21/10/21

Νέες ταινίες από 21/10/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Μόνη με τα όνειρά της - Picciridda - Con i piedi nella sabbia
Είδος: Δράμα, Εποχής (95΄) 
Χώρα: Ιταλία (2020)
Σκηνοθεσία: Πάολο Λικάτα
Παίζουν: Μάρτα Καστίγια (μικρή Λουτσία), Λουτσία Σάρντο, Τάνια Μπαμπάκι, Κάτια Γκρέκο, Ιλεάνα Ριγκάνο, Μαουρίτσιο Νικολόσι, Λορεντάνα Μαρίνο, Φεντερίκα Σάνο (ενήλικη Λουτσία)
Σύνοψη: Τέλη της δεκαετίας του 1960, και 11χρονη Λουτσία μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά. Η Λουτσία προσπαθεί να μάθει τον ρόλο της ανάμεσα στους κατοίκους του παραδοσιακού όσο και ειδυλλιακού χωριού στη Σικελία, υπό την άυπνη καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της. Καθώς η Λουτσία οδηγείται στο να αποχαιρετιστεί την ανήλικη ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται υπό το βάρος ενός αποτρόπαιου οικογενειακού μυστικού, για το οποίο η νεαρή κοπέλα θα πληρώσει βαρύ τίμημα.
Διανομή: Enorama Distribution
Κριτική: ΕΔΩ

Γκαγκάριν - Gagarine
Είδος: Δράμα (98΄) 
Σκηνοθεσία: Φανί Λιατάρ, Ζερεμί Τρουίλ
Παίζουν: Αλσενί Μπατιλί, Λινά Κουντρί, Ζαμίλ Μακρέιβεν
Σύνοψη: Ο 16χρονος Γιούρι, που έχει το όνομα του πρώτου ανθρώπου που βγήκε στο διάστημα, του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, προσπαθεί να σώσει το σπίτι και τη γειτονιά του, που κι αυτή ονομάζεται Γκαγκάριν, από την κατεδάφιση.
Διανομή: Weirdwave
Κριτική: ΕΔΩ

Κβο βάντις Άιντα; - Quo vadis Aida?
Είδος: Δράμα, Ιστορική, Πολεμική (101΄)
Χώρες: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αυστρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Νορβηγία, Τουρκία (2020)
Σκηνοθεσία: Τζασμίλα Ζμπάνιτς
Παίζουν: Γιάσνα Τζούρισιτς, Ιζούντιν Μπαζρόβιτς, Μπόρις Λερ, Ντίνο Μπαζρόβιτς, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ
Σύνοψη: Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει, η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.
Διανομή: One from the heart
Κριτική: ΕΔΩ

Μιναμάτα – Minamata
Είδος: Δράμα (115΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2020)
Σκηνοθεσία: Άντριου Λέβιτας 
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μπιλ Νάι, Χιρογιούκι Σανάντα, Γιουν Κουνιμούρα, Μινάμι, Ταντανόμπου Ασάνο, Κάθριν Τζένκινς 
Σύνοψη: Ιαπωνία των 70s. Τα τοξικά απόβλητα ενός εργοστασίου μολύνουν με υδράργυρο τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης Μιναμάτα, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της να μαστίζεται από σοβαρές νευρολογικές ασθένειες. Μία νεαρή ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να πείσει έναν φημισμένο, αλλά παραδομένο στις καταχρήσεις φωτορεπόρτερ, να αναδείξει το θέμα μέσω του περιοδικού Life. Ο Τζόνι Ντεπ, ίσως στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του, υποδύεται τον θρυλικό φωτογράφο Γουίλιαμ Γιουτζίν Σμιθ, σε ένα οικολογικό θρίλερ βασισμένο στα αληθινά γεγονότα που μετέτρεψαν τους κατοίκους μιας ολόκληρης πόλης σε ζωντανά φαντάσματα, υπό τη συνοδεία της μουσικής του διάσημου Ριουίτσι Σακαμότο.
Διανομή: Odeon 
Σχόλιο: Μια ιστορία ελπίδας και αγάπης, μια ιστορία για τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, που εμπνέει τους θεατές, και αγγίζει την καρδιά και το μυαλό τους.

Δεν υπάρχει κακό - There is no evil  - Sheytan vojud nadarad 
Είδος: Δράμα (150΄)
Χώρες: Γερμανία, Ιράν, Τσεχία (2020)
Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ 
Παίζουν: Μπάραν Ρασούλοφ, Μαχτάμπ Σερβάτι, Ζίλα Σχάχι 
Σύνοψη: Η υπόθεση της ταινίας αναφέρεται στις ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων οι οποίες ενώνονται σε μια κοινή θεματική για την θανατική ποινή στο Ιράν και από τις δύο πλευρές, τόσο των εκτελεστών όσο και των οικογενειών των θυμάτων, ένα θέμα το οποίο θεωρείται ταμπού που δυναμιτίζει τη συλλογική συνείδηση.
Διανομή: Amafilms

Η νύχτα με τις μάσκες 2 - Halloween kills 
Είδος: Τρόμου
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ (2021)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν  
Παίζουν: Τζούντι Γκριρ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Νικ Καστλ, Τζέιμς Τζουντ Κόρτνεϊ, Ντίλαν Άρνολντ, Άντονι Μάικλ Χολ, Κάιλ Ρίτσαρντς, Νάνσι Στέφενς, Άντι Μάτιτσακ 
Σύνοψη: Λίγα λεπτά αφότου η Λόρι (Τζείμι Λι Κέρτις), η κόρη της Κάρεν (Τζούντι Γκριρ) και η εγγονή της Άλισον (Άντι Μάτιτσακ) άφησαν το μασκοφόρο τέρας, τον Μάικλ Μάγιερς, παγιδευμένο να καίγεται στο υπόγειο, η Λόρι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με τραύματα, πιστεύοντας ότι επιτέλους κατάφερε να σκοτώσει τον ισόβιο βασανιστή της. Αλλά όταν ο Μάικλ καταφέρνει να απελευθερωθεί, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα αναβιώσει. Όσο η Λόρι παλεύει με τους πόνους και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί ξανά τον εαυτό της απέναντί του, ξεσηκώνει όλη την περιοχή σε ένα κυνήγι για τον ασταμάτητο φονιά.
Διανομή: Tulip

Venom 2 - Venom: Let there be carnage
Είδος: Δράσης, Θρίλερ, Επιστημονικής Φαντασίας, Περιπέτεια
Χώρα: ΗΠΑ  (2021)
Σκηνοθεσία: Άντι Σέρκις
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Χάρις, Ριντ Σκοτ, Στίβεν Γκρέιαμ
Σύνοψη: Ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της Marvel.
Διανομή: Feelgood

Ο Ρον χάλασε  - Ron’s gone wrong 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας (106΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2021)
Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ, Ζαν-Φιλίπ Βάιν, Οκτάβιο Ροντρίγκεζ 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά  
Σύνοψη: Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και η ζωή του Μπάρνεϊ, ενός συμπαθητικού, αλλά κοινωνικά αδέξιου μαθητή γυμνασίου, είναι δύσκολη. Μέχρι που αποκτά τον Ρον, μία υπερσύγχρονη, ομιλούσα ψηφιακή συσκευή, που συστήνεται ως «ο Καλύτερος φίλος του, έτοιμος για χρήση». Οι δυσλειτουργίες, όμως, του Ρον τους μπλέκουν σε μια γεμάτη δράση συναρπαστική περιπέτεια, που θα τους μάθει τι είναι η αληθινή φιλία.
Διανομή: Feelgood
(Από τη σελίδα μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)