020)
Σκηνοθεσία: Βισάρ Μορίνα 
Παίζουν: Μισέλ Ματίσεβιτς, Σάντρα Χούλερ, Ράινερ Μποκ, Τόμας Μραζ, Φλόντζα Κοντέλι 
Σύνοψη: Ο Τζαφέρ, ένας σαρανταπεντάχρονος φαρμακευτικός μηχανικός από το Κόσοβο, ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Μια μέρα, όταν βρίσκει ένα νεκρό ποντίκι αφημένο στο κατώφλι του σπιτιού του, η αρχική ανησυχία του για τη ρατσιστική συμπεριφορά των συναδέλφων του μετατρέπεται σε πανικό. Καθώς αρχίζει να υποψιάζεται τους πάντες και τα πάντα, το όριο ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνει επικίνδυνα. Είναι η αρχή μιας σειράς από γεγονότα που θα τον οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της θέσης του στη γερμανική κοινωνία αλλά και στην οικογένειά του. 
Διανομή: One from the heart
Σχόλιο: Βραδυφλεγές δράμα πάνω στη διαφορετικότητα και την αποδοχή και ταυτόχρονα ένα σκοτεινό θρίλερ με σουρεαλιστικές πινελιές, που εξερευνά τις έννοιες της ταυτότητας και του εκπατρισμού, τρυπώνοντας στην άβυσσο της παράνοιας. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)

Antlers
Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου (105΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2021)
Σκηνοθεσία: Σκοτ Κούπερ 
Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Τζέσι Πλέμονς, Τζέρεμι Τ. Τόμας, Σόγιερ Τζοουνς
Σύνοψη: Σε μία απομονωμένη πόλη του Όρεγκον, μία δασκάλα (Κέρι Ράσελ) και ο σερίφης αδελφός της (Τζέσι Πλέμονς) αντιλαμβάνονται ότι ένας αινιγματικός μαθητής (Τζέρεμι Τ. Τόμας) κρύβει μυστικά για ένα μυθολογικό, αρχαίο πλάσμα που κυκλοφορεί ανάμεσά τους με εκδικητικές τάσεις.
Διανομή: Feelgood
Σχόλιο: Η ταινία προσφέρει ένα αφηγηματικό πλαίσιο τρόμου, που όμως σχολιάζει επιτακτικά κοινωνικά θέματα, βασισμένη σε ένα θρύλο που στοιχειώνει μια μεγάλη περιοχή των Αμερικανο-καναδικών συνόρων. Ο μικρός Τζέρεμι Τ. Τόμας είναι φανταστικά εκφραστικός και ερμηνευτικά μου θύμισε τον Χάλεϊ Τζόελ Όσμοντ από την «Έκτη αίσθηση».

Ιστορίες της τύχης και της φαντασίας - Wheel of fortune and fantasy
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (121΄)
Χώρα: Ιαπωνία (2021)
Σκηνοθεσία: Ριουσουκέ Χαμαγκούτσι
Παίζουν: Κοτόνε Φουρουκάβα, Αγιούμου Νακατζίμα, Κιγοχίκο Σιμπουκάβα, Κατσούκι Μόρι, Σούμα Κάι, Φουσάκου Ουράμπε, Αόμπα Καβάι 
Σύνοψη: Ένα απρόβλεπτο ερωτικό τρίγωνο, μια εκδικητική χειρονομία αποπλάνησης που θα έχει αναπάντεχη κατάληξη και η συνάντηση δύο παλιών συμμαθητριών, που θα οδηγήσει σε ένα λυτρωτκό παιχνίδι ρόλων. Ο πιο πολυσυζητημένος Ιάπωνας σκηνοθέτης των τελευταίων ετών επιβεβαιώνει τη φήμη του με ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές.
Διανομή: Strada (μόνο σε ΑΣΤΥ & ΔΑΝΑΟ)
Σχόλιο: Ένα σαγηνευτικό τρίπτυχο ιστοριών, για τις δαιμόνιες συμπτώσεις και τις αθέατες επιθυμίες που καθορίζουν υπογείως τις ανθρώπινες ζωές. Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Ταινίας, στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αρχηγός από κούνια 2: Οικογενειακή υπόθεση - The boss baby: Family business
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια (107΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τομ Μακ Γκραθ
Με τις φωνές των: Άλεκ Μπόλντουιν, Λίζα Κουντρό, Τζέιμς Μάρσντεν, Έιμι Σεντάρις, Αριάνα Γκρίνμπλατ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Εύα Λονγκόρια, Τζέιμς Μακ Γκραθ, Τζίμι Κίμελ 
Σύνοψη: Τα αδέλφια Τέμπλετον, ο Τιμ και ο μικρός του αδερφός Τεντ έχουν ενηλικιωθεί κι απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο. Ο Τιμ είναι παντρεμένος και μένει σπίτι με τα παιδιά του. Ο Τεντ είναι πετυχημένος διευθυντής σε οικονομική εταιρεία. Όμως ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση. 
Διανομή: Tulip

Το εργοστάσιο - Zavod - The factory
Είδος: Αστυνομική, Δράσης, Θρίλερ (109΄)
Χώρα: Ρωσία (2018)
Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ
Παίζουν: Ντενίς Σβέντοφ, Αντρέι Σμολιάκοφ, Βλάντισλαβ Άβασιν, Ιβάν Γιανκόβσκι, Αλεξάντρ Μπουκάροφ, Ντιμίτρι Κούλιτσκοφ
Σύνοψη: Όταν ένας ντόπιος ολιγάρχης σε μια μικρή ρωσική πόλη ανακοινώνει την πτώχευση του εργοστασίου του, οι απλήρωτοι εργάτες αποφασίζουν να τον απαγάγουν για να πάρουν πίσω ό,τι τους ανήκει. Οι σωματοφύλακές του και η αστυνομία καταφθάνουν αμέσως και οι εξοργισμένοι εργάτες παγιδεύονται στο εργοστάσιο. Πώς θα γλιτώσουν από ανθρώπους που δεν διστάζουν να σκοτώσουν για να υπερασπίσουν το μεγάλο αφεντικό της περιοχής;
Κριτική: ΕΔΩ
(Από την παρουσίαση στην έντυπη Αμαρυσία)