Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

12/11/21

Γιάρα - Yara

Αστυνομική whodunit ταινία, από την οποία εάν λάβουμε υπόψη ότι βασίζεται σε πραγματική ιστορία, τότε η υπόθεσή της ήταν αυτή που ώθησε τους Ιταλούς να καθιερώσουν την έρευνα του DNA στην επίλυση των εγκλημάτων.
Η Γιάρα είναι μια 13χρονη που ένα βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι της από τη σχολή χορού εξαφανίζεται.
Μάρτυρες δεν υπάρχουν και όσοι τη γνωρίζουν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι το κορίτσι ήταν απόλυτα φυσιολογικό και δεν είχε λόγους να το σκάσει, όπως δεν είχε και φίλους να την παρασύρουν σε κάτι άνομο. 
Η τοπική εισαγγελέας Λετίτσια Λουτζέρι όμως, την οποία υποδύεται η Ιζαμπέλα Ρεγκονέζε, έχει κόρες και ευαισθησίες. Έτσι, ξεκινάει έναν αγώνα να βρει τον ένοχο από κάποια στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, αλλά μεταξύ άλλων απαιτούν και έρευνα μέσω DNA. Η αστυνομία του Μπέργκαμο, όμως δεν έχει αρχεία και μάλιστα βιολογικά, βιομετρικά κλπ. 
Η έρευνα γίνεται δύσκολη έως αδύνατη, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο δήμαρχος και ο επικεφαλής της αστυνομίας θέλουν να κλείσει γρήγορα η υπόθεση, ύστερα μάλιστα από ένα λάθος για το οποίο κατηγορήθηκαν για ρατσισμό και προκατάληψη.
Η ταινία είναι προβλέψιμη, όσον αφορά στην πορεία της έρευνας και του αποτελέσματος, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άποψη χαρακτήρων και κοινωνικών αντιδράσεων. Δεν υπάρχουν flashback να κατευθύνουν το θεατή, εκτός μόνον από λίγα της επιστροφής της Γιάρα στο σπίτι της. Έτσι κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί τον (ή τη) δολοφόνο... 
Η σκηνοθεσία του Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα είναι σφιχτή και η ερμηνεία της Ιζαμπέλα Ρεγκονέζε (ως εισαγγελέως) παίρνει πάνω της όλη την ταινία. (Κριτική μου για το MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 5/11/21 στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ (96΄)
Χώρα: Ιταλία (2021)
Σκηνοθεσία: Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα
Παίζουν: Ιζαμπέλα Ραγκονέζε, Αλέσιο Μπόνι, Τόμας Τραμπάκι
Σύνοψη: Μια αποφασισμένη εισαγγελέας ασχολείται επίμονα με την υπόθεση ενός αγνοούμενου 13χρονου κοριτσιού και φτάνει στα άκρα προκειμένου να βρει την αλήθεια. Βασισμένο σε πραγματική υπόθεση.