19/8/21

Νέες ταινίες από 19/8/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Το ξαδελφάκι μου - Mon cousin
Είδος: Κωμωδία (104΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Γιαν Κουνέν
Παίζουν:  Βενσάν Λιντόν, Φρανσουά Νταμιέν
Σύνοψη: Ο Πιέρ είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής εταιρείας αλκοολούχων ποτών. Είναι σκληρός, στυγνός επιχειρηματίας, και διαχειρίζεται την εταιρεία του με σιδερένιο χέρι, όμως έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: ο ξάδελφός του ο Αντριέν είναι ο κάτοχος του 50% των μετοχών της εταιρείας, και βάσει του καταστατικού της, κάθε πέντε χρόνια πρέπει να ανανεώνει με την υπογραφή του το συμβόλαιο που τους δένει στην συνιδιοκτησία της φίρμας. Ο διευθύνων σύμβουλος θέλει να τελειώνει με αυτές τις τυπικότητες, γιατί έχει μπροστά του μια δύσκολη επιχειρηματική κίνηση, αλλά ο ξάδελφός του έχει άλλα σχέδια. Πράγματι, ο Αντριέν είναι το διάφορο του Πιέρ: οραματιστής, γκαφατζής, εντελώς ανίκανος να σκεφτεί και να δράσει πρακτικά, μειλίχιος, συναισθηματικός και αγαπησιάρης, το μόνο που θέλει είναι να περάσει κάμποσο ποιοτικό χρόνο με το ξαδερφάκι του, καθυστερώντας την υπογραφή του. Έτσι, αναγκαστικά για τον κύριο διευθυντή, θα κάνουν ένα ταξίδι μαζί, που θα τους πάει μέχρι τους περίφημους αμπελώνες του Μπορντό, αλλά και μέχρι τα όρια της υπομονής του Πιέρ.
Σχόλιο: Διασκεδαστικό, αστείο και ταυτόχρονα συγκινητικό φιλμ του Γιαν Κούνεν, που ισορροπεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος.
Διανομή: Weird Wave

The Suicide Squad
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια (132΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκαν
Ηθοποιοί: Μάργκο Ρόμπι, Τάικα Γουαϊτίτι, Τζόελ Κίναμαν, Άλις Μπράγκα, Ντέιβιντ Νταστμάλχιαν, Ίντρις Έλμπα, Πιτ Ντέιβιντσον, Τζέι Κόρτνεϊ, Νέιθαν Φίλιον, Μάικλ Ρούκερ, Τζον Σίνα, Πίτερ Καπάλντι, Σον Γκαν, Βαϊόλα Ντέιβις, Σιλβέστερ Σταλόνε,
Σύνοψη: Οι σούπερ «κακοί» Χάρλεϊ Κουίν, Μπλάντσπορτ, και μια ομάδα από σκληρά καρύδια στη φυλακή Μπελ Ριβ (τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ) ενώνονται με την εξαιρετικά μυστική, πολύ σκοτεινή Task Force X και αποστέλλονται στο απομακρυσμένο, εχθρικό νησί Κόρτο Μαλτέζε.
Σχόλιο: Φασαριόζικη περιπέτεια της σειράς, με ιντριγκαδόρικο cast.
Διανομή: Tanweer

Ζήτημα χρόνου – Stillwater
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ (139;)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τομ Μακάρθι
Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Κάμιλ Κότιν, Ντάνα Ντούναγκαν, Ρόμπερτ Πίτερς
Σύνοψη: Ένας πατέρας ταξιδεύει από την Οκλαχόμα στη Γαλλία για να βοηθήσει την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στη φυλακή για δολοφονία που ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε.
Σχόλιο: Ουσιαστικά έχουμε την ιστορία ενός πατέρα και μιας κόρης που προσπαθούν να διορθώσουν την τεταμένη σχέση τους, μέσα από τους ισχυρισμούς της ότι δεν διέπραξε ένα έγκλημα.
Διανομή: Spentzos Film

Ταξίδι με τον δράκο μου - Dragon rider
Είδος: Κινούμενα Σχέδια,  Περιπέτεια, Οικογενειακή (100΄)
Χώρα: Γερμανία (2020)
Σκηνοθεσία: Τομέρ Έσεντ
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά  
Σύνοψη: Ένας νεαρός ασημένιος δράκος συνεργάζεται με ένα ορεινό πνεύμα και ένα ορφανό αγόρι σε ένα ταξίδι στα Ιμαλάια αναζητώντας το χείλος του Ουρανού.
Διανομή: Tanweer

Τρία χρώματα: Η κόκκινη ταινία - Trois couleurs: Rouge   
Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Αισθηματική (99΄)
Χώρα: Γαλλία (1994)
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Κισλόφσκι
Παίζουν: Ιρέν Ζακόμπ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν
Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα που εργάζεται περιστασιακά ως μοντέλο γνωρίζεται με έναν πικρόχολο συνταξιούχο δικαστή με αφορμή τον σκύλο του, και ανακαλύπτει ότι το χόμπι του είναι να κατασκοπεύει τους γείτονές του. Στην αρχή εξοργίζεται, αλλά οι συναντήσεις τους σύντομα οδηγούν σε έναν παράξενο δεσμό, ενώ παράλληλα η ιστορία τους αντικατοπτρίζεται σε εκείνη ενός νεαρού φοιτητή της νομικής με πολλά κοινά με τον δικαστή.
Σχόλιο: Η τρίτη της αριστουργηματικής τριλογίας (Μπλε, Άσπρο, Κόκκινο) του Κισλόφσκι, που έμελλε να είναι το επιστέγασμα της κοσμοθεωρίας του, αλλά και το κύκνειο άσμα του. Ένας ύμνος στην αδελφοσύνη και σε όλα αυτά που με ανεξήγητο και σχεδόν μαγικό τρόπο μπορούν να ενώσουν ζωές και πεπρωμένα.

Μπέτυ Μπλου - 37°2 le matin
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (120’)
Χώρα: Γαλλία (1986, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Ζαν Ζακ Μπενέξ
Παίζουν: Μπεατρίς Νταλ, Ζαν-Χιου Ανγκλάντ
Σύνοψη: Ο Ζοργκ κι η Μπέτι, δύο πόλοι του ίδιου μαγνήτη, απρόβλεπτοι και τρελοί ταυτόχρονα, ζουν στα όρια- όχι βάσει κάποιας εκκεντρικής κοσμοθεωρίας, αλλά γιατί είναι έτσι από τη φύση τους. Εκείνος, είναι ερασιτέχνης συγγραφέας, που έχει παρατήσει το έργο του και ζει μια νορμάλ, λιγότερο περίπλοκη καθημερινότητα, σε ένα παραλιακό μπανγκαλόου. Εκείνη, εισβάλει στη ζωή του με μια παθιασμένη αφοσίωση σε εκείνον και το ταλέντο του, αλλά και μια κυκλοθυμική συμπεριφορά που τον αναταράζει.
Σχόλιο: Ο Μπενέξ παραθέτει ένα ψυχογράφημα, με ερωτικές σκηνές αληθινά αισθησιακές. Ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας «37°2 το πρωί» (αλλά και του βιβλίου του Φιλίπ Τζιάν, που συνεργάστηκε στο σενάριο με τον σκηνοθέτη) είναι η θερμοκρασία του σώματος μιας εγκύου γυναίκας το πρωί και αναφέρεται στις προσπάθειες της κεντρικής ηρωίδας να μείνει έγκυος. Εξ ου και η νευρωτική και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά της.
Διανομή: Bibliotheque

Φρανκενστάιν Τζούνιορ - Young Frankenstein
Είδος: Κωμωδία, Τρόμου (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1974, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς
Παίζουν: Τζιν Γουάιλντερ, Μάρτι Φέλντμαν, Πίτερ Μπόιλ, Τέρι Γκαρ, Κλόρις Λίτσμαν, Μάντλιν Καν, Κένεθ Μαρς
Σύνοψη: Ο εγγονός του Φρανκενστάιν ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες...
Σχόλιο: Από τις πλέον έξυπνες παρωδίες των ταινιών τρόμου, με εξαιρετικές αξέχαστες ερμηνείες.
Διανομή: Odeon